Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2016 Takie 9/10. Bardzo dobre plus i życie wygrane. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2016 Pierwszy album też świetny - https://anciientriffs.bandcamp.com/album/heart-of-oak Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2016 Słuchałem dzisiaj sobie "Roots" Sepultury i niezmiennie od 20 lat nie mogę się nadziwić, jak dobra jest ta płyta. Ileż tu jest unikalnego charakteru w tekstach i muzyce, każda piosenka ciekawie się rozwija, a przy tym jest zawał mocnych riffów, beatów, różnorakich hałasów, różne tempa. Jest agresja, ale i dynamika. Można do tej płyty i śpiewać, i tańczyć, moshować, pogować. A przede wszystkim - brzmienie. Czemu płyty metalowe nie mogą tak brzmieć? Wszystko jest wyraźne, wszystko dobrze słychać, od różnych tomów przez bas po megasprzężenia, a jednocześnie wokal ma masę mocy, zaś werbel brzmi tak brutalnie, że można by nim straszyć psy. Nie trzeba się wysilać, by słuchać tej płyty, a jednak ma mnóstwo do zaoferowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2016 Właśnie dlatego nie mogą tak brzmieć, bo wtedy z metalu robi się muza dla cip. Akurat Sepultura skończyła się płytę wcześniej, zanim zaczęły się śmieszne podskakiwanki. Gdybyś nie był ogórem, to pomyślałbym, że właśnie się odniosłeś do czegoś, co rzeczywiście ma kopyta, jaja, charakter, brzmi świetnie i można do tego zabijać psy. No, ale cóż. Ogór. Sepultura. Roots. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2016 Sepultura=Arise Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2016 Uwielbiam, preferuję jednak Beneath the Remains, o. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2016 Sepultura? Zawsze szanowałem, ale Roots bodajże wyszedł w 1996 roku i ja tam słyszę jakiś hardcore, nu metal. Utwory skoczne, do pogowania, mają power - nieźle to musiało się słuchać w '96. Sepultura dla starych fanów skończyła się na Roots, tak samo jak Metallica na czarnym albumie, albo... Cradle of Filth na Midian. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2016 Na Chaos A.D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2016 Pierdolić sechujture, te Anciients to jest wyborne za to. Tłuszcz jest pyszny, ale to tak ze trzy razy pyszniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2016 (edytowane) Właśnie dlatego nie mogą tak brzmieć, bo wtedy z metalu robi się muza dla cip. Akurat Sepultura skończyła się płytę wcześniej, zanim zaczęły się śmieszne podskakiwanki. Gdybyś nie był ogórem, to pomyślałbym, że właśnie się odniosłeś do czegoś, co rzeczywiście ma kopyta, jaja, charakter, brzmi świetnie i można do tego zabijać psy. No, ale cóż. Ogór. Sepultura. Roots. No wiadomo że słuchanie muzyki, która brzmi niewyraźnie i monotonnie to podstawowy atrybut męskości. Drugorzędne cechy płciowe to jakieś tam jądra itp. Podziwiam cię koleś, nie podoba ci się jakaś płyta muzyczna. Dzieci będą się uczyć o tobie w szkole. Edytowane 31 sierpnia 2016 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 1 września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 września 2016 A kto tu powiedzial cokolwiek o jakiejs niewyraznej i monotonnej muzyce? Bo bynajmniej nie ja. Meskosci? Czuje kompleksy, koles. Cytuj Odnośnik do komentarza
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 1 września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 września 2016 No ale ma trochę racji, ta płyta brzmi nieźle, bas ładnie bije środkowymi częstotliwościami, werbel ma niezły strzał itd. wszystko czytelne, ładnie to słychać chociażby w tytułowym kawałku. Takie rzeczy można obiektywnie stwierdzić. Kwestia kompozycji to inna bajka, też wolę Sepulturę sprzed Rootsa.Dzisiejszy metal w dużej części brzmi bardzo źle, dużo cyfry, wtyczek vst, i plastiku, bas który ginie pod gitarami i w ciul ztriggerowanymi garami. Tzn. mówię o tych większych kapelach z wytwórni typu Nuclear Blast. W undergroundzie nadal wiadomo jak koszernie nagrywać i obrabiać muzyczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 1 września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 września 2016 Tia, kumpel właśnie narzeka, że dzisiaj większość kąpiel używa tego samego efektu (nie pamietam nazwy), że to wszystko brzmi sterylnie i brzmią tak samo. Mnie na przykład wkurza, że takie np. nielubiane Dimmu Borgir, nagrywa płyty z orkiestrą, dodaje jakieś efekty komputerowe, sample, klawisze brzmią jak w jakimś fruity loops, a kiedys te dźwięki były proste (głownie strings i piano). No i takie stare Dimmu, mogłem sobie coverowac w zaciszu, a dzisiaj sie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 1 września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 września 2016 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=Hs0Yn-A6gD4 Bandcamp - http://records.eisenton.de/album/devoid-of-light Co za album Edytowane 1 września 2016 przez Hela 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 1 września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 września 2016 https://www.youtube.com/watch?v=-OSbdlm_2BY&google_comment_id=z124et2x1m2ntl5hj04cedohxn2pjxczno40k Hail The CULT..! \m/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 2 września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 września 2016 Mam już osłuchane, jak zwykle dobry album, mają goście ten swój specyficzny styl i patenty, tym razem trochę mniej kermita na wokalu nie wiem czy to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 2 września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 września 2016 Uwielbiam, niezmiennie na zawsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 2 września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 września 2016 Mam już osłuchane, jak zwykle dobry album, mają goście ten swój specyficzny styl i patenty, tym razem trochę mniej kermita na wokalu nie wiem czy to dobrze Już się wyżaliłem w komentach na jutubie. Wg. mnie to źle, bo chociaż nowy styl brzmi ok, to reptilianin był rozpoznawalny i dawał tej kapeli tożsamość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 7 września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 września 2016 Jeszcze pachnie świeżością. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 8 września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 września 2016 Kurde, nóweczka! No to lecimy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 8 września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 września 2016 W grudniu grają w warszawskiej progresji. Wierzę, że tam będę. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 967 Opublikowano 14 września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 września 2016 https://www.youtube.com/watch?v=RV3hIUxB5Xc Ich druga płyta, dobry materiał, drugi kawałek dla mnie najlepszy na płycie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 Delikatnie wyczuwalny smrodek Bathory z Hammerheart. Bardzo dobry numer. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 (edytowane) Mój ulubiony utwór na płycie, do tego z ciekawym teledyskiem. Estetycznie Behemoth robi chyba najlepsze klipy w gatunku BM i pochodnym. Edytowane 19 września 2016 przez Wezyriusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 19 września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 września 2016 (edytowane) Dla mnie Satanist to małe dzieło, video do ben sahar srednio mi podszedło tak jak i do kawalka tytułowego ale reszta to genialne klipy. 9 padziernika cała plyta live nie mogę się doczekać Edytowane 19 września 2016 przez mars75 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi