sir_ryszard 80 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 (edytowane) Chodzi o hybrydę w sensie połączenia dużego gabarytowo auta z dosyć małym spalaniem i dlatego np. największa limuzyna opla - signum z silnikiem 2.2 dti, który pali coś koło 8,5 litra oleju napędowego w mieście i koło 6,5 litra oleju napędowego na trasie. Jak widać mamy duży samochód i przyzwoite spalanie. Hybryda według słownika języka polskiego to "coś, co składa się z różnych elementów, często do siebie niepasujących". Teraz powiedzmy, że mamy tutaj dwa do siebie nie bardzo pasujące elementy, mianowicie duży samochód i małe spalanie, jakby nie patrzeć nie pasują zbytnio, a składają się na jedną całość. Dlatego też połączenie "dużej", wygodnej, komfortowej jazdy z małym spalaniem to "hybryda". Bloczek, cytuj cały sens, a wszystko stanie się dla Ciebie jasne, patrz: Rychu napisał: Jeżeli już tak usilnie pragniesz dużego samochodu z odpowiednim spalaniem, to hybrydą niech będzie diesel, ale na pewno nie gaz. Edytowane 19 stycznia 2009 przez sir_ryszard Cytuj
Blok 6 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 przykro mnie, ale bredzisz. duży silnik z małym spalaniem to dobry silnik, a nie żadna hybryda. chociaż możesz sobie nazywać to jak chcesz, nie wnikam. weź już wyluzuj, poważnie, serio-serio, nikt cię nie chce obrazić. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 wezcie jakos ogarniajcie te tematy, w ktorych piszecie Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 rysiek, ja cie prosze, nie wypaczaj sensu istniejacych juz slow i nie dorabiaj im nowej pseudomadrej ideologii bo robia sie z tego takie kwiatki jak hybrydowy autobus: "mimo, ze wielki jak skur wysyn to zapierdala az milo - duzy samochod i duza predkosc " Cytuj
sir_ryszard 80 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 przykro mi, ale nie czytasz tego co piszę: duży gabarytowo samochód (chodzi o budę) z małym spalaniem to hybryda, a nie duży silnik z małym spalaniem, bo to rzeczywiście żadna hybryda to byłoby na tyle, a teraz zapraszam moderatorów o rozdanie "nagród" paru typom, włącznie ze mną oraz wyczyszczenie tematu ze ścierwa Cytuj
Blok 6 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 no to nazwa tematu nawet pasuje. ale kasować nie kasujcie, bo jest zabawnie. Cytuj
mlokon 8 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 hehe, ale koleś jest popi.erdolony xD Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Ser riczard w wielu punktach ma rację, ale na chwilę obecną nie chce mi się ich zaznaczać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi