Kalinho_PL 334 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 To Killzone 3 na PSS posiada osobną platynę za samo multi? Ciekawe, muszę przetestować, bo nawet chętnie zagrałbym znów w tę grę. tak ,ma. polecam kupić grę jak najszybciej bo gra masa rookies, na których łatwo wbić trofea. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Sony opublikowalo listę 10 gier w których zdobyto najwięcej platyn. http://blog.us.plays...p-10-platinums/ 1. Assassin’s Creed II 2. Modern Warfare 2 3. Uncharted 2: Among Thieves 4. God of War 3 5. Resident Evil 5 6. inFamous 7. Uncharted: Drake’s Fortune 8. God of War (GoW HD Collection) 9. Borderlands 10. Sly Cooper and the Thievius Raccoonus (The Sly Collection) Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 8/10 z tych pozycji mam zaliczone na platynę, ale nie ma się co dziwić - bardzo popularne, a przede wszystkim bardzo dobre gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Ja mam pozycje oznaczone numerkami 3-8. Dziwi mnie trochę inFamous tak wysoko, bo tam przecież trzeba pozbierać wszystkie Shardy i o ile się nie mylę to w AC2 jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 mnie bardziej dziwi MW2 i Borderlands. Jedno to sieciowka, a drugie bardzo rozlegly tytul z duza doza kolekcjonerstwa. z drugiej strony MW jest cholernie popularne, wiec tym co ograja multi bo sa tego fanami, nie zostanie duzo do wbicia platyny. dla Borderlands nie mam podobnego wytlumaczenia - to platyna na kilkaset godzin. a jednak (mysle ze nalezy tez sie zastanowic, czy nie jest to czysty marketing, niewiele majacy wpolnego z rzeczywistoscia. moze to hype przed jakas akcja wyprzedazy na psn? poza tym nie od dzis wiadomo, ze sa ludzie grajacy tylko dla trofikow i kupuja gry latwe, zeby je szybko platynowac - ta lista to dla nich taki poradnik w tle: co kupic aby sie latwo wzbogacic.) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 mnie bardziej dziwi MW2 i Borderlands. Jedno to sieciowka, a drugie bardzo rozlegly tytul z duza doza kolekcjonerstwa. z drugiej strony MW jest cholernie popularne, wiec tym co ograja multi bo sa tego fanami, nie zostanie duzo do wbicia platyny. dla Borderlands nie mam podobnego wytlumaczenia - to platyna na kilkaset godzin. a jednak (mysle ze nalezy tez sie zastanowic, czy nie jest to czysty marketing, niewiele majacy wpolnego z rzeczywistoscia. moze to hype przed jakas akcja wyprzedazy na psn? poza tym nie od dzis wiadomo, ze sa ludzie grajacy tylko dla trofikow i kupuja gry latwe, zeby je szybko platynowac - ta lista to dla nich taki poradnik w tle: co kupic aby sie latwo wzbogacic.) MW2 jest tak wysoko bo kupiło go miliony osób więc oczywistym jest, że przy takiej bazie graczy wypłynie więcej trofkowiczów. W MW2 nie ma trofików za grę w trybie MP. Wszystkie trofea można zrobić offline. Prócz Sly'a to żadna z tych platyn nie jest prostactwem w stylu Hanna Montana dlatego o żadnej 'akcji' nie może być mowy To są po prostu bardzo popularne gry, które kupiło wiele osób. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Fajne zestawienie - mam Platynkę w pozycjach od 1 do 9 xD I zgadzam się z poprzednikami że tutaj raczej ma ogromny wpływ popularność tych gier. Jedyne co mnie trochę zaskoczyło to Borderlands - no ale to co-op'owy potwór - kto nie grał, niech żałuje. Przy tej grze czas bardzo szybko i przyjemnie mija a ludzie jak już to wbijali Platynki w 2 do 4 osób naraz więc może w tym cała tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza
Veron 9 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Z przykroscia wrzucam tu platyne w Prototype 2. Po "zrobieniu" pierwszej czesci nastawialem sie znowu na wielogodzinne sesje z platynowaniem challenge'y oraz kombinowanie z bossami na hardzie - nic z tych rzeczy. Do kompletu nie potrzeba robic ZADNEGO CHALLENGE'A! Oczywiscie sa one w grze, ale nie wiadomo po co (ok, wiadomo - mozna skin Mercera wygrac). Poziom hard nie sprawia zadnego klopotu i polecam od niego zaczac granie, a wszystkie pucharki (oprocz jednego) wpadna przy jednym przechodzeniu. Zostanie jedynie dobicie Hellerowi max levelu, ale wtedy odpala sie New Game + i po klopocie - totalna zenada. Nie ma tu ANI JEDNEGO trofika, ktory zapewnilby choc namiastke wyzwania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Virtua Fighter 5: FS - polecam łowcow kompletów, jeno uprzedzam, że nie ma tu platyny. Stówa wpada łatwo, szybko i przyjemnie w ~2h zabawy. Są dwa trofea za online oraz bodajże 10 singlowych. Raczej niezbyt skillowych i niezbyt wymagających. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Modern Warfare 3. Czasochłonna, ale prosta platyna. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 MW2, BO, MW3... wszystkie te platyny od czasów WaW są teraz na kilka wieczorów, a jedyna "trudność" w MW3 to właśnie potrzebny czas czyli jakieś 40-50h dla przeciętnego gracza. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 MW2, BO, MW3... wszystkie te platyny od czasów WaW są teraz na kilka wieczorów, a jedyna "trudność" w MW3 to właśnie potrzebny czas czyli jakieś 40-50h dla przeciętnego gracza. MW2 - tu sie nie zgodzę, ponieważ pamiętam taka misje w co-op'ie na lotnisku z Juggernaut'sami, która do prostych nie należała(chyba, ze mylę części). za to na pewno do tematu należy zaliczyć The Walking Dead, gdzie trofea same wpadają po ukończeniu poszczególnych etapów. aż szkoda, bo Giera naprawdę wymiata, a za kolejne przejścia nie ma przeznaczonych trofeów, co jest ogromnym minusem, bo wyborów jest tam co nie miara, co wiąże sie z wątkiem fabularnym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) W MW2 na lotnisku to pamiętam tylko że wystarczyło przebiec i chyba nawet nie oddawało się jednego strzału, pewnie chodzi o cmentarz samolotów - dwóch dobrych graczy przejdzie ją max za 2-3 razem. Co w MW3 jest do robienia przez 50h? BTW: Imo najtrudniejszy calak był w COD4:MW - szkoda że PS3 nie doczekała się trofeów - ostatnia misja w samolocie na Veteranie to wrzód na (pipi)e. Drugi to BO przez dwa trofea w trybie Zombi (hi Słupek) . W WaW nie grałem - nie lubię "tych" klimatów. Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Tak, kretyńskie trofeum z koniecznością upadku i wystrzelenia wybuchowej strzały z kuszy, żeby rozwalić ileś tam zombiaków.Czy jakoś tak... Teraz próbuję wyciągnąć platynę w MGS4, może być ciężko, a już na pewno pochłonie to trochę czasu. Ostatnio zrobiłem platynę w Azylu Arkham, jeden z najciekawszych kompletów. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 W MW2 na lotnisku to pamiętam tylko że wystarczyło przebiec i chyba nawet nie oddawało się jednego strzału, pewnie chodzi o cmentarz samolotów - dwóch dobrych graczy przejdzie ją max za 2-3 razem. Co w MW3 jest do robienia przez 50h? BTW: Imo najtrudniejszy calak był w COD4:MW - szkoda że PS3 nie doczekała się trofeów - ostatnia misja w samolocie na Veteranie to wrzód na (pipi)e. Drugi to BO przez dwa trofea w trybie Zombi (hi Słupek) . W WaW nie grałem - nie lubię "tych" klimatów. Jeśli nie grałeś w WaW czy CoD Classic pewnie też, skoro nie lubisz takich klimatów to jako człowiek, który wszystkie CoDy od początku zna na wylot i wbił wszystkie calaki/platyny w tych grach, hierarchia trudności wygląda mniej więcej tak: 1. CoD Classic ... 2. WaW ... 3. CoD4 4. CoD2 5. CoD3 6. BO 7. MW2 ... 8. MW3 Jeśli chodzi o MW3 to najbardziej czasochłonne są te operacje i wbicie najwyższego poziomu więc napisałem, że dla PRZECIĘTNEGO gracza wyjdzie do 50h na tę platynę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) No nie grałem przez to napisałem "in my opinion". A odnośnie MW3 - uważam się za przeciętnego i nadal nie wiem co tam może zająć 50h. Jak ktoś przeciętny grał (np. taki jak ja) w poprzednie COD'y to MW3 weźmie na max 20h na wszystko bo tam nie ma co robić więcej czasu - fale są schematyczne - wystarczy dobrą miejscówkę znaleźć a misje specjalne są w tej części śmiesznie łatwe - zresztą jak cała ta gra. A jak ktoś nie grał to może zejdzie z 5 godzin więcej ale nie 50. Tyle to może zająć 100% w Fallout 3 ale nie Platyna w MW3. Małą edyta: wpisałem sobie właśnie w googlach "mw3 platinum trophy" - pierwszy, lepszy link - do poradnika: Approximate Time to platinum: 25hrs Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Jeśli boostuje się tylko pod trofea to faktycznie te 25h wystarczy. Jak ktoś gra normalnie, samemu bez ustawek pod Spec Opsy i operacje w coopie to wątpię, żeby zmiescił się w tym czasie. Może 50h to przesada, ale 40 jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Tak, kretyńskie trofeum z koniecznością upadku i wystrzelenia wybuchowej strzały z kuszy, żeby rozwalić ileś tam zombiaków.Czy jakoś tak... Pal licho jakby było tylko to o czym piszesz, ale tam trzeba było jeszcze trafić tą strzałą kogoś z drużyny, a ten miał wbiec w tłum zombiaków. To mnie zniechęciło do platynowania BO. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Wczoraj i dzisiaj wpadly mi platyny w God of War HD Collection II ( wersje z psp ). W Ghost of Sparta platyna zajela mi okolo 11h a w Chain of Olympus 7h. Jedyne trudnosci sprawia czasem tryb hard ( gralem za 1 podejsciem, wiec bez zadnych czitow ) no i z 2 wyzwania. Reszta to pikus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 No platynka w Chains of Olympus jest najłatwiejsza ze wszystkich Godów, wystarczy raz przejść grę. Ja wbiłbym ją w 5 godzin, ale ominąłem jeden trofik (podcinanie gardeł Satyrom), przez co wyszło jakieś 6,5-7h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 do listy dorzuciłbym wszystkie Ratchety w HD. Ni,c oprócz czasu, nie jest wymagane by zdobyć platyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
mashter 54 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Właśnie wbiłem platynę w TTT2 i niestety jest to platyna o poziomie trudności 3/10. Równe 10 godzin grania i zero wyzwań. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Potwierdzam, w 2,5 h normalnego grania zrobilo sie 75%. Generalnie wielki zawod jak dla mnie (jako gra). Czekam na doa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Olsen 60 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Dodawał ktoś Megamind? Platynka w 3h, zero wysiłku. Grasz a trofiki wpadają same. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Ogólnie wszystkie gierki dla dzieci na licencjach kinowych bym tutaj zaliczył, ale zapewne już to ktoś wcześniej podał. Aktualnie moja kobietka dostala pierwsze zadanie platynowania i w jeden wieczór ciachnęła 50% Puss in Boots, a dziś patrząc po liście wpadnie drugie pół. Czas to ok. 5h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi