diesvindu 0 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 Witam Po namowach osób z forum postanowiłem pograć w ten tytuł. Zabierałem się do niego od początku posiadania PS2, jednakże sam początek gry strasznie mnie odrzucał. Tym razem nie było inaczej, ale zawziąłem się i powiedziałem sobie, że pogram chociaż nieco dłużej. Jaki był tego efekt? Ano taki, że gra spodobała mi się System walki jest fajny (duży plus), jednakże postacie już nie do końca, a amerykański dubbing daje się we znaki (głos i sposób mówienia Shion [']). Mimo wszystko z czasem idzie się przyzwyczaić do tych minusów Fabuła w pełni rekompensuje nie dociągnięcia w kwestii dubbingowej. Na chwilę obecną jestem pod koniec pierwszej części i utknąłem. W związku z tym mam pytanie do Was. Mianowicie utknąłem w Nephilim. Wrogowie zadają mojej trójce bohaterów po 250-300dmg, gdzie ilość hp mojej drużyny wygląda następująco: Shion (670 - 25lvl) , Jr. (720 - 26lvl), KOS-MOS (820 - 26lvl). Ilość VIT (domniemam, że to odpowiada za DEF'a) to: 66,77,77. Pytanie jest następujące, czy jest jakiś sposób na to, aby ograniczyć otrzymywane obrażenia? (kupiłem najnowsze armory postaciom) Czy jestem mimo wszystko skazany na levelowanie postaci? Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 (edytowane) Ja już niestety nie pogram w jedynkę, chyba że kupię drugie PS3 z BC ale USA.....ps2 zdechł, zdążyłem przejść ep 2 i 3 tylko ;p wg mnie 3 była zajepista, dwójka taka sobie... ah są swimsuit w 1? ;p w trójce cały team w nich biegał xD <3 shion Edytowane 31 grudnia 2008 przez sakiu Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 Ta fabuła... Wszyscy ją tak chwalą ale za co? Za liczne zwroty akcji, za dynamiczne i epickie momenty czy za nudne, ładnie rozrysowane dialogi? ;p Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 (edytowane) Trafiłeś w sedno, bo za wszystko co wymieniłeś;]. Zwroty akcji zwykle nieźle ryją beret, a to co się dzieje przez całe episode 3 przechodzi już ludzkie pojecie i szczena leży na podłodze jeszcze długo po napisach końcowych. Fabuła jest i dynamiczna (oj czasami jest gęęęęsto;]) i jak najbardziej epicka (największa, najlepsza, najbardziej na dopalaczu historia opowiedziana na PS2 amen). Dialogi są świetne, głównie za sprawą fenomenalnych postaci. Opowieść mogąca śmiało konkurować z tą z Xenogears. Edytowane 5 stycznia 2009 przez Aramis Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Zgadzam się, X3 to dla mnie król rpg na ps2, nawet P3 mi tak nie wryła się w pamięć....gdyby nie to, że mi ps2 padło to jeszcze bym grał w X3 Jedyna gra, która może zdetronizować X3 to P4 jak tylko wyjdzie w PALu i będę w nią zagrywać się już na PS3 ;p Cytuj
krilluch 2 Opublikowano 9 stycznia 2009 Opublikowano 9 stycznia 2009 Xenosaga to zecydowanie najlepsze RPG na PS2. Podpisuje sie pod tym, co powiedzial Aramis. Saga moze smialo konkurowac z Gearsem. Obie maja rewelacyjne fabuly. Jedynka jest swietna, dwojka juz nieco mniej (acz zakonczenie wynagradza wszystkie "cierpienia") a trojka to moje ulubione RPG na PS2. Szkoda, ze seria nie sprzedala sie najlepiej (albo chociaz tak dobrze, by zrobic kolejny sequel). Choc z drugiej strony to moze i dobrze, bo potoczyloby sie jak w przypadku Final Fantasy - szkoda slow. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi