Opublikowano 4 lutego 201411 l Wiking.Dziecko Odyna,jedyna książka o wikingach jaką znam. Ja z kolei szukam coś w stylu metro 2033,post apo i ogólnie takie sprawy,co będzie najlepsze? Jest niby Metro 2034 ale nie czytałam i nie wiem czy polecać. A tak z postapo to Dorga Comac'a McCarthy, Jestem Legendą Mathesona, Robokalipsa, ale to nie dokońca POSTapo, chociaż fajne czytadło, Kantyk dla Leibowitza, ale tutaj może styl nie podejść. Piknik na skraju drogi - klasyka, szczerze polecam. Jak chcesz coś innego, to możesz spróbować Dzień Tryfidów, jak jest się obeznanym z filmami okołoapokaliptycznymi to da się zauważyć dużo wątków zżynanych z tej książki. Kiedyś Fabryka Słów wydała taką antologię Epidemie i Zarazy tam też jest kilka perełek. No i jedna z moich ulubionych wizji zrujnowanej Europy: Czarny Horyzont lub Czerwona Mgła. Ale to już daleko od klimatów atomowej apokalipsy Dorzuciłbym jeszcze klasyka - "Aleja potępienia" Rogera Zelaznego. Szybka 'lektura drogi' w klimatach postapo. Edytowane 4 lutego 201411 l przez zduniacz
Opublikowano 4 lutego 201411 l Hej Ludziska. Czy jest jakaś dobra książka, która byłaby połączeniem horroru i sci-fi? Wątki egzystencjalne mile widziane. Mój pomysł na tą książkę określiłbym jako połączenie Silent Hill i Mass Effect (lub Dead Space). Najlepiej, żeby była mocna atmosfera i akcja działa się poza Ziemią.
Opublikowano 10 kwietnia 201410 l szukam jakiejś smutnej książki "o niczym", ale takiej którą się dobrze czyta.
Opublikowano 10 kwietnia 201410 l szukam jakiejś smutnej książki "o niczym", ale takiej którą się dobrze czyta. Henry Miller Zwrotnik Raka / Zwrotnik Koziorożca Edytowane 10 kwietnia 201410 l przez Banny
Opublikowano 10 kwietnia 201410 l Bannek miej litość i nie wypowiadaj się w tym temacie. Smutna w sensie, melancholijna? egzystencjał? ponura? Sprecyzuj zapytanie bo pojęcie jest zbyt szerokie.
Opublikowano 10 kwietnia 201410 l Ponura, coś o egzystencji może być, tylko żadne smutne historie miłosne, może być surrealistyczna.
Opublikowano 14 kwietnia 201410 l Poszukuję czegoś podobnego do twórczości Charles'a Bukowskiego i jestem w kropce. Polećcie drodzy forumowicze jakieś dobre książki z rozkminą o życiu, najlepiej w miarę współczesne.
Opublikowano 14 kwietnia 201410 l Szukam dobrych reportaży, niekoniecznie polskich. Najlepiej o tematyce kulturalnej lub dotyczących historii. Czytałem już Szczygła, Kapuścińskiego i Wańkowicza.
Opublikowano 5 maja 201410 l Przeczytałem metro 2033/2034 i chciałbym coś o Czarnobylu. Wiem, że PCtowy S.T.A.L.K.E.R. był na podstawie jakiejś książki, jakiej i czy warta jest przeczytania? Ewentualnie coś właśnie w tym klimacie.
Opublikowano 5 maja 201410 l Wiem, że PCtowy S.T.A.L.K.E.R. był na podstawie jakiejś książki, jakiej i czy warta jest przeczytania? Pikinik na skraju drogi. Warto. Nie nastawiaj się jednak na "szczelanie", bo to nie te klimaty.
Opublikowano 9 maja 201410 l znacie jakies dobre ksiazki o tematyce katastorficznej, ale zeby nie były banalne.
Opublikowano 10 maja 201410 l szukam czegos w stylu Prawdziwego Gangstera Evana Wrighta/Jona Robertsa, ogolnie jakies dobre, mocne biografie
Opublikowano 23 maja 201410 l Szukam dobrego sf z elementami horroru, właśnie przeczytałem Hyperiona i chciałbym coś bardziej mrocznego, trzymającego w napięciu. Ewentualnie jakiś horror w klimatach post apo(metro czytałem)
Opublikowano 26 maja 201410 l Szukam dobrego sf z elementami horroru, właśnie przeczytałem Hyperiona i chciałbym coś bardziej mrocznego, trzymającego w napięciu. Ewentualnie jakiś horror w klimatach post apo(metro czytałem) Sięgałeś po Lovecrafta ? Może mało tam S/F, ale trzymać w napięciu umie. Polecam ''Kolor z przestworzy'' ;] Przeczytałem metro 2033/2034 i chciałbym coś o Czarnobylu. Wiem, że PCtowy S.T.A.L.K.E.R. był na podstawie jakiejś książki, jakiej i czy warta jest przeczytania? Ewentualnie coś właśnie w tym klimacie. A co do Metro, ciekawostka. Powstają inne wersje, pisane przez innych autorów. Niektóre są kozackie.
Opublikowano 29 maja 201410 l 2033 skonczylem niedawo i wciagnelo mnie mega. Teraz zaczalem 2034. Mówiąc niektore kozackie które konkretnie masz na myśli ?
Opublikowano 29 maja 201410 l Szukam czegoś przyjemnego do czytania w wakacje, ostatnio skonczyłem Morfinę.
Opublikowano 30 maja 201410 l 2033 skonczylem niedawo i wciagnelo mnie mega. Teraz zaczalem 2034. Mówiąc niektore kozackie które konkretnie masz na myśli ? zacznij od ''DO ŚWIATŁA'' Diakow'a.. A później kolejne dwie części.
Opublikowano 30 maja 201410 l Szukam twórczości autorów piszących podobnie do Grzędowicza i Pilipiuka. Praktycznie wyczerpałem już ich repertuar.