Skocz do zawartości

Pro Evolution Soccer 2009

TeBe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Chodzi mi o acziwment nazwany "Come from Behind" (chyba). W opisie jest napisane tak: "come from behind and win"

Jak go zrobić?

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Come From Behind

A title awarded when you come from behind and win.

10 Punktów

Przegrywać w pierwszej połowie (np. gol samobójczy) i wygrać mecz lub jakimkolwiek pucharowym dwumeczu, należy przegrać pierwszy pojedynek i wygrać drugi taką różnicą bramek, by awansować dalej.

Jakoś tak.

Opublikowano

Zrobiony 8) Wielkie dzięki :)

Mam jeszcze kilka pytań:

1. Jedno osiągnięcie wymaga pokonania wszystkich drużyn narodowych. Można jakoś sprawdzić z którymi drużynami już się grało, czy trzeba grać mecze, po kolei, jeden za drugim?

2. Jak najłatwiej strzelić bramkę spoza 35 metrów? Ja próbowałem takimi oto sposobem: ustawiałem się zawodnikiem w samym rogu połowy przeciwnika i szedłem na skos ze sprintem trzy razy i gdy wypuszczał piłkę po raz trzeci uderzałem. Raz udało mi się tak trafić, ale była to odległość....34m :o

3. Mecze w Exhibition i z drugim Graczem zamiast kompa nie liczą się do statystyk potrzebnych do achievementów, tak?

Opublikowano

1. Sam musisz pamiętać/notować.

2.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Long Ranger

A title awarded when you score from 35m or more.

15 Punktów

Zdobyć bramkę z 35m nie jest łatwo. Ale...

Wejść do Edit Mode, wybrać jakąkolwiek drużynę i w opcji formacji zmienić wykonawcę rzutów rożnych na bramkarza. Włączyć mecz towarzyski przeciwko edytowanej drużynie, sprowokować rzut rożny dla przeciwnika i gdy bramkarz będzie dośrodkowywał należy przejąć piłkę, dobiec do koła środkowego i będąc na połowie przeciwnika strzelić do pustej bramki (bramkarz nie zdąży dobiec).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Nie mam zielonego pojęcia. Dawno nie grałem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Help!

Gram 4 sezon w trybie Become a Legend.

International Titles

Awarded by playing well for your national team in Become a Legend.

Ile trzeba wygrać tych pucharów? MŚ i ME wystarczy?

Club Titles

Awarded by playing well for club in Become a Legend.

J.w. Mam kilka mistrzostw (3), pucharów kraju (3)i 2 triumfy w European Championship.

Trzeba wygrać też European Masters Cup?

I jak rozumieć "playing well" w podpisie aczika?

All Titles

Awarded for acquiring all titles in Become a Legend

J.w. Ile i jakie?

Opublikowano (edytowane)

Myślę, że musisz mieć w każdej kategorii zdobyte wszystkie pucharki, bez żadnego wyjątku, to jest to właśnie "play well".

Edytowane przez TeBe
Opublikowano

Witam mój brat ma już zdobyte wszystkie trofea potrzebne do osiągnięcia "all tittles" oprócz jednego "World footballer of the year". Rozegrał już w sumie już wiele sezonów zdobywając w każdym najwięcej bramek, asyst itd... Jak to zdobyc??

Opublikowano

Ja mam lepiej. Zdobyłem World footballer of the year - była animacja i komunikat, a nie odznaczyło się w statsach, więc jakbym tego nie zdobył.

Co do twojego pytania to chyba można to zdobyć tylko w roku gdzie są mistrzostwa świata (ja tak miałem)

Zdobyłem MŚ, 1 w lidze, pucha kraju, puchar europy, najlepszy wszędzie w golach i asystach.

Problem w tym, że za drugim razem to "zrobiłem" (cudzysłów bo jak pisałem wcześniej gra nie zliczyła tego do statsów).

Za pierwszym razem też wszystko wygrałem, a mimo to konsola wybrała Del Piero...

By zdobyć te za puchar "uefa" trzeba być który w lidze, by zakwalifikowało drużynę do pucharu?

Ogólnie bezsens bo trzeba celowo przegrywać by być któryś tam w lidze i awansowac do pucharu "uefa"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Drużyny klasyczne odkrywa się za pomocą przechodzenia Mistrzostw Świata. W zakładce w Gallery masz opisane jak odbokować konkretne klasyczne drużyny i klasycznych zawodników.

A mi wczoraj nie wyskoczył acziwment Eredivisie :( Wygrałem cały sezon (wszystkie wygrane, jeden remis) i owszem, w Gallery tytuł mi dało, klasycznych holenderskich zawodników odkryło, ale nie wyskoczył acziwment....WTF? :o

Edytowane przez TeBe
Opublikowano (edytowane)

achivy typu Eredivisie dostaje się za pokonanie wszystkich drużyn z danej ligi (a nie za mistrzostwo). Włączasz cały sezon i grasz do połowy, czyli aż pokonasz każdą drużynę. po tym wyjdź i zagraj jakąś inną drużyną przeciw tej którą grałeś. blink!

najlepiej grać z wyłączonymi pucharami, chyba że chce się grać cały sezon pod achiva UEFA Champions League Debut (wpada na początku drugiego sezonu pod warunkiem, że ma się włączone puchary i wygrywa całą ligę)

Nadal szukam odpowiedzi na pytanie:

Pokonałem wszystkie reprezentacje i achiva National Teams nie dostałem

trzeba pokonać drużyny classics?

Edytowane przez Kroolik
Gość Pawlo_PL
Opublikowano

Jest taki achiev,że trzeba strelić gola w doliczonym czasie.Cały mecz grałem na 0:0,a w extra-time strzeliłem gola,osiągnięcie nie odblokowane.Miał ktoś taki problem?

Opublikowano (edytowane)

Tak, też miałem ten problem. Extra Time, nie w sensie, że dodatkowe 30 minut czyli dogrywka, tylko czas doliczony do drugiej połowy. Strzel gola dosłownie na sam koniec regulaminowego czasu gry, a zgarniesz acziwka bez problemu 8)

Edytowane przez TeBe
Opublikowano

Grasz dowolną ligę europejską (puchary WŁĄCZONE), kończysz sezon na pierwszym miejscu (mnie tutaj wpadł achiv)

oficjalnie podobno trzeba jeszcze zacząć drugi sezon i w momencie ukończenia pierwszego meczu w LM powinno wpaść

Opublikowano

mam pytanie szukam bo w PESie 2008 bylo cos takiego.Szukam menu z zodbytymi pucharami czy cos w tym stylu.Znaalzlem tam TRack Record ale tam nic nie ma co juz zdobylem a co nie czyli musze pamietac co mam zrobic ?

Opublikowano (edytowane)
mam pytanie szukam bo w PESie 2008 bylo cos takiego.Szukam menu z zodbytymi pucharami czy cos w tym stylu.Znaalzlem tam TRack Record ale tam nic nie ma co juz zdobylem a co nie czyli musze pamietac co mam zrobic ?

Ostatnia zakładka w Gallery - "Classic Players". Wygrane puchary i ligi masz odkryte, a nieodkryte są zaciemnione i z kłódeczką. To samo masz w zakładce "History", przy pucharach zdobytych masz datę, a przy niezdobytych N/A ... leniu :P

Kroolik, i co wyszło z tym acziwem za pokonanie wszystkich drużyn narodowych? Pojawił się? A jak Ty odznaczałeś z którymi drużynami już grałeś? Kurczę, mogłem to robić od razu, teraz mi się nie będzie chciało znowu grać ze wszystkimi od nowa :/

Edytowane przez TeBe
Opublikowano

Ooo, dziękówa, fajny bajer :D W sumie wiedziałem że będę musiał to zrobić, ale się jeszcze łudziłem :P

Dwa pytanka:

1. Wystarczą pięciominutowe meczyki w Exhibition?

2. Trzeba grać z classicami?

Opublikowano

1. Tak wystarczą

2. jak pokonałem wszystkich, niw wpadł, pokonałem Classic England (ich miałem odkrytych) i nic. By odblokować drużyny trzeba nimi wygrać MŚ.

Wziąłem Francję i chciałem wygrać MŚ by ich pokonać. Zdobyłem MŚ i aczik sam wpadł.