Plugawy 3 703 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Opublikowano 28 sierpnia 2017 (edytowane) W dzisiejszym odcinku Drivers with low IQ! kultywator gorzej jak prawko zabiorą za głupie przekroczenie o 50 w zabudowanym. Edytowane 28 sierpnia 2017 przez Plugawy Cytuj
WisnieR 2 767 Opublikowano 22 lutego 2018 Opublikowano 22 lutego 2018 Straciłem dziś prawo jazdy na 3 miesiące. Wracając z pracy zamyśliłem się i na wjeździe do miasta gdzie zaczyna się teren zabudowany miałem 105 kmh/h. Zjeżdżałem z drogi krajowej na której można jechać 100. Ten przepis jest po(pipi)ony. Przez głupia nieuwagę można się pozbyć prawka. Trzy lata jeżdżę tedy do pracy i zawsze wiem, że mam zwolnić bo jest zabudowany, a dziś jechałem do żony do szpitala i łeb miałem tak zamyślony, że zapomniałem o tym znaku. Za(pipi)iście to wpłynie na bezpieczeństwo na drodze.... 1 1 1 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 22 lutego 2018 Opublikowano 22 lutego 2018 I co 3 miechy laby czy ryzyk fizyk? Cytuj
WisnieR 2 767 Opublikowano 22 lutego 2018 Opublikowano 22 lutego 2018 Akurat razem z żoną dojeżdżamy że Szczecina do Stargardu do pracy i o ile ja ją do tej pory woziłem i odbierałem tak teraz ona mnie będzie woziła. Jakoś się przemęcze. Nadal uważam ten przepis za po(pipi)ony bo takie robienie targetu na wjedzie moze komuś zrujnować życie na krótki czas. (pipi)a to był wjazd do Szczecina z drogi krajowej daliby mi te kilkaset metrów żebym zdążył zwolnić ale nie, pomiar równo od tablicy załączony byle by tylko do(pipi)ac. Jak się zorientowałem że już jestem w zabudowanym i zacząłem hamować to już było po ptakach. 200m może zdążyłem ujechać. (pipi)a to powinno podlegać pod decyzję sądu czy są przesłanki aby zatrzymywać mi prawo jazdy, a nie administracyjnie za każde przekroczenie. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 Dużo ludzi w ten sposób straciło prawko, znajomy tak samo, ale na motocyklu. Żeby było śmieszniej, to wcale to nie poprawiło bezpieczeństwa, bo wg statystyk, ludzie nie jadą wolniej w zabudowanym, tylko trzymają się bezpiecznej granicy, żeby nie przekroczyć. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 Ale lipa, dobrze że chociaż żona Cię zawiezie, bo ja np. nie mam żony:) A co do bezpieczeństwa... u mnie odkąd postawili na krzyżówce światła, to jest więcej wypadków niż wcześniej - ludzie się nigdy nie nauczą, że przy skręcie w lewo, trza ustąpić temu na przeciwko:/ Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 (edytowane) Ja gdybym stracił prawko na 3 miechy to bym dalej jeździł, zbyt rzadko zatrzymuje mnie policja, nie mówiąc o zatrzymaniu z powodu wykroczenia. Ostatnio z policjantem przez szybę rozmawiałem chyba 3 lata temu. A kara za brak prawka to chyba nie jest taka wysoka. Zawsze w sumie można zapakować dzieciecy fotelik, dyktafon owinąc w spiocha, przy zatrzymaniu włączyc utwór "krzyk po postrzeleniu", i modlic sie by policjant zamiast dac spokoj nie postanowil obejrzec dziecka. Edytowane 25 lutego 2018 przez milan Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 W dniu 22.02.2018 o 23:37, WisnieR napisał: Straciłem dziś prawo jazdy na 3 miesiące. Wracając z pracy zamyśliłem się i na wjeździe do miasta gdzie zaczyna się teren zabudowany miałem 105 kmh/h. Zjeżdżałem z drogi krajowej na której można jechać 100. Ten przepis jest po(pipi)ony. Przez głupia nieuwagę można się pozbyć prawka. Trzy lata jeżdżę tedy do pracy i zawsze wiem, że mam zwolnić bo jest zabudowany, a dziś jechałem do żony do szpitala i łeb miałem tak zamyślony, że zapomniałem o tym znaku. Za(pipi)iście to wpłynie na bezpieczeństwo na drodze.... NIe dało się ich ubłagać? Przecież mogli wpisać 98 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Pewnie dało, ale kolega wybrał odebranie prawka. A poważnie to chyba nie mogą, poniewaz mają nagranie z pomiarem. Za takie coś spokojnie straciliby pracę. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 (edytowane) @milan Jakby Cie w takiej sytuacji złapali bez prawka to przedłużają do 6 miechów. Jakby Cie potem znowu złapali to już całkowicie Ci odbierają. Edytowane 25 lutego 2018 przez sprite Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 (edytowane) Ale jesteś pewien czy przedstawiasz granicznie złe mozliwości? Bo ja z tego co wiem to za przyjecie mandatu nie idzie sprawa do sądu i płacisz do 500 zl. A przedłużenie jest o dodatkowe 3 miechy tylko. Więc nadal spoko. Edytowane 25 lutego 2018 przez milan Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Mnie chyba nigdy nie zatrzymali do kontroli od 2003 r. Więc prawdopodobieństwo wydaje się znikome, ale pewnie jakbym tylko zaczął jeździć bez prawka to byłoby niczym wyjazd Waldusiathecyca z Zakopca xd Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Na pewno by tak było. Tutaj masz https://www.motofakty.pl/artykul/odebranie-prawa-jazdy-znika-luka-w-prawie.html Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Nawet jeśli, ja bym zaryzykował. Tym bardziej że jest szans aby się z polcjantem za 2 razem dogadać, bo nie ma opcji ze nagrywał powód zatrzymania. Bo tylko debil by jechał bez prawka inaczej niż emerytka do kościoła xD Ale mogło by być też tak; - powód zatrzymania officer? - jako jedyny jechal Pan z prędk. 49 km/h. Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Ja bym tlumaczyl ze przy większej prędkości za bardzo tlucze się ciało w bagazniku. Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Policjant w sumie ma prze(pipi)ane. Pusci Cię - źle - bo ryzykuje że pojedziesz na komisariat i go pod(pipi)isz że Cię puscił (są takie jednostki serio). To co wiem że działa na 100% to ktoś mundurowy w rodzinie - oni raczej "trzymają" ze swoimi i puszczą wtedy jak się dobrze pogada (miałem tak w zeszłym roku - 130 na 70 i prawie prawko wyleciało). Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Trzeba jeszcze mieć ten ubytek w godności by zacząc gadać o wujku ciotecznych co robi w recepcji w Powiatówce. 1 Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Mnie w sumie kontrolowali od zrobienia prawka w 2010 dwa razy. Było to dwukrotnie w Nowy Rok nad ranem, kiedy pora na kontrole była dość oczywista. Nie piłem wtedy OFC. Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 4 godziny temu, milan napisał: Trzeba jeszcze mieć ten ubytek w godności by zacząc gadać o wujku ciotecznych co robi w recepcji w Powiatówce. No tak bo lepiej prawko stracić niż pogadać z policjantem. Nikt mnie mówi kajać się czy coś ale to też ludzie więć nie wiem w czym problem? Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Lipa Wiśnia , od czerwca ten przepis podobno ma być zniesiony tak samo jak kumulowanie wykroczeń na video co imo jest na +. Miałeś pecha i trafiłeś zwyczajnie na (pipi)e której dokuczali w szkole , i teraz musi pokazać jaki jest ważny , tyle jego... Nagranie z pomiarem niema żadnego znaczenia , streamu do komendy przecież nie prowadzą . Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 W kwestii mandatów i przepisów - jakoś zawsze żyłem w przekonaniu, że wszystkie 'ronda' z defaultu mają znaki ustępowania pierwszeństwa i wiadomo, że auta będące na rondzie trzeba przepuszczać. Właśnie po stu latach jeżdżenia autem skumałem, że są też ronda bez znaku pierwszeństwa i wtedy jadący po rondzie musi przepuszczać auta z prawej. To jedno z tych dziwnych olśnień, gdy dowiadujesz się na starość, że you're doing it wrong. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 1 godzinę temu, mozi napisał: No tak bo lepiej prawko stracić niż pogadać z policjantem. Nikt mnie mówi kajać się czy coś ale to też ludzie więć nie wiem w czym problem? No dla mnie problem by był w ogóle w jakikolwiek sposób przekroczyc tę linię z policjantem. W pewnym momencie musisz zainsynuowac przekupstwo/prośbe o nagięcie przepisów. Nie wiem jak wpleść do rozmowy z policjantem dyskretnie informację ze ma się policjanta w rodzinie by nie było to odczytane jednoznacznie. Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 25 lutego 2018 Opublikowano 25 lutego 2018 Wystarczy jakoś dyskretnie zasugerować, jak ten student prawa: A: dowód rejestracyjny i prawo jazdy poproszę B: mam wujka... A: przekroczył pan prędkość o 50 km/h B: ...komendanta A: na terenie zabudowanym oznacza to utratę prawa jazdy B: ...wojewódzkiego policji A: oto pana dokumenty, szerokiej drogi życzę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi