McDrive 3 097 Opublikowano 27 października 2016 Opublikowano 27 października 2016 Cos na wzor Heuer Monaco? NA WZOR bo oryginal zabija cena. Kwadratowy to priorytet. Ze wzglednie ludzka cena Chińska podróba? Cebulaki i tak się nie połapią Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 6 grudnia 2016 Opublikowano 6 grudnia 2016 (edytowane) Jakie są marki zegarków, w których najmniej płaci się za logo? Taka zegarkowa Skoda, niby prestiżu nie ma, ale produkty równie dobre jak droższe modele. Pułap cenowy powiedzmy 400-600, może minimalnie więcej. Edytowane 6 grudnia 2016 przez Mustang Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 7 grudnia 2016 Opublikowano 7 grudnia 2016 orient, seiko, casio, citizen za takie pieniądze kupisz dobrego sikora. 1 Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 7 grudnia 2016 Opublikowano 7 grudnia 2016 Jakie są marki zegarków, w których najmniej płaci się za logo? Taka zegarkowa Skoda, niby prestiżu nie ma, ale produkty równie dobre jak droższe modele. Pułap cenowy powiedzmy 400-600, może minimalnie więcej. Za takie pieniądze to Casio, Orient na baterię albo Lorus. Lorus to takie tanie Seiko, wszystko jest projektowane i robione tam gdzie Seiko. 1 Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 7 grudnia 2016 Opublikowano 7 grudnia 2016 mogę polecić markę Adriatica, 5 lat bezawaryjnego użytkowania. Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Jakie są marki zegarków, w których najmniej płaci się za logo? Taka zegarkowa Skoda, niby prestiżu nie ma, ale produkty równie dobre jak droższe modele. Pułap cenowy powiedzmy 400-600, może minimalnie więcej. Za takie pieniądze to Casio, Orient na baterię albo Lorus. Lorus to takie tanie Seiko, wszystko jest projektowane i robione tam gdzie Seiko. czemu orient na baterie? w tym budżecie orient automat. dużo modeli do wyboru, divery na sportowo i bambino do koszuli (piękne zegarki) Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Jakie są marki zegarków, w których najmniej płaci się za logo? Taka zegarkowa Skoda, niby prestiżu nie ma, ale produkty równie dobre jak droższe modele. Pułap cenowy powiedzmy 400-600, może minimalnie więcej. Za takie pieniądze to Casio, Orient na baterię albo Lorus. Lorus to takie tanie Seiko, wszystko jest projektowane i robione tam gdzie Seiko. czemu orient na baterie? w tym budżecie orient automat. dużo modeli do wyboru, divery na sportowo i bambino do koszuli (piękne zegarki) Jeśli w sklepie będzie zakup to nie bardzo... Do 600 zł to Orient najtańsza linia automatów. Orient Bambino i Divery (nowa linia ze zmienionym mechanizmem) to już 1000 zł. Do 600 zł z automatów to Seiko 5 są całkiem w porządku. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 (edytowane) Po roku i dwoch miesiacach zaczyna rozklejac mi sie pasek a zegarek byl noszony sporadycznie. Musze na gwarancje spojrzec czy to obejmuje. Nie zamoczylem go w wodzie ani razu. Jprdl. Edytowane 9 grudnia 2016 przez Plugawy Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 (edytowane) Po roku i dwoch miesiacach zaczyna rozklejac mi sie pasek a zegarek byl noszony sporadycznie. Musze na gwarancje spojrzec czy to obejmuje. Nie zamoczylem go w wodzie ani razu. Jprdl. W sumie to nie obejmuje. Ale jeśli zegarek był mało noszony, to spróbuj reklamować. Serwis Timexa często frontem do klienta podchodzi. Ocenią stan zużycia i możliwe że wymienią. Tak 50 na 50. Edytowane 9 grudnia 2016 przez Kris77 1 Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 (edytowane) Jakie są marki zegarków, w których najmniej płaci się za logo? Taka zegarkowa Skoda, niby prestiżu nie ma, ale produkty równie dobre jak droższe modele. Pułap cenowy powiedzmy 400-600, może minimalnie więcej. Za takie pieniądze to Casio, Orient na baterię albo Lorus. Lorus to takie tanie Seiko, wszystko jest projektowane i robione tam gdzie Seiko. czemu orient na baterie? w tym budżecie orient automat. dużo modeli do wyboru, divery na sportowo i bambino do koszuli (piękne zegarki) Jeśli w sklepie będzie zakup to nie bardzo... Do 600 zł to Orient najtańsza linia automatów. Orient Bambino i Divery (nowa linia ze zmienionym mechanizmem) to już 1000 zł. Do 600 zł z automatów to Seiko 5 są całkiem w porządku. nie miałem na myśli polskich sklepów gdzie ceny zegarków są mega wysokie, nawet w porównaniu z niemieckimi sklepami - np. http://www.orientuhren.de/?language=pl kupiłem tam swojego orienta mako jak jeszcze były po 100 euro dochodzą jeszcze sprawdzony sklepy z chin gdzie znajdziemy seiko. Edytowane 9 grudnia 2016 przez sosnaa Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 (edytowane) Jakie są marki zegarków, w których najmniej płaci się za logo? Taka zegarkowa Skoda, niby prestiżu nie ma, ale produkty równie dobre jak droższe modele. Pułap cenowy powiedzmy 400-600, może minimalnie więcej. Za takie pieniądze to Casio, Orient na baterię albo Lorus. Lorus to takie tanie Seiko, wszystko jest projektowane i robione tam gdzie Seiko. czemu orient na baterie? w tym budżecie orient automat. dużo modeli do wyboru, divery na sportowo i bambino do koszuli (piękne zegarki) Jeśli w sklepie będzie zakup to nie bardzo... Do 600 zł to Orient najtańsza linia automatów. Orient Bambino i Divery (nowa linia ze zmienionym mechanizmem) to już 1000 zł. Do 600 zł z automatów to Seiko 5 są całkiem w porządku. nie miałem na myśli polskich sklepów gdzie ceny zegarków są mega wysokie, nawet w porównaniu z niemieckimi sklepami - np. http://www.orientuhren.de/?language=pl kupiłem tam swojego orienta mako jak jeszcze były po 100 euro dochodzą jeszcze sprawdzony sklepy z chin gdzie znajdziemy seiko. No spoko, ceny lepsze niż w u nas. Kliknij np. w dziale Informacje na Wysyłka albo Usługi napraw. Trochę firmą krzakiem mi to trąci. Ja każdą rzecz powyżej 100 zł która ma gwarancję kupuję w Polsce, ze względu na realizowanie ewentualnych napraw, reklamacji, itp. Przykład z ostatniego miesiąca - kupiłem słuchawki Xiaomi Dual Drivers (o 30 zł drożej niż na Aliexpress albo GearBest). Przepłaciłem. Ale po 3 tygodniach się zj.ebały i dostałem nowe. Bez wysyłek na drugi koniec świata, bez pierdzielenia się z maj friendami z Chin. Ale to już indywidualna sprawa, gdzie się zostawia swoją kasę. Edytowane 9 grudnia 2016 przez Kris77 Cytuj
mario87 2 Opublikowano 10 grudnia 2016 Opublikowano 10 grudnia 2016 Kupowałem na http://www.orientuhren.de/ z rok czy dwa lata temu i polecam sklep, kupowałem w niedzielę i przyszło w piątek. Sklep wygląda trochę dziwnie, do tego trzeba dokupywać osobno pudełka i ze względu że przesyłka idzie z Niemiec to trochę kiepsko z jej śledzeniem ale sklep solidny, wypróbowany i dobre ceny szukałem o nim opinii przed zakupem i wszyscy polecali. Co do samego zegarka to też polecał bym Orient Bambino, bardzo ładne zegarki, bardzo mi się podoba te soczewkowe szkiełko i to że jest sporo wersji kolorystycznych i tarczy, Kiedyś jak patrzyłem to za 600-700 można było kupić, teraz problemem może być drogie euro ale warto poszukać W Polsce gwarancję załatwia chyba Poljot. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 10 grudnia 2016 Opublikowano 10 grudnia 2016 Dostałem Orienta na 18 urodziny i używam do dziś, czyli prawie 7 lat, model za jakieś 450-500 zł. Wiele razy mi spadł i nim (pipi).łem o coś a trzyma się bardzo dobrze. Wymieniana raz bateria i pasek. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 11 grudnia 2016 Opublikowano 11 grudnia 2016 W tym roku Tissotowi, którego dostałem od dziadka stuknęło ok. 40 lat. Chodzi jak złoto. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 11 grudnia 2016 Opublikowano 11 grudnia 2016 Dobra, dzięki za odpowiedzi. Zobaczę co dostanę, może budżet będzie nieco większy i na Seiko styknie. Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 11 grudnia 2016 Opublikowano 11 grudnia 2016 Panowie co sądzicie o marce Timex? Rozważam zakup zegarka do tych 200zł na pasku skórzanym,najlepiej w kolorze brązowym.Prosty,klasyczny design bez udziwnień. Wybieram póki co między Timex Weekender, a Lorus Klassik. Ten pierwszy jest bardziej popularny i dzięki temu da się znaleźć sporo pozytywnych recenzji i zdjęć zrobionych przez właścicieli. W przypadku tego Lorusa jest gorzej bo recek zero, a same zdjęcia są wszystkie sklepowe. Z tego co się dowiedziałem to Lorus ma lepsza opinię niż Timex ale jeśli byście mogli to chętnie wysłucham opinii osób rozeznanych w temacie. No chyba,że macie jakieś inne propozycje w tej cenie. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 11 grudnia 2016 Opublikowano 11 grudnia 2016 Bierz tego Timexa , robią solidne zegarki i wyglada spoko. Ten lorus jak dla dziadka wyglada . Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Lorus ma kopertę ze stali szlachetnej i szafirowe, nierysujące się szkiełko. Timex ma kopertę typu brass (pomarańczowy metal pokryty warstwą chromu), gorsze szkiełko, ale z kolei ma podświetlanie tarczy (indiglo). Ładny, brzydki to rzecz gustu. Lorus jest lepiej zrobiony. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Bierz tego Timexa , robią solidne zegarki i wyglada spoko. Ten lorus jak dla dziadka wyglada . Mi wydaje sie, ze jest na odwrot i to timex w tym przypadku stylowo dziadkowy. Lorus wyglada na solidniejszego i fajniejszego, w sumie pasek w nim mi tylko srednio podchodzi. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 13 grudnia 2016 Opublikowano 13 grudnia 2016 Panowie co sądzicie o marce Timex? Rozważam zakup zegarka do tych 200zł na pasku skórzanym,najlepiej w kolorze brązowym.Prosty,klasyczny design bez udziwnień. Wybieram póki co między Timex Weekender, a Lorus Klassik. Ten pierwszy jest bardziej popularny i dzięki temu da się znaleźć sporo pozytywnych recenzji i zdjęć zrobionych przez właścicieli. W przypadku tego Lorusa jest gorzej bo recek zero, a same zdjęcia są wszystkie sklepowe. Z tego co się dowiedziałem to Lorus ma lepsza opinię niż Timex ale jeśli byście mogli to chętnie wysłucham opinii osób rozeznanych w temacie. No chyba,że macie jakieś inne propozycje w tej cenie. Lorus dużo lepiej wykonany. Jak szukasz czegoś bardziej stylowego to może jakiś Edfice w promocji. Poszukaj czegoś na mywatcheshub - częste promocje, dobre ceny i wybór (przesyłka z US'a - ale mi wysłali bez pudełka jako gift i zero vatu/cła) Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 24 grudnia 2016 Opublikowano 24 grudnia 2016 Dobra, dzięki za odpowiedzi. Zobaczę co dostanę, może budżet będzie nieco większy i na Seiko styknie. No i taki znalazłem pod choinką: Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 24 grudnia 2016 Opublikowano 24 grudnia 2016 pasek bym wy(pipi)ał, ale zegarek jest ok Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 24 grudnia 2016 Opublikowano 24 grudnia 2016 Czy ja wiem, nawet pasuje, choć jestem zwolennikiem czarnych pasków. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 25 grudnia 2016 Opublikowano 25 grudnia 2016 Do paska najpierw nie bylem przekonany, ale jednak może być. A zegarek taki właśnie chciałem - prosty, elegancki, z datownikiem. Plastikowy Swatch nie pasował mi już do każdej okazji. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 15 stycznia 2017 Opublikowano 15 stycznia 2017 Od dłuższego czasu mam problem z g schockem, mam tam zegar cyfrowy i wskazówkowy i czasem ten cyfrowy przestawia mi się na inna godzine i zawsze na 2005r. Raczej wykluczam jakieś przypadkowe wciśnięcie przycisku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi