Lain 107 Opublikowano 31 maja 2014 Opublikowano 31 maja 2014 Szukam twórczości autorów piszących podobnie do Grzędowicza i Pilipiuka. Praktycznie wyczerpałem już ich repertuar. Może coś Kuby Ćwieka albo Kossakowskiej ? Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 12 czerwca 2014 Opublikowano 12 czerwca 2014 Szukam czegoś przyjemnego do czytania w wakacje, ostatnio skonczyłem Morfinę. up Cytuj
michal 558 Opublikowano 13 czerwca 2014 Opublikowano 13 czerwca 2014 Blaise Cendrars ''Odcięta ręka''. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Są jakieś książki które w ciekawy sposób opisują wydarzenia z serii MGS? Widziałem kilka na allegro ale nie wiem jaki poziom prezentują i czy warto im poświęcać czas. Mogą być w j. angielskim i muszą być dostępne w pl. Z góry dziękuje. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 szukam jakiejś smutnej książki "o niczym", ale takiej którą się dobrze czyta. Voyage au bout de la nuit Cytuj
Gość Opublikowano 24 czerwca 2014 Opublikowano 24 czerwca 2014 Oniryczna książka w klimacie podobnym do Kroniki ptaka nakręcacza - propozycje? Pozostałe książki Murakamiego są w podobnej konwencji czy to jednorazowy wybryk? Cytuj
Tulkaion 0 Opublikowano 13 lipca 2014 Opublikowano 13 lipca 2014 Szukam dobrych reportaży, niekoniecznie polskich. Najlepiej o tematyce kulturalnej lub dotyczących historii. Czytałem już Szczygła, Kapuścińskiego i Wańkowicza. "Gomorra" Roberto Saviano, publicystyka piękna, jak sobie nazwałem na prywatny użytek tę książkę. Camorra ostatnich dekad. Cytuj
Boomcio 4 151 Opublikowano 27 lipca 2014 Opublikowano 27 lipca 2014 Szukam twórczości autorów piszących podobnie do Grzędowicza i Pilipiuka. Praktycznie wyczerpałem już ich repertuar. Może coś Kuby Ćwieka albo Kossakowskiej ? Właśnie wrzucam Kossakowską, zobaczymy ... Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 2 września 2014 Opublikowano 2 września 2014 (edytowane) od pewnego czasu intryguje mnie klimat dark fantasy, ukierunkowany na stylistyke Conana. czy zna ktos jakas fajna, nieinfantylna pozycje? koniecznie z pterodaktylami i calym tym bullshitem Edytowane 2 września 2014 przez Najtmer Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 14 września 2014 Opublikowano 14 września 2014 czegos podobnego do 'slepowidzenia' wattsa skonczylem ostatnio drugi raz i znow mnie poskladalo. Cytuj
Ermund 107 Opublikowano 17 września 2014 Opublikowano 17 września 2014 za parę tygodni wyjdzie kontynuacja, Echopraksja, jest całkiem fajna; możesz też sprawdzić coś od Grega Egana, to nie klasa Wattsa, ale tez dobre hard s-f o, albo Perfekcyjną Niedoskonałość Dukaja, jeśli nie czytałeś ogólnie ciężko znaleźć coś w tym stylu co robiłoby wrażenie na miarę Ślepowidzenia, ilość pomysłów w tej książce jest powalająca Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 21 września 2014 Opublikowano 21 września 2014 1) Kiedyś czytałem Narrenturm, w sumie całą trylogię husycką przerobiłem, bawiłem się świetnie. Czy warto zasiadać zatem do Wiedźmina? Czy jest w nim dużo wątkow fantastycznych? 2) Serial the Knick. Czy są jakieś ciekawe ksiazki właśnie o podobnej tematyce, może być też inna tematyka, ale tamte lata, cos z gęstym, brudnym klimatem. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 września 2014 Opublikowano 21 września 2014 (edytowane) celine - śmierć na kredyt Edytowane 21 września 2014 przez tk___tk 1 Cytuj
asfalt 439 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 Dajcie jakieś ambitniejsze książki, które nie dają funu ale niosą ciekawe wartości są źródłem przemyśleń. Coś jak Rok1984 lub Mechaniczna pomarańcza ogólnie ambitne tytuły które pozwolą mi inaczej spojrzeć na pewne rzeczy a nie kolejny kryminał który się czyta dla funu..Od roku właśnie poszukuje tylko takich tytułów i braknie mi ich. Przestałem już czytać książki dla odprężenia. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 celine - śmierć na kredyt Cytuj
Lipa 520 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 Jakieś książki o zjawiskach paranormalnych w stylu tej od Ed Warrena. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 Dajcie jakieś ambitniejsze książki, które nie dają funu ale niosą ciekawe wartości są źródłem przemyśleń. Coś jak Rok1984 lub Mechaniczna pomarańcza ogólnie ambitne tytuły które pozwolą mi inaczej spojrzeć na pewne rzeczy a nie kolejny kryminał który się czyta dla funu.. Od roku właśnie poszukuje tylko takich tytułów i braknie mi ich. Przestałem już czytać książki dla odprężenia. jack london - martin eden Cytuj
xbor 54 Opublikowano 28 września 2014 Opublikowano 28 września 2014 2) Serial the Knick. Czy są jakieś ciekawe ksiazki właśnie o podobnej tematyce, może być też inna tematyka, ale tamte lata, cos z gęstym, brudnym klimatem. Historia Chirurgii 1 Cytuj
selene 3 368 Opublikowano 7 października 2014 Opublikowano 7 października 2014 Co polecicie na jesień? Tak, żeby mętny klimat książki się komponował z deszczową pogodą i gnijącymi liśćmi. Norwegian Wood czytałam. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 7 października 2014 Opublikowano 7 października 2014 celine - śmierć na kredyt Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Są w ogóle jakieś dobre książki w klimacie filmów aliens/event horizon czy gry video dead space? niekoniecznie napierdalanka z potworami, bardziej wolałbym klimatyczny thriller Cytuj
Camillus 242 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Poleciłbym "Forte" Michała Cholewy. Książka to militarne SF w klimatach postapokalipsy. Akcja dzieje się w 2212 roku. Wykrwawiony pluton piechoty kolonialnej zostaje dołączony do oddziału Dowództwa Operacji Specjalnych, który to ma za zadanie przeprowadzić misję ratunkową na niedawno co odzyskanej kolonii. Jak można się domyślić, nasza ekspedycja napotka spore problemy w trakcie wykonywania swojego zadania. Jedyny minus sięgnięcia po "Forte" jest taki, iż jest to trzecia odsłona cyklu (Gambit, Punkt cięcia, Forta), tak więc możesz sobie nieco zepsuć zabawę pomijając poprzedniczki. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Są w ogóle jakieś dobre książki w klimacie filmów aliens/event horizon czy gry video dead space? niekoniecznie napierdalanka z potworami, bardziej wolałbym klimatyczny thriller jest jedna fajna książka w uniwersum dead space, dzieje się na podwodnej stacji badawczej gdzie pod wpływem tego artefaktu z gry wszyscy powoli dostają pier.dolca. nekromorfy pojawiają się dopiero pod koniec więc można zaliczyć do "niekoniecznie napier.dalanki z potworami". Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 (edytowane) a jej tytuł to? Poleciłbym "Forte" Michała Cholewy. Książka to militarne SF w klimatach postapokalipsy. Akcja dzieje się w 2212 roku. Wykrwawiony pluton piechoty kolonialnej zostaje dołączony do oddziału Dowództwa Operacji Specjalnych, który to ma za zadanie przeprowadzić misję ratunkową na niedawno co odzyskanej kolonii. Jak można się domyślić, nasza ekspedycja napotka spore problemy w trakcie wykonywania swojego zadania. Jedyny minus sięgnięcia po "Forte" jest taki, iż jest to trzecia odsłona cyklu (Gambit, Punkt cięcia, Forta), tak więc możesz sobie nieco zepsuć zabawę pomijając poprzedniczki. oceny pierwszego tomu dupy nie urywają ale może sprawdzę Edytowane 8 października 2014 przez Tommo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi