Skocz do zawartości

Dzień dobry, prawo jazdy i dowód rejestracyjny prosze

Hubi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak ja sie ciesze,ze mieszkam na polnocy. Wszystkie wynalazki laduja najpierw i czesto jedynie do poludniowej polsce :)

Edytowane przez Infidel
Opublikowano

Uświadomiłem sobie, że przez 13 lat nie miałem żadnego mandatu. I chyba tylko jedną kontrolę drogową, jak na durnej Basztowej w Krakowie łapali auta bez identyfikatorów (wtedy o nich nie wiedziałem).

Taki turysta jak ja sobie jedzie, by zwiedzić rynek i muzeum. Widać, że jest na blachach z innego miasta (kozag Accent na tablicach PO), a tu na do widzenia 500 zł chcieli wlepić. Obce blachy jednak mnie uratowały i obeszło się pouczeniem ustnym :obama:

Opublikowano

Ostatnio w Lublinie, na chodniku pod zamkiem stali w nieoznakowanym radiowozie i patrzyli sobie na rondo. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że siedzieli w starej i rozyebanej, zardzewiałej skodzie felicji :dynia:

Opublikowano

Dostałem mandat we wrzesniu 2015, zaplacilem nastepnego dnia przelewem online. Dzisiaj do rodzinnego domu przyszedł list z wezwaniem do zapłaty i z informacja, że musze sie stawic w Urzedzie Skarbowym w przeciagu tygodnia. Dzisiaj chyba nie pracuja, bo nikt nie odbieral. Mam potwierdzenie wykonania przelewu online, wiec raczej nie powinno byc problemu i mam nadzieje, ze uda mi sie ta sprawe zalatwic jednym mailem.

Mieliscie tak kiedys?

Opublikowano
  W dniu 27.05.2016 o 13:41, Qvstra napisał(a):

Dostałem mandat we wrzesniu 2015, zaplacilem nastepnego dnia przelewem online. Dzisiaj do rodzinnego domu przyszedł list z wezwaniem do zapłaty i z informacja, że musze sie stawic w Urzedzie Skarbowym w przeciagu tygodnia. Dzisiaj chyba nie pracuja, bo nikt nie odbieral. Mam potwierdzenie wykonania przelewu online, wiec raczej nie powinno byc problemu i mam nadzieje, ze uda mi sie ta sprawe zalatwic jednym mailem.

Mieliscie tak kiedys?

Dziwny zbieg okolicznosci, bo moj ojciec tez 3 dni temu dostal taki list,a rowniez oplacil mandat.
Opublikowano

Ojciec kiedys dostal niby mandat za przekroczenie predkosci z fotoradaru, obok ktorego codziennie przejezdza do pracy. Byl pewien, ze nie przekroczyl tam predkosci, bo zawsze zwalnia i postanowil nie placic. Po jakims czasie w mediach mowili o falszywych mandatach: http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/przeglad-prasy-uwaga-na-falszywe-mandaty-za-szybka-jazde,323778.html

Tyle, ze wtedy bylo samo wezwanie do zaplaty, bez koniecznosci stawiania sie gdziekolwiek. Pewnie im sie cos poyebalo w systemie

Opublikowano
  W dniu 20.05.2016 o 16:36, Codename napisał(a):

W melexach nikt nie zatrzymuje, póki jeździłem Agila matki byłem niewidzialny, niestety obecnie SLK zabiera dużo hajsu i punktow ;/

Kupiles samochod dla fryzjerki?

Opublikowano

Odholowali mi dzisiaj auto. Od zeszłej soboty parkowałem codziennie na jednym parkingu. Normalnie wyznaczone legalne miejsca na placyku, słono płatne za dnia, ale w nocy za free, więc jak przyjeżdżałem wieczorem i odjeżdżałem rano była cebula. Dzisiaj rano przyłażę z walizką, szybciutko zanim zaczną się płatne godziny, a tutaj jakiś lokalny targ - ryby, wędliny, sery z furgonetek; mojego samochodu oczywiście nie ma. Zacząłem się rozglądać, na parkometrze żadnej informacji (i tak miałem fotkę z godzinami cykniętą na fonie, którą sprawdziłem wczoraj czy właśnie w sobotę obowiązują takie same zasady postoju), no ale przy wjeździe rzeczywiście niby znak z zakazem parkowania w soboty rano. Tydzień temu byłem pasażerem i nie zwróciłem na niego uwagi, a potem to już rutyna, nie rozglądam się przecież po parkingu na którym parkuję codziennie. Jeszcze zwiodło mnie, że wczoraj wieczorem wszystkie miejsca były normalnie zajęte, no i żadnych innych słupków, barierek też nie było. No więc ostatecznie nieplanowany spacer z walizką, godzina w pizdu i sporo hajsu też w pizdu :frog:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie się dowiedziałem że ponad miesiąc bez przeglądu jeżdżę, dziś spróbuję zrobić ale jakby mnie zatrzymali to mówić, że nie mam dowodu i wtedy tylko 50 zł za brak dokumentu? Bo przeglądu w żaden sposób chyba nie sprawdzą?

Opublikowano

Jak nie? od 2014 masz rejestr aut

https://historiapojazdu.gov.pl

jak cie zlapia to powiedz,ze wlasnie jedziesz na stacje. Jak trafisz na upierdliwca to zabierze dowod i da ci 7 dni na wykonanie przegladu. Jesli tego samego dnia zrobisz przeglad to dowod odbierzesz jeszcze w komisariacie nim wysla go do wydzialu komunikacji. Mnie na 6 razy tylko raz zabrali dowod i dali mandat 20zl.

• Plusik 1
Opublikowano

15k przejechane audica i tylko jedna kontrol

w centrum mego miasteczka

mineli nas i na sygnale swietlnym popie,rdolili nawrote

trzepali fure, kieszenie moje i 2 kolezkow, telefony kazali zostawic w busie i przez 15min trzymali,pewnie szabrowali smsy

przy(pipi)ali sie do 9mm lusek ze strzelnicy w schowku,mowili, ze nie wolno

calosc trwala prawie godzine, full ludzi widzialo to, ostre plotki zaczely krazac o kierowcach bordowego audi

czulem sie jak przestepca

po wszystkim kolega wyjal worek trawy z prowadnicy fotela i pojechalismy zapalic

jakas ku,rwa musiala sie rozpruc

od tego dnia nie jezdze pod wplywem a jak cos mam to tak skitrane, ze zaden pies nie znajdzie

• Plusik 4
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Na motocyklu trochę kiepsko się sprawdza yanosik, a w lesie tez raczej mało kto oznacza zielone ludziki i budki z aparatami. Natomiast w aucie na asfalcie - szanuje.

Opublikowano

Na motocyklu fakt, troche trudniej, ale mozna w sluchawkach jezdzic i wtedy dostaje sie cynk, ze "niepotwierdzona kontrola predkosci 500m". Z lasem to juz calkiem lipa bo lesne ludki z tego co sie slyszalem majak jakis chory taryfikator mandatow