Skocz do zawartości

Zelda Wind Waker

czesio83

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zjawiskowa gra i na pewno jedna z lepszych, jak nie najlepsza z poprzedniej generacji. Mijają lata, a grafika dalej się nie zestarzała.

Co i tak nie zmienia tego, że za złe mam twórcom to, że wrzucili do gry nudny i zwyczajnie niepotrzebny

Triforce Quest

. Pomyśleć że zamiast tego mogli wsadzić jeszcze ze dwa dungeony, ehh.

Tak czy inaczej, gra jest kapitalna i każdy powinien w nią zagrać.

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Jestem raczej na początku, gra jest awesome, ale nie podoba mi się jedna rzecz - to, że nie mogę pływać po całym świecie. Ta głupia łódka mi zabrania i każe mi płynąć tylko w jednym kierunku :F Czy tak będzie ciągle?

Poświeć jej jeden dzień jak będziesz miał wolne tak od rana ;) .Gwarantuje Ci że wsiąkniesz a oderwaniu zapomnisz :D

Edytowane przez Bushisan
Opublikowano (edytowane)

Uprzedzając pytanie: w grze można używać prawej gałki.

Nie no, Wind Waker jest ładny, ale zawsze dziwię się wymienianiu go wśród najlepszych Zeld. Za dużo rzeczy, które jednak zawodzą. Ostatnio pogrywam okazjami w ramach wspominania serii przed Skyward Sword i np. quest z robieniem zdjęć jest tak chamski, że nie mam słów. Człowiek czeka 5 minut, aż koleś podejdzie, robi dokładnie takie zdjęcie, jak trzeba, a ten brodaty cep i tak odrzuca. Teraz jest internet i można se obrazki zobaczyć konkretne w jakimś poradniku, a i tak nic z tego, zdjęcie jest takie samo, ale cep odrzuca i czekaj znowu, aż koleś podejdzie... Po kilku próbach się wkurzyłem i wracaj na dno szafy, Wind Wakerze.

Pływanie jest dużo gorsze, niż w Phantom Hourglass. Niby można zbierać skarby, ale w sumie po co, skoro większość to i tak rupie, które jak zwykle nie są do niczego przydatne. Gdyby chociaż można je było zbierać i patrzeć na rosnący stan konta, ale jest limit, a wydawać też szczególnie nie ma na co.

Desin dungeonów (o reszcie już nie mówię, bo jest niemal w stu procentach sfragmentowana) jest bez wątpienia najgorszy spośród trójwymiarowych Zeld. Heh, najgorszy... w porównaniu z takim Batmanem to i tak super sprawa, ale jest najgorszy na tle serii.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano (edytowane)

Myśle, że jest ceniona tak bardzo ze względu na: 1) genialny klimat 2) niesamowitą mimikę postaci, która rozkłada na łopatki 3) smaczki w stylu Elvisa czy wschodów słońca podczas podróży po morzu 4) znakomite etapy skradankowe 5) etap ze zdobyciem Master Sworda - to mnie po prostu rozwaliło na łopatki ! 6)kapitalna muzyka - czasami słucham niektórych utworów, bo są cudownie bajkowe. Mógłbym wymieniać wiele innych niesamowitych rzeczy, ale te chyba są najważniejsze..

Edit: Czy design dungeonów jest najsłabszy w serii? Myślę, że to kwestia subiektywna - mi podoba się bardziej niż w OoT czy TP..

Edytowane przez funditto
  • Plusik 1
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Jakis czas temu odpalilem Zelde: WW na Wii i bylem zdziwiony jak dobrze ta gra wyglada nawet obecnie - graficznie w ogole sie nie zestarzala - na Wii dzieki kablowi Component wszystko wyglada wyraznie i kolorowo, jedynie krawedzie sa troche postrzepione. Jesli ktos jakims cudem przegapil ta gre na Gamecube to goraco polecam - jest bardzo fajna, a do tego na Wii swietnie wyglada !

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Prawda, gra jest cudowna pod względem klimatu przygody i tej...tej atmosfery dzieciństwa. Żałuję strasznie że nie zagrałem w ten tytuł w 2003 roku. Dziś miałbym do niego nieprawdopodobny sentyment, chlip.

Edytowane przez Figaro
Opublikowano

Ja miałem okazję kupić Wind Wakera od razu jak przeszedł do Player Choice :D dla 16-letniego chłopaka 139 zł + wysyłka to był majątek. Na szczęście dostałem wtedy odszkodowanie za skręconą nogę :) i nie żałowałem przez chwilę ani złotówki ! Dla mnie najlepsza gra wszechczasów

• Plusik 5
  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Gra skończona. Cudowne przeżycie. Nintendo to geniusze. Itakdalej. Czy coś się zmienia przy drugim przechodzeniu? I co jest w tym Nintendo Museum? Albo inaczej - czy warto się starać tam dotrzeć? ;p

Opublikowano

Zobaczysz co się zmienia a w muzeum są figurki do kolekcjonowania za pomocą zdjęć. Za drugim razem aparat jest od razu kolorowy a do tego Link... zagraj warto.

• Plusik 1
Opublikowano

Nawet bez tego ta gra jest warta kolejnego przejścia :) Tak w ogóle to co myślicie o Ganondorfie? Niby zawsze taki skurczybyk, ale w tej części dodali mu taką rysę ludzką, widać to w końcowych dialogach. I jak intepretujecie jego ostatnie zdanie?

Opublikowano

W filmiku widać, co mówił na końcu :) 

"The wind... It is blowing..."

Sam nie wiem, moim zdaniem ostatnia walka, jak i końcowy filmik były trochę rozczarowaniem - szczególnie filmik. No ale nie oczekuję od Zeldy czegoś więcej w tej kwestii, więc nie narzekam.

• 1 rok później...
Gość mastafaker
Opublikowano

Ja ukonczylem we wtorek Wind Waker ale HD. Cos pieknego, nie pamietam kiedy ostatnio jakas gra mnie tak wciagnela. Ciezko mi bylo konsole wylaczyc.

Opublikowano

Ah, Wind Waker, cudo, w które powinien zagrać każdy, a grało tylko kilka milionów... Wiele osób nie spróbowało, "bo kreskówka" i stracili jedną z najlepszych (w mojej opinii najlepszą) przygodę w historii gier