Kris77 434 Opublikowano 3 czerwca 2019 Opublikowano 3 czerwca 2019 10 godzin temu, iluck85 napisał: Chciałem takiego kiedyś, ale zielonego. Nie do końca mi pasują wskazówki w G i brak charakterystycznego przycisku z G od podświetlenia. No i ten model ma nie ma podświetlenia, tylko jakaś bieda żarówka od boku. Ale spoko i tak. Ale wiesz, że pewnie z 95% zegarków Casio ma już bieda żarówkę LED zamiast iluminatora/indiglo? Dlaczego Timex uwala swój atut zegarków wskazówkowych w postaci indiglo? Bo się to je.bie na potęgę. LED ma same zalety - energooszczędny, trwały, godzinę w ciemności odczytasz. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 3 czerwca 2019 Opublikowano 3 czerwca 2019 7 godzin temu, Kris77 napisał: Ale wiesz, że pewnie z 95% zegarków Casio ma już bieda żarówkę LED zamiast iluminatora/indiglo? Dlaczego Timex uwala swój atut zegarków wskazówkowych w postaci indiglo? Bo się to je.bie na potęgę. LED ma same zalety - energooszczędny, trwały, godzinę w ciemności odczytasz. Wiadomo Kris, żeś fachman który siedzi w zegarkach, nie mniej jednak ja problemów z Indiglo w Timexach nie potwierdzam. Mój pierwszy egzemplarz tej marki noszę z powodzeniem od ponad ćwierćwiecza i Indiglo hula jak głupie do teraz, pomimo dość częstego używania Z resztą jakość i niezawodność tego egzemplarza stała się podwaliną pod decyzję, żeby kupić ponownie sikor tej marki. Póki co i z niego jestem bardzo zadowolony, ale zdaję sobie sprawę, że ponad trzy miechy, które upłynęły od jego zakupu to stanowczo zbyt krótko, aby oceniać jego "dalekosiężną" niezawodność... Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 3 czerwca 2019 Opublikowano 3 czerwca 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Czezare napisał: Wiadomo Kris, żeś fachman który siedzi w zegarkach, nie mniej jednak ja problemów z Indiglo w Timexach nie potwierdzam. Mój pierwszy egzemplarz tej marki noszę z powodzeniem od ponad ćwierćwiecza i Indiglo hula jak głupie do teraz, pomimo dość częstego używania Z resztą jakość i niezawodność tego egzemplarza stała się podwaliną pod decyzję, żeby kupić ponownie sikor tej marki. Póki co i z niego jestem bardzo zadowolony, ale zdaję sobie sprawę, że ponad trzy miechy, które upłynęły od jego zakupu to stanowczo zbyt krótko, aby oceniać jego "dalekosiężną" niezawodność... Cieszę się że Twój Timex śmiga, ja tylko opisałem ogólnie co się z marką dzieje. Dziecięce zegarki już nie mają indiglo (a miały), nowe modele też coraz rzadziej są w podświetlenie wyposażone, męskie chrono już nie mają koperty ze stali szlachetnej tylko z brasu pokrytego na srebrno. Jak myślisz: jaką popularną markę zegarkową najczęściej przyjmujemy do naprawy gwarancyjnej? Nazwa zaczyna się na T. Przykro mi, ale liczby nie kłamią. Edytowane 3 czerwca 2019 przez Kris77 Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 3 czerwca 2019 Opublikowano 3 czerwca 2019 To dziwne bardzo co piszesz o Timexach, ale z całą pewnością oparte jest to na suchych faktach, z którymi nie śmiem dyskutować. Ciekawe co się mogło z tą marką stać przez te lata, wszak główną fabrykę mają umiejscowioną tam gdzie drzewiej, czyli na Filipinach. Cytuj
iluck85 2 911 Opublikowano 3 czerwca 2019 Opublikowano 3 czerwca 2019 12 godzin temu, Kris77 napisał: Ale wiesz, że pewnie z 95% zegarków Casio ma już bieda żarówkę LED zamiast iluminatora/indiglo? Dlaczego Timex uwala swój atut zegarków wskazówkowych w postaci indiglo? Bo się to je.bie na potęgę. LED ma same zalety - energooszczędny, trwały, godzinę w ciemności odczytasz. Ile razy mi to było potrzebne przez całe życie policzę na palcach jednej ręki- jeszcze ręki żółwia ninja Ale chodzi o sam efekt, te boczne pkt podświetlenie nijakie. Mi chodzi po głowie ten: To aktualnie jedyny z tych nowszych który mi się podoba w przedziale 300-700zł. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 4 czerwca 2019 Opublikowano 4 czerwca 2019 (edytowane) 13 godzin temu, Czezare napisał: To dziwne bardzo co piszesz o Timexach, ale z całą pewnością oparte jest to na suchych faktach, z którymi nie śmiem dyskutować. Ciekawe co się mogło z tą marką stać przez te lata, wszak główną fabrykę mają umiejscowioną tam gdzie drzewiej, czyli na Filipinach. Myślę że pojechali po kosztach produkcji - taniej, więcej, gorzej. Ale to moja prywatna opinia, jak jest w rzeczywistości to nie wiem. Edytowane 4 czerwca 2019 przez Kris77 Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 4 czerwca 2019 Opublikowano 4 czerwca 2019 11 godzin temu, iluck85 napisał: Ile razy mi to było potrzebne przez całe życie policzę na palcach jednej ręki- jeszcze ręki żółwia ninja Ale chodzi o sam efekt, te boczne pkt podświetlenie nijakie. No tak, nie używam ale jakbym może jakoś za kiedyś zechciał w przypływie fantazji tudzież konieczności użyć, to lepiej żeby ewentualnie było ładniejsze niż brzydsze... Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 Te drewniane zegarki np. z plantwear nie łapią jakoś szybko wilgoci? Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 tarcza taka se reszta fajna. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 25 sierpnia 2019 Opublikowano 25 sierpnia 2019 Zamówiłem 659 zl, zobaczymy jak dojdzie czy był warty swojej ceny 1 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 A na urodziny już na bank zamówię sobie mtg do jakiś bardziej oficjalnych, casualowych wyjść poza praca 1 1 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 27 sierpnia 2019 Opublikowano 27 sierpnia 2019 10 godzin temu, MaZZeo napisał: Co to za model? Casio G-Shock MTG S1000D-1A4ER Kumpel ma, bardzo fajny zegarek ale trochę się rysuje. I tylko podstawowe funkcje (jak na casio): solar, radio, timer, stoper, world time, alarm, datownik do 2099 r. Tutaj jego fota: https://www.instagram.com/p/BzfLlJYIh88/ Z tym że jego już raczej się nie znajdzie w sklepach. Jakoś 2 lata temu ZiBi zrobiło wyprzedaż i zniknęły. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 19 września 2019 Opublikowano 19 września 2019 Seiko wypuściło nową serię odświeżonych 5-tek Sports: Nie chcę nic mówić, ale swój następny sikor będę wybierał właśnie wśród tych pokazanych na powyższym filmiku. Mam tylko jeden problem: którą wersję kolorystyczną wybrać? Podobają mi się w zasadzie wszystkie Chyba najbardziej kolor zielony na pasku NATO, kolor Pepsi, oraz wszystkie na metalowych, plecionych bransoletach. Jak tam @Kris77 ...miałeś już któregoś na łapie? Co sądzisz? 1 Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 19 września 2019 Opublikowano 19 września 2019 (edytowane) 39 minut temu, Czezare napisał: Seiko wypuściło nową serię odświeżonych 5-tek Sports: Nie chcę nic mówić, ale swój następny sikor będę wybierał właśnie wśród tych pokazanych na powyższym filmiku. Mam tylko jeden problem: którą wersję kolorystyczną wybrać? Podobają mi się w zasadzie wszystkie Chyba najbardziej kolor zielony na pasku NATO, kolor Pepsi, oraz wszystkie na metalowych, plecionych bransoletach. Jak tam @Kris77 ...miałeś już któregoś na łapie? Co sądzisz? Mam na półce w sklepie 9 różnych wersji tych Seiko, jakie póki co są dostępne na naszym rynku - pasek nato, bransoleta mesh, bransoleta z ogniw. Najciekawszy dla mnie jest zielony na pasku nato, ma mega fajną fakturę na tarczy. Ale generalnie rzecz biorąc, IMHO to na zdjęciach wyglądają lepiej niż na ręce. Żebynie było, nic im nie brakuje, wyglądają dobrze, dobrze są wykonane, mają dobry mechanizm, ale jak założyłem na rękę to czar prysł. Jak chcesz fotki na ręce, to obejrzyj na naszej stronie, sami je robimy. Demus.pl. Inna sprawa - siedzę w branży zegarkowej 25 lat, mało co robi już na mnie wrażenie, a zegarka sam nie noszę, bo nie lubię, więc moja opinia może nie być miarodajna. Edytowane 19 września 2019 przez Kris77 1 Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 20 września 2019 Opublikowano 20 września 2019 11 godzin temu, Kris77 napisał: Mam na półce w sklepie 9 różnych wersji tych Seiko, jakie póki co są dostępne na naszym rynku - pasek nato, bransoleta mesh, bransoleta z ogniw. Najciekawszy dla mnie jest zielony na pasku nato, ma mega fajną fakturę na tarczy. Ale generalnie rzecz biorąc, IMHO to na zdjęciach wyglądają lepiej niż na ręce. Żebynie było, nic im nie brakuje, wyglądają dobrze, dobrze są wykonane, mają dobry mechanizm, ale jak założyłem na rękę to czar prysł. Jak chcesz fotki na ręce, to obejrzyj na naszej stronie, sami je robimy. Demus.pl. Inna sprawa - siedzę w branży zegarkowej 25 lat, mało co robi już na mnie wrażenie, a zegarka sam nie noszę, bo nie lubię, więc moja opinia może nie być miarodajna. A powiedz jeszcze czy jest możliwość zakupu tej zielonej wersji z bransoletą typu mesh? No bo wiesz...ten pasek NATO może fajny i efektowny, ale nie sądzę, aby wytrzymał dłużej niż rok. A jeśli nie to czy istnieje możliwość dokupienia osobno samej oryginalnej bransolety? Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 20 września 2019 Opublikowano 20 września 2019 Kosmiczny sikor tworzony przez naszego rodaka https://www.kickstarter.com/projects/1952495256/svper11-moon-landing-inspired-watch-with-3d-topographic-face Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 20 września 2019 Opublikowano 20 września 2019 (edytowane) 25 minut temu, Czezare napisał: A powiedz jeszcze czy jest możliwość zakupu tej zielonej wersji z bransoletą typu mesh? No bo wiesz...ten pasek NATO może fajny i efektowny, ale nie sądzę, aby wytrzymał dłużej niż rok. A jeśli nie to czy istnieje możliwość dokupienia osobno samej oryginalnej bransolety? Myślę że da się bransoletę mesh zamówić, ale podejrzewam że będzie problem z kolorem. Zielony ma kopertę w grafitowym kolorze, a oryginalny mesh do tej serii jest w naturalnym kolorze stali szlachetnej. Fizycznie się da, wizualnie już nie za bardzo. Edytowane 20 września 2019 przez Kris77 Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 12 listopada 2019 Opublikowano 12 listopada 2019 Ma ktoś z Was Orienta? Nigdy nie byłem wielkim kolekcjonerem zegarków(mam w kolekcji z 3 modele średniej klasy), swojego czasu poważnie rozmyślałem zakup. 3 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 13 listopada 2019 Opublikowano 13 listopada 2019 (edytowane) Ładny. Mnie osobiście przypadł do gustu taki zegarek, jednakże w budżecie nie do przełknięcia póki co. Dlatego może - może znajdę jakąś alternatywę, kiedyś Wpisywałem na ebay'u no ale.. nic dobrego nie znalazłem. Zostawie parę fotek. Edytowane 13 listopada 2019 przez Banny Cytuj
Arkady 1 012 Opublikowano 13 listopada 2019 Opublikowano 13 listopada 2019 Żeś odleciał banny my tu wahamy się nad zegarami za 1000 zł, a ty się czaisz na 20.000 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi