Opublikowano 11 kwietnia 200915 l Zakupiłem Metal Gear Solid 3 ze wzgledu na liczne pozytywne recenzje i opienie na temat gry. Jednak moj angielski jest slaby i na pewno duzo trace z fabuly bo nie rozumiem wielu zdan. Czy uda mi sie ukonczyc gre bez znajomosci jezyka? Bede wiedziec co mam zrobic w grze aby przejsc dalej ?
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l No jeżeli twój angielski jest bardzo kiepski to praktycznie sens grania w MGS'a umyka, bo tu najważniejsza jest fabuła. Chociaż z drugiej strony - bierz słownik w dłoń i graj, zobaczysz czy coś zrozumiesz czy nie. Napisy w grze masz, więc może sens poszczególnych wypowiedzi załapiesz. Zresztą jeżeli grę już kupiłeś to warto ją sprawdzić. Co do samego przechodzenia gry - MGS jest liniowy i wątpię, żebyś miał problem z jego przechodzeniem, nawet bez znajomości języka. Edytowane 11 kwietnia 200915 l przez Kris Blake
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l Angielski jest średni więc może cała fabuła nie ucieknie. Gram w tego MGS3 i mi się podoba ale jedna rzecz mnie dziwi niemiłosiernie. Dostaje serię za serią z AK47 grając na normalu i ciągle żyję!!! (Na hardzi jest to samo), mało tego za 10 minut mam 100% życia. O co chodzi ? (Jestem na początku misja z pierwszym mostem) Stopień śmiertelności jest uwarunkowany tym ile plansz przeszliśmy ? Powiem szczerze że po czymś takim troszkę się zniechęciłem. Edytowane 11 kwietnia 200915 l przez kufir
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l Na górze masz pasek życia, na dole - staminy. Czym więcej staminy tym szybciej regeneruje Ci się zdrowie. Żeby uzupełnić staminę szamasz sobie lokalną florę i faunę.
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l Tak, tak to wszystko rozumiem. Ale zachęcony wręcz legendarną popularnością tej gry sądziłem że po serii z Ak 47 powinienem już dawno nie żyć, a tak to Rosjanie we mnie strzelają i strzelają i zabić nie mogą. Troszkę to żenadą zalatuje, na prawdę zero realizmu.
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l Gierki tego typu przyzwyczaiły graczy do śmiertelności i na prawdę odgłos alarmu i świstające w powietrzu kule oznaczają rychłą kilku sekundową śmierć, tutaj te doborowe jednostki z którymi walczymy chyba strzelają gumowy kulami.
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l W takim razie proponuje zagrać na Extreme lub EE. Realizmu będzie dość
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l Niestety nie mam takiej możliwości, mogę wybrać jedynie Normal albo Hard. (Zasadniczej różnicy nie widzę)
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l W jaki sposób można zajść wroga od tyłu i poderżnąć mu gardło oraz zasłonić się jego ciałem i oddać strzały do innych celów? Nie wychodzi mi to a widziałem na Youtube iż można tak zrobić.
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l W instrukcji jest napisane. Jesteś dobrym człowiekiem i masz instrukcje oczywiście, prawda?
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l Faktycznie, mam ale jeszcze do niej nigdy nie zaglądałem bo jest po angielsku, ale czas najwyższy po nią sięgnąć, swoją drogą dość gruba ona jest, rzadko się taką spotyka w grach.
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l Hehe, instrukcji lepiej nie ruszaj bo się rozpadnie . Sam tak miałem w przypadku edycji Snake Eater (nie Subsistence). Polecam zajrzeć do menu Basic Actions w grze. Wszystko jest dokładnie opisane, no i masz jeszcze filmik. Są tam podane takie ciekawostki jak uchylanie lekko drzwi (czasem przydatne bo w MGS3 nie ma radaru).
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l Hehe, instrukcji lepiej nie ruszaj bo się rozpadnie . Sam tak miałem w przypadku edycji Snake Eater (nie Subsistence). Polecam zajrzeć do menu Basic Actions w grze. Wszystko jest dokładnie opisane, no i masz jeszcze filmik. Są tam podane takie ciekawostki jak uchylanie lekko drzwi (czasem przydatne bo w MGS3 nie ma radaru). Jakim cudem te instrukcje się rozpadają...pytam jednej osoby , a ona mi mówi że w opakowaniu już kartki jej sie wysypały przy otwożeniu!!! U mnie było podobnie , bo przeglądam pierwsze strony i kartki mi wyleciały. Naprawdę , ale dać tak ciała przy zszywaniu kilkunastu karteczek <_< . Ej a jak się zagląda przez dzwi???
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l Instrukcja jest klejona a nie zszywana, jednak mimo to u mnie trzyma się wszystko solidnie.
Opublikowano 11 kwietnia 200915 l Ej a jak się zagląda przez dzwi??? huh.gif Tzn. można uchylać by zobaczyć co jest za nimi. O ile dobrze pamiętam to trzeba przed zamkniętymi drzwiami stanąć bokiem w widoku FPP i w zależności gdzie jest klamka nacisnąć L2 lub R2.
Opublikowano 12 kwietnia 200915 l Pooglądałem filmiki w grze, poczytałem instrukcję i mam problem. Wychodzi mi tylko jedna akcja, mianowicie. Skradam się do pleców strażnika, podchodzę powali i cicho, wciskam i trzymam Kółko po czym ogłuszam przeciwnika i rzucam na ziemie. Jak wykonać inne kombinację bo użycie analogowego drążka z wciśniętym kółkiem mi nie wychodzi. Pytanie innego typu, gdzie jest opcja LOAD game w czasie trwania misji ???
Opublikowano 12 kwietnia 200915 l Żeby chwycić przeciwnika musisz nacisnąć i przytrzymać kółko ( nie używaj wtedy gałki ). Wtedy możesz ( nadal trzymając kółko ): - ciągnąć ze sobą przeciwnika - po prostu teraz należy użyć lewej gałki - przesłuchać wroga - naciskając przycisk L3 - użyć wroga jako swej tarczy - naciskając kwadrat Snake wyciągnie pistolet, wtedy bodajże już można puścić kółko, przyciskiem R1 możesz przejść do widoku FPP - rzucić przeciwnikiem - lewa gałka i naciśnięcie kółka - poddusić ofiarę i skręcenie jej karku - należy kilkakrotnie nacisnąć kółko - poderżnąć przeciwnikowi gardło - nacisnąć mocno kółko. Tyle.
Opublikowano 12 kwietnia 200915 l Pytanie innego typu, gdzie jest opcja LOAD game w czasie trwania misji ??? Nie ma. Można za to poprzez wciśnięcie i przytrzymanie jednocześnie L1, L2, R1, R2, START i SELECT powrócić do menu głównego i tam wziąć Load Game.
Opublikowano 12 kwietnia 200915 l Kris Blake dzięki wielkie. Pytanie następne, ile mogę nieść KG w ekwipunku ? I czy mogę przenieść zwłoki z miejsca na miejsce ?
Opublikowano 12 kwietnia 200915 l KG chyba są na pokaz... ale coś koło ośmiu. Co do zwłok - odkładasz guny do kieszeni (R2 chyba), stajesz nad powalonym gościem i wciskasz kwadrat.
Opublikowano 12 kwietnia 200915 l Dzięki za informacje, mam już około 10Kg w plecaku, muszę się pozbyć pierdół z ekwipunku których nie używam bądź po prostu nie wiem jak używać.
Opublikowano 13 kwietnia 200915 l EDIT: Poradziłem sobie z tymi rzutami itp. Pytanie, czy można jakoś przeładować broń samemu ? Edytowane 13 kwietnia 200915 l przez kufir
Opublikowano 13 kwietnia 200915 l Pytanie, czy można jakoś przeładować broń samemu ? Najlepiej wcisnąć dwa razy R2. Snake schowa i wyciągnie broń z pełnym magazynkiem.