Harbuz 953 Opublikowano 19 marca 2018 Opublikowano 19 marca 2018 Takiego Zeppelina sobie kupiłem. Bardzo dobrze wygląda na nadgarstku. Polecam. Prosty a bardzo zachęca żeby co jakiś czas spoglądać na godzinę. Płaski i dobry pod koszulę i garnitur. 5 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 marca 2018 Opublikowano 20 marca 2018 Piękny w swej prostocie i klasyce. 1 Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 21 marca 2018 Opublikowano 21 marca 2018 Jak dla mnie tylko zegarki g-shock niebanalny dizajn w polaczeniu z funkcjonalnością i wytrzymałością 1 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 marca 2018 Opublikowano 21 marca 2018 Za dużo nasrane w nim, nie podoba mi się. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 21 marca 2018 Opublikowano 21 marca 2018 Na komunie to bym sie obesrał na miętowo jakby dostał takiego Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 21 marca 2018 Opublikowano 21 marca 2018 Wiadomo każdy ma inny gust. Ja z kolei nie mógłbym mieć zegarka wskazówkowego na którym są tylko indeksy i wskazowki. Porostu nuda. Ogólnie zawsze milem tylko cyfrowe zegarki ale to jedyny wskazówkowiec który do mnie przemówił Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 21 marca 2018 Opublikowano 21 marca 2018 Wskazówki wskazówkami ale ten g-shock jest obciachowy .Zeppelin zaś przyjemny klasyczny. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 22 marca 2018 Opublikowano 22 marca 2018 Rozumiem ze jesteś patronem mody i dobrego gustu? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 marca 2018 Opublikowano 22 marca 2018 Po prostu, dziwne połączenie i bez gustu. Tarcza raczej w stylu sportowym, do tego bransoleta, która nijak ma się do tego stylu. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 marca 2018 Opublikowano 22 marca 2018 8 godzin temu, kacprzak1991 napisał: Rozumiem ze jesteś patronem mody i dobrego gustu? No ale co się spinasz. Tobie się podoba i okej, reszta wyraziła dezaprobate i tyle nie ma co drzeć kotów. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 22 marca 2018 Opublikowano 22 marca 2018 2 godziny temu, krupek napisał: do tego bransoleta, która nijak ma się do tego stylu. Bransoleta pod spodem ma czerwone, plastikowe wstawki. To raczej sportowo causalowy zegarek. Nic do garniaka. Kumpel ma dwa takie (ten i czarny). Ogólnie imo spoko wygląda na ręce. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 22 marca 2018 Opublikowano 22 marca 2018 No ja ten zegarek nosze na codzień i napewno nie traktowałbym do jak garniturowca. Ale chyba pora opuścić ten temat bo tu chyba prawie sami koneserzy przedwojennych zegarków Ps. Obciachowy to mi się wydaje ten zegarek z final fantasy. Jakbym tamtego dostał na komunę to dopiero obes.ralbym się na miętowo ;p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 22 marca 2018 Opublikowano 22 marca 2018 13 godzin temu, kacprzak1991 napisał: Rozumiem ze jesteś patronem mody i dobrego gustu? Dobrych manier i krzewienia kultury fizycznej również. Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 23 marca 2018 Opublikowano 23 marca 2018 W dniu 21.03.2018 o 13:47, kacprzak1991 napisał: Jak dla mnie tylko zegarki g-shock niebanalny dizajn w polaczeniu z funkcjonalnością i wytrzymałością Bomba! Kiedyś nawet byłem bliski zakupu, ale zmieniłem zdanie, bo jednak dawać tyle kasy za kwarc nie zamierzam. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 24 marca 2018 Opublikowano 24 marca 2018 Bomba! Kiedyś nawet byłem bliski zakupu, ale zmieniłem zdanie, bo jednak dawać tyle kasy za kwarc nie zamierzam. Częste podejście na forach. Ja tam wole mieć zegarek bezobsługowy i tyle są g-shocki z serii mr-g które kosztują naście tysięcy lub nawet dziesiąt wiec myśle ze nie ma co narzekać na serie mtg;)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 17 kwietnia 2018 Opublikowano 17 kwietnia 2018 (edytowane) Ten diver zdobył ostatnio moje uznanie: https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-prospex-padi-automatic-diver-srpa21k1?utm_source=criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=criteo_lowerfunnel Dwie wątpliwości: 1.Czy ten czasomierz nie jest za duży na moją łapę?Nie mam zbyt szerokiego nadgarstka. Da się go w miarę wygodnie nosić regulując bransoletę? 2.Czy ta granatowa i czerwona farba na bezelu jest ino trwała? Nie będzie z czasem schodzić lub się rysować? Edytowane 17 kwietnia 2018 przez Czezare Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Opublikowano 26 kwietnia 2018 (edytowane) W dniu 17.04.2018 o 20:00, Czezare napisał: Ten diver zdobył ostatnio moje uznanie: https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-prospex-padi-automatic-diver-srpa21k1?utm_source=criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=criteo_lowerfunnel Dwie wątpliwości: 1.Czy ten czasomierz nie jest za duży na moją łapę?Nie mam zbyt szerokiego nadgarstka. Da się go w miarę wygodnie nosić regulując bransoletę? 2.Czy ta granatowa i czerwona farba na bezelu jest ino trwała? Nie będzie z czasem schodzić lub się rysować? ad 1 - czy za duży, to bez przymierzenia się nie dowiesz. Średnica koperty swoją drogą, ale pamiętaj że divery są dosyć grube. Zegarek na bransolecie musi być też trochę luźny, nie dopasujesz go taka jak zegarka na pasku. To naprawdę indywidualna sprawa, ubierzesz i będziesz wiedział, ale pamiętaj że w dużym zegarku, to każda dziewka we wsi Twoja... ad 2 - jeśli nie zadrapiesz bezelu to farba sama nie zlezie. Seiko to nie jest zegarek z bazaru, dodawany do palety jaj albo płynu do higieny intymnej o smaku brzoskwiniowym. To jedna z wiodących marek zegarkowych, więc nie mogą sobie pozwolić na wpadki. Tak ode mnie, moje subiektywne zdanie - zegarek ma trochę za wąską bransoletę w stosunku do wielkości koperty. Wygląda trochę nieproporcjonalnie. Edytowane 26 kwietnia 2018 przez Kris77 1 Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 20 maja 2018 Opublikowano 20 maja 2018 Kris, prośba o radę, boś fachowiec. Co lepiej brać?Wziąć tego... https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-sne421p1?utm_source=criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=criteo_lowerfunnel czy tego... https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-prospex-sun049p2?utm_source=criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=criteo_lowerfunnel ?? Która technologia jest lepsza, Prospex czy Kinetic? Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 21 maja 2018 Opublikowano 21 maja 2018 14 godzin temu, Czezare napisał: Kris, prośba o radę, boś fachowiec. Co lepiej brać?Wziąć tego... https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-sne421p1?utm_source=criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=criteo_lowerfunnel czy tego... https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-prospex-sun049p2?utm_source=criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=criteo_lowerfunnel ?? Która technologia jest lepsza, Prospex czy Kinetic? Prospex to linia zegarów Seiko, tak jak Edifice w Casio. Wizualnie zegarki z linków to są właściwie takie same modele (jeden ma czas światowy GMT - dodatkowa wskazówka), różnią się zasilaniem: solar - energia świetlna jest zamieniana na elektryczną i przechowywana w akumulatorze, kinetic - energia mechaniczna jest zamieniana na elektryczną i przechowywana w akumulatorze. Zegarek ma wachnik jak zegarki automatyczne, on porusza się i wytwarza energię mechaniczną która jest zamieniana na elektryczną (podobnie jak w dynamie rowerowym). Nie jestem pewny na 100%, ale kinetic jest to technologia wymyślona przez Seiko i stosowana tylko przez nich. Jeśli chodzi o rozwiązanie z solarem to inne marki mają coś takiego: Citizen - Eco Drive, Casio - Tough Solar i klienci sobie to rozwiązanie chwalą. Kinetic jest ciekawym rozwiązaniem, ale mało popularnym - masz do zegarka wsadzone jakby 2 mechanizmy - automatyczny naciąg i mechanizm kwarcowy. Ja osobiście wybrałbym solara na bransolecie: bransoleta jest trwalsza od paska skórzanego (ja osobiście preferuję bransoletę w zegarku) no i solar jest bezpieczniejszym rozwiązaniem. 1 Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 31 maja 2018 Opublikowano 31 maja 2018 wymienili mi g-shocka na nówkę po trzeciej wizycie w serwisie mimo, że już po gwarancji. Ładnie z ich strony teraz liczy mi się od nowa gwarancja? Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 31 maja 2018 Opublikowano 31 maja 2018 Nowy zegarek- nowa gwarancja, ALE Ty dostałeś nowy na gwarancji, więc powinno być jak było. A najlepiej zapytać Zibi. Cezare, a jaki masz obwód w nadgarstku? 44mm Seiko, to już dużo. Do tego ten nurek jest masywny. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 31 maja 2018 Opublikowano 31 maja 2018 4 godziny temu, iluck85 napisał: Nowy zegarek- nowa gwarancja, ALE Ty dostałeś nowy na gwarancji, więc powinno być jak było. A najlepiej zapytać Zibi. Cezare, a jaki masz obwód w nadgarstku? 44mm Seiko, to już dużo. Do tego ten nurek jest masywny. No niekoniecznie, musi się dopytać w serwisie jak to wygląda. Np. taki MediaMarkt pendrive mi "naprawił poprzez wymianę", więc gwarancja szła dalej. Ot, takie kruczki i sztuczki sklepowe, żeby się wymigać od gwarancji biegnącej na nowo. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 31 maja 2018 Opublikowano 31 maja 2018 No powinno być jak było, bo wymiana. Chyba, że jak MS przedłużał gwarancję na ROD Ale informował o tym. Więc raczej na bank gwarancja leci dalej. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 14 czerwca 2018 Opublikowano 14 czerwca 2018 Kupiłem sobie taniego Timexa, żeby wiedzieć która jest godzina. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi