Skocz do zawartości

Co Cię ostatnio wyje.bało z kapci?

wiki1993

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mate5
Opublikowano

Nieźle mną przetrąciło. Spoko łączą hardcore z noisem. W ogóle zauważam, że w ostatnich kilku latach powstaje coraz więcej muzyki, która pewnie w przyszłości zyska etykietkę ''noise hardcore'' albo coś podobnego. Sporo zespołów z Niemiec gra w tym stylu i wydaje mi się, że jeszcze parę lat i będzie ten podgatunek dość popularny. 

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Za dużo w tym avant-gardowego brzmienia. Jeśli chodzi o tech death to zdecydowanie lepiej wszedł mi Dormant Ordeal z "We Had It Coming". Ten otwierający riff w "Derangement Zone Pt.2" :banderas: Do tej płyty wracam z przyjemnością, a koszulka świetnie znosi pranie. ;)

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie typowy Danzig. Czy jakieś wcześniejsze płyty porwały Cię muzycznie? Klimat, wokal, muzyka,tak zawsze odbierałem ich twórczość. Dla mnie kawał świetnego grania.

Edytowane przez Absolem
Opublikowano

Może "wyje.bało z kapci" to przesadzone określenie, ale jestem zaintrygowany ostatnią płytą Hate. Stylistyka audialna budująca posępny klimat w zwrotkach jest nieziemska i bardzo mi taki Hate odpowiada. Muszę sprawdzić czy warto:

Swoją drogą mogliby zrobić jakąś trasę po Polsce, na Brutal East VIII zrobili niesamowity rozpi.erdol.

• Plusik 1
Opublikowano

Ostatnio to Cellar Darling "This is the sound" (ludzie, którzy odeszli z Eluveitie w tym wokalistka).

Choć kilka godzin temu Eluveitie opublikowało nowy teledysk do utworu EPONA. I też urywa beret.

• Minusik 1