Opublikowano 14 stycznia 200916 l Wprawdzie upłynęło już trochę czasu od zakończenia roku 2008 ale na podsumowania nigdy nie jest za późno. Jakie są Wasze przemyślenia na temat minionego sezonu? Co się Wam podobało a co okazało się rozczarowaniem na scenie muzyki elektronicznej? U mnie wygląda to tak: Najlepszy utwór: Akira Kayosa - Collective Hysteria (Temple One Remix) Najlepszy album: Mirco de Govia - "Iconic Path" Najlepsza kompilacja: "Roger Shah pres. Magic Island - Music For Balearic People", "Mellomania vol. 13". Najlepszy label: Enhanced Recordings Najlepszy producent: Joe Garrett (Temple One), Roger P. Shah, Super8 & Tab. Odkrycie roku: Sundriver, A.M.R., Kai Jee 'n' Eidan. Rozczarowanie roku: albumy OceanLab - "Sirens Of The Sea" oraz DJ Shah - "Songbook", zeszmacenie projektu Ronskiego Speeda "Sun Decade" elektro-pierdziawkami. Zaskoczenie roku: DJ Tatana - "Spring Breeze" (Martin Roth Summerstyle Remix) - to naprawdę remix Rotha? :o
Opublikowano 14 stycznia 200916 l Hm, może nie rozczarowania, ale producenci, którzy mogliby już zniknąć z rynku muzycznego: Zdechłamyszfajf, Miller, Tyas i Armin. ; ] <ilość ponad jakość> A na wyróżnienie zasługują takie kawałki jak: the thrillseekers ft fisher - the last time (szczególnie polecam breakfasts cultured mix ! ) ; super8 & tab - elektra -- original mix ; signalrunners ft julie thompson - these shoulders (prześwietny wokal) ; sebastian sand - creeps -- original mix (Sebek pokazał, że Polacy też potrafią ) ; oceanlab - miracle ( \o/ \o/ \o/ ) ; matt hardwick ft melinda gareh - supernal (IMHO, Matt = odkrycie roku ) ; mark pledger vs matt hardwick ft melinda gareh - fallen tides -- mat zo vocal remix ; darren tate ft pippa fulton - i would die for you -- jurgen vries remix ; andy duguid ft leah - wasted -- original mix (polecam cały jego albumik ;] ) & airbase ft floria ambra - denial -- original mix. Rok 2oo8 był nie tylko dobry dla graczy, ale także dla słuchaczy trance'u :>
Opublikowano 14 stycznia 200916 l Moje ulubione z ubieglego roku: Sunlounger featuring Zara - Lost Armin van Buuren - Imagine Andy Duguid feat Leah - Wasted Ocean Lab - Breaking Ties Above&Beyond Analogue Mix Armin van Buuren ft Sharon den Adel - In&Out of Love Spit - Dawn DG Vocal Mix Meleefresh & Deadmau5 - Hey Baby Deadmau5 - Not Exactly. nie wiem gdzie wg mniemania tego forum zaczyna sie ta wasza komercha, takze sorki jakbym wyszedl na wixiarza Edytowane 14 stycznia 200916 l przez komar737
Opublikowano 17 stycznia 200916 l Trance : Headstrong feat Tiff Lacey - The truth (David West progressive mix) Andy Moor and Orkidea - Yearzero Markus Schulz Feat. Departure - Cause You Know (Nic Chagall Remix) Markus Schultz feat Andy Moor - Daydream (original mix) Alex Barlett and Andy Guess - Universe inside (Talla 2XLC remix) Techno : John Acquaviva pres Swen Weber - First stroke Drum'n'bass : plyta - EVOL INTENT - ERA OF DIVERSION i konkurencji brak wyroznienie - Calyx and Teebee - Anatomy Electronica: The Flashbulb - Kirlian Selections - miazga Pop : Armin van Buuren feat Sharon den Adel - In and Out of Love Dorzuce jeszcze soundtrack z RezHD, kiedys go sluchalem ale jakos po mnie splynal. W czasie gry robi przepotezne wrazenie. Z setow w tym roku na wyroznienie zasluguje : Daras and Tom Quest - Winter 2008 promo
Opublikowano 17 stycznia 200916 l A dla mnie jako deep'owca mistrzami 2008 byli Shur-I-Kan i Manuel Tur. Wal roku? Shur-I-Kan- Jingle Jangle 8)
Opublikowano 19 stycznia 200916 l Drum'n'Bass 1. Evol Intent - Era of Diversion Chase & Status - More Than Alot Danny Byrd - Supersized Skynet - Sentient Calibre - Overflow Drill'n'noise'n'electronica'n'bass'n'whatever Bong-Ra - Vitus Blister Sety/składaki VA - Breakbeat Kaos Presents - Stadium Drum And Bass 2CD Goldie - Watch the ride Hop-Hip Abradab - Ostatni Poziom Kontroli Electronica Chemical Brothers, The - Brotherhood więcej grzechów nie pamiętam, a było ich pewnie od groma czyli pewnie zedytuję posta za jakiś czas
Opublikowano 4 lutego 200916 l Pora na mnie ;p Najlepszy utwór: Orjan Nilsen - La Guitarra Jak go pierwszy raz uslyszalem na poczatku roku, tak do teraz jest dla mnie genialny. Gitarka niszczy. Najlepszy album: Sander van Doorn - Supernaturalistic Znakomity tech-trancowy album. Geniusz. Zawiodlem sie ogolnie na albumiku Oceanlab, sytuacje ratuja tutaj Club Mixy Above & Beyond. Wyszlo rowniez sporo fajnych upliftowych trackow np. Akesson - Perfect Blue czy Walk the Edge Alex'a MORPHa... Zaskoczenie roku - kawalek ktory ciagle mnie kreci Martin Roth & Dj Eco - Tonight is Forever