Super Big Boss 1 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Mój ulubiony reżyser Takashi Mikke właśnie kręci film na podstawie Yattamana Oto trailer- http://pl.youtube.com/watch?v=iCLGGm5WpNc&...feature=related A tu trochę więcej o filmie- http://www.youtube.com/watch?v=TLuiqzM9D1k&NR=1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Oby nieokazało się klapą i oby były cycki, tak jak w wersji anime Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Wlasnie? Chyba juz nakrecil. Od dwoch lat wiadomo, ze to robi. Dlugo mu sie schodzi. Cytuj
wozek 77 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 trailer juz dawno hula po necie [brak wloskiego duba ;[ ] http://www.youtube.com/watch?v=2hDkTRWcKIY Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 trailer juz dawno hula po necie [brak wloskiego duba ;[ ] http://www.youtube.com/watch?v=2hDkTRWcKIY Az sie obudzilem - lza sie w oku zakrecila i przypomniales mi, ze mam do ogladniecia wszystkie odcinki yattamana. O_O Cytuj
michal 558 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 z trailera wynika ,że film jest raczej skierowany ku młodszej gawiedzi .Nie ma namiastki orgii przemocy jak w Ichim . Szkoda , bo Miike lubi obracać się w klimatach czarnej groteski . Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 29 grudnia 2008 Autor Opublikowano 29 grudnia 2008 trailer juz dawno hula po necie [brak wloskiego duba ;[ ] http://www.youtube.com/watch?v=2hDkTRWcKIY Ten sam trailer masz w pierwszym poście więc nie spamuj niepotrzebnie z trailera wynika ,że film jest raczej skierowany ku młodszej gawiedzi .Nie ma namiastki orgii przemocy jak w Ichim . Szkoda , bo Miike lubi obracać się w klimatach czarnej groteski . Anime było skierowane do dzieci, więc nie wiem na jakiej podstawie spodziewałeś się, że Miike zrobi z tego gore. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 z trailera wynika ,że film jest raczej skierowany ku młodszej gawiedzi .Nie ma namiastki orgii przemocy jak w Ichim . Szkoda , bo Miike lubi obracać się w klimatach czarnej groteski . Anime było skierowane do dzieci, więc nie wiem na jakiej podstawie spodziewałeś się, że Miike zrobi z tego gore. bo to miike a nie peter jackson ;] Cytuj
michal 558 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 Ichi też było anime , a jak uroczo wyszło . Sądziłem ,że troche trudniejszą ścieżką pojdzie a nie będzie się wyręczać komputerem . Może z funduszami u niego nie za wesoło . Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 29 grudnia 2008 Autor Opublikowano 29 grudnia 2008 (edytowane) Ichi też było anime , a jak uroczo wyszło . Sądziłem ,że troche trudniejszą ścieżką pojdzie a nie będzie się wyręczać komputerem . Może z funduszami u niego nie za wesoło . LOL Po pierwsze Ichi był nakręcony na podstawie mangi a po drugie ta manga była dla dorosłych i odchodziły w niej takie akcje, że film się chowa Edytowane 29 grudnia 2008 przez Super Big Boss Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 true obawiam sie, ze gowniane cgi zabija ten film ;] Cytuj
michal 558 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 LOL Po pierwsze Ichi był nakręcony na podstawie mangi a po drugie ta manga była dla dorosłych i odchodziły w niej takie akcje, że film się chowa co nie zmienia faktu ,że Ichi the Killer to póki co najlepszy film Miike'a . Yattaman troszku czarnego humoru i odpowiedniego brutality powinien zawierać , a nie robić z tego papke dla niewydarzonych japońców . Żadnej schizy jakoś w tym trailerze nie uświadczyłem , a to była jego domena . Szkoda . Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 29 grudnia 2008 Autor Opublikowano 29 grudnia 2008 LOL Po pierwsze Ichi był nakręcony na podstawie mangi a po drugie ta manga była dla dorosłych i odchodziły w niej takie akcje, że film się chowa co nie zmienia faktu ,że Ichi the Killer to póki co najlepszy film Miike'a . Yattaman troszku czarnego humoru i odpowiedniego brutality powinien zawierać , a nie robić z tego papke dla niewydarzonych japońców . Żadnej schizy jakoś w tym trailerze nie uświadczyłem , a to była jego domena . Szkoda . Głupoty wypisujesz. Takashi Miike robi filmy każdego gatunku nie tylko gore, a to, że większość go kojarzy z Audition, Ichim czy Visitorem Q to już inna sprawa. Wnioskuję, że mało filmów tego reżysera widziałeś skoro twierdzisz, że Ichi jest najlepszy. Zobacz sobie najpierw: Gozu, Crows Zero, Like a Dragon czy Zebramana a potem się wypowiadaj na temat jego twórczości Co do Yattamana to kolejny raz powtarzam, że to film na podstawie anime dla dzieci i można się po tym spodziewać tylko komedii z typowym dla tego anime rodzajem humoru. O efekty specjalne bym się nie martwił, bo Yattaman jest w Japonii na tyle popularny, że budżet pewnie jest pokaźny. Z resztą nie wyobrażam sobie jakby mieli zrobić np. takiego Yattakana bez użycia animacji komputerowej Cytuj
michal 558 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 no właśnie on najlepiej sprawdza się w groteskach a'la Visitor Q czy Gozu (krowi łeb , milusi tytuł nieprawdaż ). Zebraman to już raczej rzecz dla fanatyków podobnie jak Full Metal Yakuza . Wiem , że Izo było wyświetlane w Wenecji i zbierało skrajnie różne opinie . W moim odczuciu zbyt przekombinowany film , acz wart uwagi twór . Like a dragon jeszcze nie widziałem ale bardziej ciekawi mnie Sukiyaki western django . Widziałeś to może ? Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 http://www.doronbow.com/index_d.html tu mozna obczaic ekipe lotrow, jest nawet scena nawiazujaca do Tygrysiej Maski ;] Film juz mial premiere w Japonii i oczywiscie odniosl olbrzymi sukces. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 8 czerwca 2009 Opublikowano 8 czerwca 2009 http://www.youtube.com/watch?v=4KEfy3Kb_es...feature=related Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 9 czerwca 2009 Opublikowano 9 czerwca 2009 slucha czlowiek wszedzie o tych japoncach, jacy to madrzy ludzie, jaka kultura rozwinieta i w ogole och ach. a potem widzi cos takiego. i badz tu madry. Cytuj
Mejm 15 314 Opublikowano 10 czerwca 2009 Opublikowano 10 czerwca 2009 Jak bedzie w pl w kinie to ide. Cytuj
cwieri 92 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 http://www.gogoanime.com/yatterman-movie-2009 Pełna wersja filmu w całkiem dobrej jakości,niestety po japońsku bez zadnych napisów. Cytuj
jakee 29 Opublikowano 18 sierpnia 2009 Opublikowano 18 sierpnia 2009 (edytowane) Z trailerów to najciekawiej wygląda banda Drombo. Yattaekipa jakaś taka niedoruchana ; / No ale w filmie może to wygladac zupełnie inaczej, z tym, ze ogladanie takiego hiciora w krzakach mija się z celem, wiec lepiej poczekac na wersje anglojęzyczną. Edytowane 18 sierpnia 2009 przez jakee Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Dobra, obejrzalem. Wielkie dzielo. Jak ktos uwaza, ze nie da sie chinska bajke przeniesc na film z aktorami, to niech obejrzy YATTAMANA. 100% anime. Miliony smaczkow. Takie same utwory, takie same piosenki, mechy, postacie. Film od fanow dla fanow. Ja przez bite 2 godziny siedzialem z bananem na mordzie jarajac co kolejnym smaczkiem. Dawno tak nie mialem. Slodkie to az to wyrzygania, ale przypomnialy mi sie czasy dzieciństwa, kiedy to czatowalo sie przed Polonia 1 w oczekiwaniu na kolejny ep YATTAMANNA!!! Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Snejk napisal chyba wszystko, rowniez polecam. Cytuj
marjano 161 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 jak ktos znajdzie (kiedys kiedys) wersje z wloskim dubem niech pisze. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 AVANTI!AVANTI! Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Ja pier.dole... Niektórych dobrych wspomnień z dzieciństwa nie powinno się konfrontować z teraźniejszością. Tego się nie da oglądać. Tak bezdennie głupio straconej półtorej godziny chyba jeszcze nie miałem (film trwa dwie, ale ostatnie pół przewijałem do napisów końcowych, co zdarzyło mi się pierwszy raz, choć oglądałem już parę kiszek stolcowych w swoim życiu). Nie no... nie wiem jakim trzeba być fanem, żeby to gó.wno przełknąć. Na pewno oglądanie anime w dzieciństwie na Polonii 1 nie wystarcza. Jezuuuu... jaki jestem wkur.wiony z powodu utraty 1,5 h mojego cennego czasu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi