Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 276 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chodził za mną od jakiegoś czasu i wychodził, Lorus rm329fx9, bransoleta i dwa paski, miałem na ręku w salonie i wygląda kapitalnie. Na jutro powinien dotrzeć.

• Dobrze, że w zeszłym roku nie kupiłem PRX'a, a było blisko, bo teraz wleciał taki sztos ice blue, że poleciało zamówienie od razu i mam nadzieje, że szybciej przyślą niż docelowe 4 tyg.

• Na 40 urodziny sprawiłem sobie to cudeñko. Zakochałem się od 1szego spojrzenia na wystawie. Nie schodzi z łapy od 3 tyg. Butelkowa zieleń jest hipnotyzująca.  

Opublikowano

Pasek ma tez swoją wadę; wciąga wilgoć czy to z deszczu czy z potu, więc chociaż bransoleta wygląda słabo może byc spoko xd 

Opublikowano
  W dniu 28.07.2017 o 20:17, wronerro napisał(a):

Juz jakies edifice dostaniesz za 6 stow

jak jakiś lamus obesrany, bierz Breitlinga !
Opublikowano

Red Arrows. <3

Opublikowano

Mój faworyt:

product_1265412.jpg

przymierzam i biere 

Opublikowano

Zaraz się dowiesz, że nie.

Opublikowano

Zegarek prawdopodobnie został zaprojektowany w Polsce, wszystkie podzespoły wyprodukowane u maj friendów z Chin i później zmontowany u nas. U kogoś w kuchni.

Ta marka to taki lokalny odpowiednik Vostoka. Takie przynajmniej odnoszę wrażenie.

Edytowane przez Kris77

Opublikowano

Ciekawe jaki mechanizm skrywa w sobie.

Opublikowano

Przy każdym modelu było info na ten temat. Np. niektóre automaty mają Seiko NH35, więc nie jest źle.

Opublikowano

Na poprzedniej stronie wrzuciłem Lorusa, mam możliwość go przymierzyć i wygląda całkiem nieźle. Ale oczywiście wczoraj dorzuciłem kilku kandydatów.

Pokaż ukrytą zawartość

Niestety tutaj przymiarki raczej by nie było tylko kupowanie po obrazku. Macie jakieś doświadczenia z gumowym paskiem? Pływać w nim nie zamierzam, a chronograf powinien się przydać.

Ew. ten, ale chyba za bardzo będzie się rzucał w oczy w srebrnej kopercie i czarnej tarczy/pasku:

Pokaż ukrytą zawartość

+Ten jest ekstra ale sporo droższy w porównaniu do Casio i Lorusa (700 zł przy <300 za tamte)

Pokaż ukrytą zawartość

No, to który?  :problem:
Opublikowano

W tych pierwszych jest dosyć gęsto, a nie ma datownika - prawie jak z żartu, że nie pokazuje godziny bo miejsca zabrakło :D

Ogólnie mam dosyć klasyczny zegarek na bransolecie od ok. 10 lat i szukam czegoś nowego z zacięciem sportowym.

Opublikowano

Polecam Garmin lub dla takich casuali jak ja - Apple Watch Nike+

Opublikowano

Mam Gramina 910xt, ale on to wybitnie nie pasuje na co dzień. A nawet jakby, to musiałbym go pewnie co chwilę ładować (z GPS wytrzymuje ok 20h)

Opublikowano

Bardzo dobry wynik. Dla porównania często polecany Polar M400 wytrzymuje max 8h. 

Jak na moje aktualne potrzeby ładowanie mam co 2 tygodnie.

Opublikowano
  W dniu 1.08.2017 o 18:43, Wojtas1986 napisał(a):

Zegarek trzymający 20h to patola.

Zaje,bisty wynik jak na zegarek z GPSem. Pokaż mi coś lepszego w tej cenie.

Ja zamierzam wyposażyć się w jakiegoś Garmina w przyszłym roku, na razie Polar musi wystarczyć.

Opublikowano
  W dniu 1.08.2017 o 15:28, Carles napisał(a):

Na poprzedniej stronie wrzuciłem Lorusa, mam możliwość go przymierzyć i wygląda całkiem nieźle. Ale oczywiście wczoraj dorzuciłem kilku kandydatów.

Pokaż ukrytą zawartość

Niestety tutaj przymiarki raczej by nie było tylko kupowanie po obrazku. Macie jakieś doświadczenia z gumowym paskiem? Pływać w nim nie zamierzam, a chronograf powinien się przydać.

Ew. ten, ale chyba za bardzo będzie się rzucał w oczy w srebrnej kopercie i czarnej tarczy/pasku:

Pokaż ukrytą zawartość

+Ten jest ekstra ale sporo droższy w porównaniu do Casio i Lorusa (700 zł przy <300 za tamte)

Pokaż ukrytą zawartość

No, to który?  :problem:

Te Edifice z Twoich zdjęć to bardzo fajne i dobre zegarki, ale taki pro-tip: mają nietypowe mocowanie paska (mocno i głęboko wcięte). Kiedy będziesz potrzebował wymienić pasek (a będziesz potrzebował - to tylko kwestia czasu) to żeby zegarek jakoś wyglądał, będziesz musiał założyć oryginalny pasek. A on nie jest tani, a poza tym za jakiś czas będzie problem z dostępnością. Możesz nawet teraz nie dostać oryginalnego paska, bo to zegarek sprzed 3 lat.

Pomyśl może nad EFR-526 - normalne mocowanie paska, jedziesz nad wodę zakładasz silikonowy i się kapiesz w zegarku, idziesz na imprezę zakładasz modny nylonowy pasek NATO i każda dziewka we wsi Twoja...

Edytowane przez Kris77

Opublikowano
  W dniu 1.08.2017 o 09:54, krupek napisał(a):

pol_pl_Dywizjon-303-Zegarek-883_6.png

Fajny i polski.

Ale firma h****a. Podejście do klienta jak do chorego na dżumę. Sprzedać i mieć wyebane. Ja na szczęście nie miałem z nimi styczności, ale inni użytkownicy piszą, że łatwiej jest trafić na dobrze zmontowanego Parnisa niż gerlacha. Ogólnie nie polecam.