Skocz do zawartości

Zegary

_Kamaz_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Timex...nigdy, przenigdy złego słowa nie powiem o tej firmie. Mam zegarek od nich od ćwierć wieku, a on działa doskonale. Na pewno kiedyś jeszcze coś od nich kupię, tym bardziej że jak na jakość i niezawodność jaką oferują kosztują śmiesznie mało.

Opublikowano
W dniu 15.06.2018 o 19:23, Czezare napisał:

Timex...nigdy, przenigdy złego słowa nie powiem o tej firmie. Mam zegarek od nich od ćwierć wieku, a on działa doskonale. Na pewno kiedyś jeszcze coś od nich kupię, tym bardziej że jak na jakość i niezawodność jaką oferują kosztują śmiesznie mało.

Mam dwa z tej firmy. Jeden był dwa razy w serwisie, ale nie dam powiedzieć o nim złego słowa.

• 1 miesiąc temu...
Gość ragus
Opublikowano

U1U4EZF.jpg

Mówią, że to Pumy Ferrari zegarków, ale nic nie poradzę, że mi się podoba, więc sobie kupiłem co nie. Łomża z człowieka nie wyjdzie nigdy :banderas: 

Opublikowano

Dwa miesiące w kancelarii w BIałymstoku i od razu odj.ebało 

Nesesser skórzany firmy WITTCHEN kupiony?

Gość ragus
Opublikowano
14 minut temu, _Be_ napisał:

Dwa miesiące w kancelarii w BIałymstoku i od razu odj.ebało 

Nesesser skórzany firmy WITTCHEN kupiony?

Torba Lasocki, dawny prezent od byłej.

Ehh Martunia.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Od dłuższego czasu szukam zegarka dla siebie. Póki co, powiedzmy w górnych granicach moich możliwości finansowych znajduje się ten czasomierz:

https://www.demus-zegarki.pl/product-pol-45535-Zegarek-Meski-Citizen-Eco-Drive-Bluetooth-BZ1020-14L.html

Jest po prostu prze-śli-czny!:banderas:Najbardziej podoba mi się rozplanowanie i kolor tarczy oraz...szkiełko!

Do tego ma fajne funkcje w połączeniu ze smartfonem , co widać na tym filmiku:

• Plusik 2
Opublikowano
W dniu 20.07.2018 o 13:56, ragus napisał:

U1U4EZF.jpg

Mówią, że to Pumy Ferrari zegarków, ale nic nie poradzę, że mi się podoba, więc sobie kupiłem co nie. Łomża z człowieka nie wyjdzie nigdy :banderas: 

Też kiedyś myślałem o modowych zegarkach, ale im bardziej zagłębiałem się w temat i nasiąkałem wiedzą, tym bardziej wybijałem sobie ten pomysł z głowy.

Krótko: zegarki od firm które z tego i tylko z tego żyją...

PS: Wiem, że Citizen produkuje również kalkulatory, ale...

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Czezare napisał:

Od dłuższego czasu szukam zegarka dla siebie. Póki co, powiedzmy w górnych granicach moich możliwości finansowych znajduje się ten czasomierz:

https://www.demus-zegarki.pl/product-pol-45535-Zegarek-Meski-Citizen-Eco-Drive-Bluetooth-BZ1020-14L.html

Jest po prostu prze-śli-czny!:banderas:Najbardziej podoba mi się rozplanowanie i kolor tarczy oraz...szkiełko!

Do tego ma fajne funkcje w połączeniu ze smartfonem , co widać na tym filmiku:

Kolego Czezare - nie idźcie tą drogą !!! Citizen - TAK, Eco Drive - jeszcze bardziej TAK, Bluetooth w zegarku - KU.RWA NIE !!! Toż to największa spie.rdolina i rak jaki można było wsadzić do zegarka - moim skromnym zdaniem oczywiście. Żre to baterię masakrycznie, funkcjonalność  tego pseudo wynalazku jest z dupy - że sobie można w telefonie ustawić alarm lub aktualną godzinę i do zegarka ustawienie przesłać - SERIO KUR.WA ?? Że zegarek pika jak SMS przyjdzie lub jak ktoś dzwoni - POWAŻNIE ?? Normalnie żyć się nie da bez tych opcji w zegarku...

Jedynym sensownym wykorzystaniem Bluetooth w zegarku (IMHO oczywiście) jest rozwiązanie z Casio GBA-800. Zegarek ma wbudowany krokomierz, i dane z pomiaru przesyłane są do aplikacji w telefonie. Jak ktoś biega/łazi w terenie/spaceruje to w aplikacji może śledzić swoje wyniki i postępy. 

Edytowane przez Kris77
  • Plusik 1
Opublikowano

Z jasną tarczą bardziej klasyczny, weź ten, jeśli nie masz żadnych innych.

Jak masz już jakieś, weź z granatowym, bo jest ciekawszy, wyróznia się i mi się bardziej podoba ;) Ehh i jeszcze ten detal w postaci księżyca.. Miód.

• Lubię! 1
Opublikowano
8 godzin temu, Kris77 napisał:

Kolego Czezare - nie idźcie tą drogą !!! Citizen - TAK, Eco Drive - jeszcze bardziej TAK, Bluetooth w zegarku - KU.RWA NIE !!! Toż to największa spie.rdolina i rak jaki można było wsadzić do zegarka - moim skromnym zdaniem oczywiście. Żre to baterię masakrycznie, funkcjonalność  tego pseudo wynalazku jest z dupy - że sobie można w telefonie ustawić alarm lub aktualną godzinę i do zegarka ustawienie przesłać - SERIO KUR.WA ?? Że zegarek pika jak SMS przyjdzie lub jak ktoś dzwoni - POWAŻNIE ?? Normalnie żyć się nie da bez tych opcji w zegarku...

Jedynym sensownym wykorzystaniem Bluetooth w zegarku (IMHO oczywiście) jest rozwiązanie z Casio GBA-800. Zegarek ma wbudowany krokomierz, i dane z pomiaru przesyłane są do aplikacji w telefonie. Jak ktoś biega/łazi w terenie/spaceruje to w aplikacji może śledzić swoje wyniki i postępy. 

No toście mnie kolego Kris usadziliście:frog:

Powiadasz, że żre to baterię, no ale Eco-Drive to przecież ładuje się światłem. Może nie będzie to 6 miechów rezerwy chodu jak w opisie innych Eco Drive`ów, ale właśnie...jak szybko spada bateria w tym akurat modelu?

No kuśwa śliczny jest! :( Nie znalazłem innego modelu Citizena, a nawet Seiko, który podobałby mi się bardziej pod względem wizualiów. Żebym jeszcze znalazł jakiś bezbajerowy sikor, ale z takim SZKIEŁKIEM:obama: Chodzi oczywiście o ten oryginalny szlif. Ech...

Opublikowano
W dniu 14.08.2018 o 20:01, Czezare napisał:

No toście mnie kolego Kris usadziliście:frog:

Powiadasz, że żre to baterię, no ale Eco-Drive to przecież ładuje się światłem. Może nie będzie to 6 miechów rezerwy chodu jak w opisie innych Eco Drive`ów, ale właśnie...jak szybko spada bateria w tym akurat modelu?

No kuśwa śliczny jest! :( Nie znalazłem innego modelu Citizena, a nawet Seiko, który podobałby mi się bardziej pod względem wizualiów. Żebym jeszcze znalazł jakiś bezbajerowy sikor, ale z takim SZKIEŁKIEM:obama: Chodzi oczywiście o ten oryginalny szlif. Ech...

Eco-Drive poniekąd rozwiązuje problem baterii w zegarku z Bluetooth, ale przy zegarkach G-Shock wygląda to tak:

GBA-800 (z Bluetooth) - przybliżona żywotność baterii około 2 lata,

GA-700 - przybliżona żywotność baterii około 5 lat.

Klienci portfelem zagłosowali - Citizen z Bluetooth czy Casio Edifice z Bluetooth to nisza w niszy w ilości sprzedawanych zegarków. Drogie to, służy tylko do synchronizacji, moim zdaniem kompletnie niepotrzebne. Jedynie GBA-800 dosyć sensownie się sprzedaje. 

Tyle ode mnie w temacie technikaliów. Na temat ładny/brzydki się nie wypowiadam, bo to sprawa indywidualna. 

• Plusik 1
Opublikowano
27 minut temu, Kris77 napisał:

Eco-Drive poniekąd rozwiązuje problem baterii w zegarku z Bluetooth, ale przy zegarkach G-Shock wygląda to tak:

GBA-800 (z Bluetooth) - przybliżona żywotność baterii około 2 lata,

GA-700 - przybliżona żywotność baterii około 5 lat.

Klienci portfelem zagłosowali - Citizen z Bluetooth czy Casio Edifice z Bluetooth to nisza w niszy w ilości sprzedawanych zegarków. Drogie to, służy tylko do synchronizacji, moim zdaniem kompletnie niepotrzebne. Jedynie GBA-800 dosyć sensownie się sprzedaje. 

Tyle ode mnie w temacie technikaliów. Na temat ładny/brzydki się nie wypowiadam, bo to sprawa indywidualna. 

Czyli w Eco-Drive tak czy inaczej trzeba wymieniać baterię? Jestem laikiem, sądziłem, że albo w ogóle nie trzeba tego robić, albo raz na 10-15 lat, skoro jest dosilana światłem. Droga jest taka bateria do Eco-Drive?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Czezare napisał:

Czyli w Eco-Drive tak czy inaczej trzeba wymieniać baterię? Jestem laikiem, sądziłem, że albo w ogóle nie trzeba tego robić, albo raz na 10-15 lat, skoro jest dosilana światłem. Droga jest taka bateria do Eco-Drive?

W Eco-Drive chodzi o zamienię energii świetlnej na elektryczną, która jest przechowywana w akumulatorze. Akumulator ma określoną żywotność (cykle ładowania-rozładowania) więc prędzej czy później trzeba będzie go wymienić (na dziś jest to koszt około 150 zł). Przy normalnej eksploatacji zegarka ma wystarczyć na te 10-15 lat, więc jest większe prawdopodobieństwo, że wymienisz zegarek (bo Ci się znudzi, zgubisz go, przepijesz) niż będziesz musiał wymienić akumulator.

Edytowane przez Kris77
Opublikowano
W dniu 15.08.2018 o 10:28, MaZZeo napisał:

ja bym wziął 7086, bo jest klasyczny. Sam mam podobny i pasuje do wszystkiego, a granatowa tarcza już niekoniecznie.

widziałem twój jak przeglądałem temat :wub:

nie wiemmmmmmmmmmmmmmmmm :(