gkihdghdhj 354 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 (edytowane) Odkrycie Pagan Altar parę lat temu uważam za jeden z kamieni milowych rozwoju mego gustu muzycznego. Sprawdź "Mythical & Magical", chociaż poprzedzające je "Lords of Hypocrisy" też doskonały album. W czwartek jest natomiast premiera nowej płyty, ostatniej, wszak wokalista(notabene ojciec gitarzysty, założyli razem ten zespół) zmarł parę lat temu na raka i się trochę ociągali z wydaniem tego albumu. Ja już złożyłem zamówienie na limitowaną edycję winyla, ciekawe ile będzie leciał z Kanady. A tu są godne uwagi utwory, których nie ma na LPkach, tylko na splitach i epkach: Swoją drogą to smutne, goście działali w okresie NWOBHM, ale dopiero na przełomie stuleci ktoś ich zaczął doceniać. Edytowane 22 sierpnia 2017 przez gkihdghdhj 2 Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 24 sierpnia 2017 Opublikowano 24 sierpnia 2017 (edytowane) A Attic polecony kilka postów wyżej przez TheAceOfSpades tez zaje.bisty! Edytowane 25 sierpnia 2017 przez Hela Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 2 września 2017 Opublikowano 2 września 2017 To mnie. Na razie zbieram w swoim muzgó jeszcze opinie na temat tego, co mam o tym myśleć. Ale dawno nic tak mnie nie rozjebało z naszego podwórka. https://www.youtube.com/watch?v=1zTsb7mkEQY Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 5 września 2017 Opublikowano 5 września 2017 Chyba lubią Thin Lizzy. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 (edytowane) Justice for All... z basem! Niedawno słuchałem "Justice", które generalnie jest jednym z moich ulubionych albumów. Ale zawsze narzekałem na jego brzmienie. W końcu zdałem sobie sprawę, że na płycie w ogóle nie ma basu. I... podgłośnienie go robi niesamowitą różnicę, NAWET NA YOUTUBE. Czemu wcześniej nie wpadłem, że ta płyta może brzmieć normalnie poprzez jeden prosty trick. Nie jest idealnie. Ale wreszcie ma kształt, jakąś dynamikę, syci ucho zamiast zmuszać do wsłuchiwania się co tam oni grają, to brzmi jak kurna metal a nie koty skaczące po śmietnikach za oknem w nocy. Takie "One", wreszcie na początku plum plum mrok wzrusza, a z czasem nabiera kopa, teraz rozumiem czemu to był przebój. Zabieram się za szukanie wersji mp3. Bez jaj każda płyta Mety ma swoją wersję 100x lepszą zrobioną przez kogoś innego niż Meta amatorsko, ta kapela jest niesamowita. Czekam na dobrze brzmiącą wersję "Hardwired". Edytowane 11 września 2017 przez ogqozo Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Justice for All... z basem! Niedawno słuchałem "Justice", które generalnie jest jednym z moich ulubionych albumów. Ale zawsze narzekałem na jego brzmienie. W końcu zdałem sobie sprawę, że na płycie w ogóle nie ma basu. I... podgłośnienie go robi niesamowitą różnicę, NAWET NA YOUTUBE. Czemu wcześniej nie wpadłem, że ta płyta może brzmieć normalnie poprzez jeden prosty trick. Nie jest idealnie. Ale wreszcie ma kształt, jakąś dynamikę, syci ucho zamiast zmuszać do wsłuchiwania się co tam oni grają, to brzmi jak kurna metal a nie koty skaczące po śmietnikach za oknem w nocy. Takie "One", wreszcie na początku plum plum mrok wzrusza, a z czasem nabiera kopa, teraz rozumiem czemu to był przebój. Zabieram się za szukanie wersji mp3. Bez jaj każda płyta Mety ma swoją wersję 100x lepszą zrobioną przez kogoś innego niż Meta amatorsko, ta kapela jest niesamowita. Czekam na dobrze brzmiącą wersję "Hardwired". Wkrótce ma wyjść remaster Justice, może pokuszą się o "uwypuklenie" basu. Dla mnie ta płyta brzmi tak jak powinna. Ściana gitar. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Ja tych wersji z basem słuchałem chyba z pięć różnych (całego albumu)na przestrzeni ostatnich paru lat i każda była lepsza od oryginału. Który i tak kocham, no ale. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 12 września 2017 Opublikowano 12 września 2017 Coroczne przypomnienie, że "St. Anger" to całkiem fajny album, z kapitalnymi momentami. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 12 września 2017 Opublikowano 12 września 2017 W wykonaniu tego kolesia jest sporo lepszy Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 17 września 2017 Opublikowano 17 września 2017 O Bogusławie, Primus nowy..! 2 Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 17 września 2017 Opublikowano 17 września 2017 muszę w końcu przesłuchać nową płytkę od Triggerfinger Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 23 września 2017 Opublikowano 23 września 2017 (edytowane) Liturgy - Aesthetica Powoli kończy się 2017 i chyba ta płyta to mój ulubiony "staroć", jaki w tym roku słuchania mało "odkryłem". Niby wcześniej ją znałem, ale jakoś nie miałem czasu porządnie posłuchać w skupieniu z dobrego mp3. Jakiś czas temu miałem, i muszę powiedzieć, że uwielbiam tę płytę. I gdybym ją znał lepiej, jak wychodziła, pewnie zupełnie inaczej odbierałbym "Sunbather" jako płytę niejako unikalną w tej klasie. To godzina absolutnej burzy gitar, w której zarysowują się z czasem kształty kompletnie wyje'banych riffów. I to wspaniałe, jak bardzo zróżnicowanych "riffów". Na tej płycie możemy zobaczyć, jak wielkie możliwości daje muzyka gitarowa. Czasami jest "nastrojowo" w typowo blackgaze'owy sposób, czasami typowo riffowo na klasyczny sposób, czasami warstwę "narracyjną" piosenki de facto robi perkusja, a reszta robi tło. Nie brak też surowej, niepokojącej elektroniki. Wielokrotnie to wszystko w jednym utworze. Słuchając tej płyty czuję się jak w oku cyklonu, gdzie dokoła latają meble i domy porwane wiatrem. Płyta jest powalająco rytmiczna, dramatyczna, agresywna, ale też zróżnicowana mimo spójnego, wyrazistego brzmienia oraz żwawa pomimo dość sporego ciężaru. No i to jedna z najlepszych kolekcji riffów jakie słyszałem w XXI wieku. Trudno mi nawet wybrać jeden, czy dwa kawałki. Niemal każdy mógłby być głównym singlem promującym zaje'bistość tej kapeli. Edytowane 23 września 2017 przez ogqozo Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 23 września 2017 Opublikowano 23 września 2017 Tego się (pipi)a nie da słuchać. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 23 września 2017 Opublikowano 23 września 2017 Po skasowaniu minusów trzeba takie rzeczy wklepywać w klawiaturę :) Cytuj
_Shaman_ 869 Opublikowano 23 września 2017 Opublikowano 23 września 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ku0rJjuXiTQ całkiem fajny album btw. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 30 września 2017 Opublikowano 30 września 2017 (edytowane) Cała płyta jest wybitna. edyta - nie zauważyłem, że to byl 30 sekundowy filmik, a nie cały kawalek, wiec wrzuciłem inny Edytowane 6 października 2017 przez Hela Cytuj
Jeez_PS 870 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Już cała płyta wyciekła 10/10 Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 4 października 2017 Opublikowano 4 października 2017 Już cała płyta wyciekła 10/10 Widziałem tylko obesrane 128kbps. Oby całość była dobra, bo poprzedni album mi nie do końca spasował. Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 4 października 2017 Opublikowano 4 października 2017 (edytowane) Widzę stonerowy koncert w mym mieście, wpisuję jeden zespół w yt i całkiem przekonuję się do tego: Edytowane 4 października 2017 przez gkihdghdhj Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 6 października 2017 Opublikowano 6 października 2017 Ostatnio trochę lżejsze rzeczy Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 października 2017 Opublikowano 6 października 2017 najlepszy numer z Von Tillem tutaj może mnie nie wyje.bało ale bardzo dobra płyta https://www.youtube.com/watch?v=mcLgfcB5yPE ahh nie moge się doczekać kolejnego ich koncertu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi