Zeratul 415 Opublikowano 21 stycznia 2009 Opublikowano 21 stycznia 2009 http://www.trofeaps3.com/trophies/news.php?readmore=228 Cała gra opiera się na urządzeniu pozwalającemu manipulować czasem. Gracz wcieli się w amerykańskiego żołnierza Nate Renko, który zostaje wysłany z misją zbadania co się do cholery stało na pewnej sowieckiej wyspie która zostaje wykreślona z mapy. Oczywiście zostaje on zestrzelony, a cała nadzieja na przeżycie spoczywa w małym urządzeniu o których funkacjach wspomniałem na początku. Fabuła zapowiada się przednio, gdyż już jej wstęp jest dosyć interesujący. Mamy lata 50-te czyli apogeum zimnej wojny. Sowieci i Amerykanie pracują mocno nad bronią która dałaby im przewagę w zimnej wojnie. Wszystko generalnie rozchodzi się o E99, mały pierwiastek który nazywa się Einsteinium. Sowietom poprzez manipulację owym pierwiastkiem udaje się stworzyć maszynę która generuje niezwykłe pokłady energii i posiada nietuzinkowe zdolności. I to bez żadnego nakładu. Ale jak to jednak bywa coś się wymyka spod kontroli i dochodzi do dosyć sporej eksplozji. Zaczyna się huśtawka czasowa między obecnymi czasami, a latami 50-tymi. Wszystko zaczyna wariować, pojawiają się potwory, duchy i inne dziwności. Tyle wiemy dzisiaj... Co do gameplayu to gra ma być oczywiście FPS, coś mi się za bardzo kojarzy z Timeshift, ale zobaczymy co się z tego urodzi. Gracz mam bawić się swoim urządzeniem czasowym praktycznie non-stop. Sama gra ma hulać na silniku Unreal wersja 3... Cytuj
Kenet 0 Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 Dokumenty o Czynniku 99 http://www.frontgracza.pl/2009/02/singularity-trailer/ www.mir-12.com -Oni znają prawdę Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 1 lipca 2010 Autor Opublikowano 1 lipca 2010 Pogralem wczoraj z godzinke i jestem zachwycony. Poki co mam wrazenie, ze to taki Bioshock ale zamiast art deco sa klimaty sowiecie. Przegenialne sa filmiki z rzutnika (kreskowka w stylu sowieckich animacji). Klimat bije na kazdym kroku. Zobacze co bedzie pozniej ale poki co chichy hit. Cytuj
estel 806 Opublikowano 1 lipca 2010 Opublikowano 1 lipca 2010 Też miałem podobne odczucia. Nawet fabuła jest w miarę spoko, z jednym dobrym twistem na koniec. Praktycznie cały czas jak grałem to czułem Bioshocka. Mi się bardzo podobało, dlatego nie rozumiem oceny 7 od IGNu. Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 7 lipca 2010 Opublikowano 7 lipca 2010 (edytowane) Warto zakupić za 189 zł?? albo empik za 239:P:P:P(dziś sprawdzałem w samym sklepie:P, ta sieć to jakiś żenujący żart...) Edytowane 7 lipca 2010 przez xzdunx Cytuj
estel 806 Opublikowano 7 lipca 2010 Opublikowano 7 lipca 2010 To zależy. Sama gra starczyła mi na jakieś 3 dni grania, czyli wychodziłoby że ma około 12h? Ja FPSów nie lubię i łykam tylko te, w których gameplay jest urozmaicony jakąś mocą/bajerem. Singularity zdecydowanie mi się podoba. Moce są fajne. Są epickie momenty. Jest fajna fabuła z bardzo fajnym twistem. Gameplay to standard, ale możliwość rozwijania swojego bohatera + te moce to miłe urozmaicenia. No i te motywy kiedy dreptasz sobie korytarzem, a nagle następuje jakieś zachwianie czasoprzestrzeni i lądujesz 50 lat do tyłu. Mniam. Shootery mają to do siebie, że nie nalezą do najdłuższych gier, dlatego sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie ile będziesz w to grać. Ja skończyłem raz (od razu z 3 zakończeniami) i nie mam zamiaru już do tego tytułu wracać. Multi nie sprawdzałem, więc jeżeli masz zamiar grać w tym trybie to też dodaje kilka godzin zabawy. Na GT jest recka. Zupełnie się nie zgadzam z oceną, ale może obczaj sobie zanim podejmiesz decyzję. Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 7 lipca 2010 Opublikowano 7 lipca 2010 tzn ja poza bioshockiem1,2 , borderlands oraz killzone 2: fpsów w ogóle nie trawię ale jak patrzę na trailery i gameplay zapowiada się coś ambitniejszego stąd moje zainteresowanie tym tytułem:) Cytuj
izon 995 Opublikowano 7 lipca 2010 Opublikowano 7 lipca 2010 Warto zakupić za 189 zł?? albo empik za 239:P:P:P(dziś sprawdzałem w samym sklepie:P, ta sieć to jakiś żenujący żart...) Ja wziąłem na PC bo sporo taniej i podobno lepsza grafa( się okaże) dam znać póżniej Cytuj
estel 806 Opublikowano 7 lipca 2010 Opublikowano 7 lipca 2010 Skoro lubisz Bioshocka to Singularity też powinno ci podejść. Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 7 lipca 2010 Opublikowano 7 lipca 2010 (edytowane) Niestety a może i stety:P do grania używam tylko konsol, 2 kompy w domu na których ostatnio testy + symulator z gazety wyborczej na prawko nie poszło. Upgrade?? po co mi:P (ja obroniłem mgr 3 lata temu, narzeczona rok temu:P) a kompa do niczego poza netem nie używamy. Ale jak wersje pc ogarniesz daj znać troszkę żal mi wyadć 189 na niewiadomą... Obkupiłem się ostatnio tytułami i właśnie ten z ciekawych dla mnie pozostał jak porównujesz do bioshocka to grę zapewne wezmę Edytowane 7 lipca 2010 przez xzdunx Cytuj
Key 29 Opublikowano 9 lipca 2010 Opublikowano 9 lipca 2010 Pograłem z godzinkę i jak na razie bardzo podoba mi się klimat Singularity, chyba ispiracją dla twórców był Bioshock Początek jest bardzo klimatyczny, a niektóre początkowe spotkania ze stworwami/potworami/mutantami potrafią przestraszyć. Jestem ciekawy jak dalej potoczy się fabuła Cytuj
maztika 36 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 odkopalem temat, bo ciezko mi uwierzyc jak ta gra jest niesamowicie niedoceniona. obecnie mozna ja kupic naprawde tanio i jak najbardziej do tego namawiam. swietny tytul, obok ktorego wiekszosc przeszla obojetnie, tak jak swego czasu bylo z the darkness. Cytuj
estel 806 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 Zgadzam się. Ta gra naprawdę ma świetnie patenty. Cytuj
szawello 7 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 bardzo czuc klimat bioshocka, ale jednoczesnie nie jest to jakas perfidne zrzynanie z w/w gry. Szkoda ze malo osob gra po multi. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 21 stycznia 2012 Opublikowano 21 stycznia 2012 Wszyscy, ktorzy maja jeszcze gre, gramy codziennie w multi po 21-ej czasu polskiego. Nie ma problemu z gra, jest kilkanascie osob i gra sie naprawde przyjemnie. Cytuj
Guardian 5 Opublikowano 16 lutego 2012 Opublikowano 16 lutego 2012 (edytowane) Jakiś czas temu skończyłem, stuknęło mi chuba cos ok 6-7h. Znakomity klimat, faktycznie "bioshockowe" klimaty, polane sowieckim sosem. Fabuła dupska nie urywa, ale za to zakończenia są ciekawe. Zdecydowanie nie doceniono tej gry, warto dać jej szansę. Osobiście uważam ją za ciekawszą od Crysisa 2, którego obecnie męczę. Edytowane 16 lutego 2012 przez Guardian 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi