Skocz do zawartości

Zegary

_Kamaz_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam ten co bobercik lewandowski gdziestam lansowal rok temu. Idzie go na luzie dorwac czesto ponizej 200zl, sam dalem chyba 169 w crazytime i po roku okazjonalnego noszenia to jakoś nic ze "złota" nie odpada.
Cygańskie złociaki ogólnie nie fitują zbytnio z niczym niestety poza moze jakas biala koszula od biedy czy tshirtem bialym. Z czarnym tez git, ale wtedy bardzo kontrastuje i sie juz robi niebezpiecznie akordeonowo.

A168WG-9EF
Zegarek Casio VINTAGE Gold

Opublikowano (edytowane)

No i zamówiłem, bo mając kartę w kruku, wpadł wisior jakiś za złotówkę i wjechał całkowity rabat 800zł. 

No żal nie skorzystać. 

Niebieski, czarny, jasny, to już oklepane, ten fiolet przełamuję schemat. Fazy księżyca spoko. 

Z fazami księżyca jest spoko Certina na którą się kiedyś czaiłem. W różowym złocie

https://dolinski.pl/certina-ds-8-moon-phase-c033-457-36-051-00/

I z chrono

https://www.jubiler-kazmierczak.pl/pl/p/Certina-DS-8-Chrono-Moon-Phase/40

Edytowane przez iluck85
  • Dzięki 1
Opublikowano

No i zacząłeś kusić, bo piękny sikor i widzę, że jest na time trend z kodem PALHAJS za jakieś 2,5k. Kod z tego co czytam do końca listopada, więc muszę przemyśleć czy łykać.
Tytan, solar, radio i szafi to super combo mechanicznie, bo odkąd kupiłem seiko astrona to mega wygodnie się to nosi.

Opublikowano

Spoko, ale już widzę jeden "problem" Jasne tło się zlewa i nie jest do końca czytelny. Zobacz wersje z ciemniejsza tarczą, czytelność wzrasta. 

Ja tak się kiedyś nadziałem RAZ na negatyw Gshock. W pełnym słońcu spoko, czytelny i w ogóle. Ale poza to już nie było czytelnie.

Opublikowano

Ciekawe jak ten tytan się sprawdzi. Wygląda na delikatne, lekki ten zegarek, nie czuję kompletnie. Czuję że nie przetrwa próby czasu/ okaże się. Ale bardzo ładny. 

IMG_3565.jpeg

IMG_3567.jpeg

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Przechodziłem wczoraj koło swatcha i wszedłem zobaczyć o co tyle szumu z tymi moonswatchami. Absolutnie obrzydliwe są te zegarki na żywo i wyglądają jak takie najtańsze chińskie gówno + ta bioceramika z której zrobiona jest koperta wygląda jakby się miała rozpaść po chwili.

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś z Was miał styczność - ale mi mocno wpadają w oko zegarki Zelos - https://zeloswatches.com/ Przychodzi bardzo ładnie zapakowane, jest etui transportowe na dwa zegarki w zestawie. Marka jak i sama wysyłka jest z Singapuru.

Skusiłem się, jakościowo super - jednego divera mam już dość długo, przeżył dużo i ma się dobrze, czego np. nie mogę powiedzieć o Tag Hauerze Formula 1 który wziął i umarł.