Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Pierwszy, tylko bedzie problem z dopasowaniem do ciuchow. 3 tragiczny pasek, 2 wyglada odpustowo

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 274,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Chodził za mną od jakiegoś czasu i wychodził, Lorus rm329fx9, bransoleta i dwa paski, miałem na ręku w salonie i wygląda kapitalnie. Na jutro powinien dotrzeć.

• Dobrze, że w zeszłym roku nie kupiłem PRX'a, a było blisko, bo teraz wleciał taki sztos ice blue, że poleciało zamówienie od razu i mam nadzieje, że szybciej przyślą niż docelowe 4 tyg.

• Na 40 urodziny sprawiłem sobie to cudeñko. Zakochałem się od 1szego spojrzenia na wystawie. Nie schodzi z łapy od 3 tyg. Butelkowa zieleń jest hipnotyzująca.  

Opublikowano

Też widywałem lepsze za te cene

Opublikowano

2mrfz1e.jpg

Ten zegarek od dziadka, o którym pisałem jakiś czas temu. Aparat strasznie wyolbrzymił wszelkie pyłki i ryski. Okiem tego nie ogarniam. Bransoleta waży trzy kilogramy i na wieczór mam zakwasy na bicu.

Opublikowano

Nie ogarniam po co oni daja te napisy typu AUTOMATIC, TACHYOMETR, QUARTZ itp. Rownie cool co naklejka "5 SPEED" na tylnej klapie Lady Samary

Opublikowano

ktoś wie co to za model?

7bp4.jpg

Seiko 5 Automatic 21 Jewels Calendar Watch With Black Leather Strap.

Automatic: zegarek z mechanizmem, ktory automatycznie sam sie nakreca dzieki ruchom reki, na ktorej sobie lezy.

Quartz: zegarek kwarcowy, musisz nakrecac.

Taychmeter: pozwala na mierzenie dystansu w danym czasie, dzieki czemu masz mozliwosc obliczenia ile zajmie cala trasa.

Geez.

Opublikowano

Matko, wiem co oznaczaja te nazwy/funkcje, tylko nie widze sensu umieszczania tych informacji nachalnie na widoku.

Dlatego dalem przyklad z Samara i informowaniu o tym, ze w samochodzie jest 5 biegowa skrzynia, tak jakby to byl jakis ewenement.

Edytowane przez Pajda

Opublikowano

Quartz to na bank nie jest zegarek nakręcany, tylko elektroniczny. Mam kilka budzików na baterie z tym napisem.

Opublikowano

Quartz to na bank nie jest zegarek nakręcany, tylko elektroniczny. Mam kilka budzików na baterie z tym napisem.

Masz racje, zylem w niewiedzy widocznie do tej pory.

Opublikowano

siara ma racje, a maus blefuje

Opublikowano

maus za bardzo to mi nie pomogłeś :/

Opublikowano

Pytales sie o model. xD

Opublikowano

Binary_clock_samui_moon.jpg

tylko wywalic zbedne napisy i można sie bawić ;)

bawić w co? Star Trek? Mass Effect 3 ? :D

Opublikowano

super zegarek szejdj

Edytowane przez sosnaa

Opublikowano

Masz racje, zylem w niewiedzy widocznie do tej pory.

Ja rozumiem że nie każdy jest inżynierem, no ale interesować się zegarami i nie wiedzieć do czego służy kwarc (ja jak miałem jakieś 10 lat to chyba myślałem że chodzi o szkiełko zegarka, że jest z kwarcu) i że siedzi w zegarku jako piezoelektryk, to trochę autodiss.

Swoją drogą to swego czasu miałem na studiach parę godzin o tym jak działają zegarki mechaniczne, w necie też są filmiki, pokazujące działanie wszystkich przekładni. Trzeba przyznać że niezły kosmos, szczyty precyzji (w skali mikro, w końcu to nie to samo, co ułożyć napis IBM z pojedynczych atomów).

Opublikowano

Przepraszam, ze cie zawiodlem.