drozdu7 2 872 Opublikowano 2 kwietnia 2023 Opublikowano 2 kwietnia 2023 Jeśli chodzi o książki A.Beevora to jak ma się "Druga Wojna Światowa" do pozostałych np D-Day czy Stalingrad? Te wątki się powtarzają? Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 19 lipca 2023 Opublikowano 19 lipca 2023 Szukam książki o wojnach napoleońskich i ich następstwach. Może być tez książka o całym okresie przed i po napoleońskim. Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 29 grudnia 2023 Opublikowano 29 grudnia 2023 Chciałem się wkręcić w świat W40K, ale szczerze nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Możecie coś polecić? Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Zacznij od Herezji Horusa https://lubimyczytac.pl/cykl/3689/herezja-horusa jak już całą przeczytasz to pomyślimy co dalej. 1 Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 15 stycznia Opublikowano 15 stycznia 88 książek to ja mam czytania na lata. Będzie trzeba po bibliotekach szukać, bo nowych nie ma, a używane potrafią krocie kosztować. Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 11 lipca Opublikowano 11 lipca (edytowane) Pany co byście powiedzieli że lepsze. Saga o Wikingach Bernarda Cornwella czy te książki z cyklu Pierwsze Prawo Joe Abercrombie (tam chyba dwie trylogie są)? I jeszcze pytanko czy te Conany i Kane które wydaje teraz Vesper to dobre czytadła są? Edytowane 11 lipca przez drozdu7 Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 12 lipca Opublikowano 12 lipca W dniu 11.07.2024 o 20:57, drozdu7 napisał(a): Pany co byście powiedzieli że lepsze. Saga o Wikingach Bernarda Cornwella czy te książki z cyklu Pierwsze Prawo Joe Abercrombie (tam chyba dwie trylogie są)? I jeszcze pytanko czy te Conany i Kane które wydaje teraz Vesper to dobre czytadła są? Sam się czaje na Conana. Teraz kończę Terror od Vesper. Zajebsta jest. 2 Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 12 lipca Opublikowano 12 lipca Pany co byście powiedzieli że lepsze. Saga o Wikingach Bernarda Cornwella czy te książki z cyklu Pierwsze Prawo Joe Abercrombie (tam chyba dwie trylogie są)? I jeszcze pytanko czy te Conany i Kane które wydaje teraz Vesper to dobre czytadła są? Nie czytałem wikingów, ale sagę Pierwsze Prawo wraz ze spin-offami ( np Zemsta najlepiej smakuje na zimno) mogę polecić z czystym jak woda destylowana sumieniem. Jedna z bezwzględnie najlepszych książek/sag Fantasy na rynku.Wysłane z mojego motorola edge 40 neo przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 13 lipca Opublikowano 13 lipca 9 godzin temu, Hubert249 napisał(a): Sam się czaje na Conana. Teraz kończę Terror od Vesper. Zajebsta jest. Terror świetny. Jeszcze trochę od Simmonsa mam do nadrobienia Mnie ciekawi czy ten Conan ma jakąś fajną fabułę czy to głupia siekanka. Filmów nie oglądałem. 8 godzin temu, Czezare napisał(a): Jedna z bezwzględnie najlepszych książek/sag Fantasy na rynku. Dzięki, może wskoczę w to jak już dokończę Sagę Hyperiona Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 13 lipca Opublikowano 13 lipca 55 minut temu, drozdu7 napisał(a): Terror świetny. Jeszcze trochę od Simmonsa mam do nadrobienia Mnie ciekawi czy ten Conan ma jakąś fajną fabułę czy to głupia siekanka. Filmów nie oglądałem. Dzięki, może wskoczę w to jak już dokończę Sagę Hyperiona Znakomity pomysł. Abercrombie charakteryzuje się doprawdy wyśmienitym warsztatem pisarskim, a jeśli chodzi o kreowanie postaci to jest wręcz arcymistrzem. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września Proszę o propozycję książek podobnych do dzieł Stephena Kinga, raczej bardziej tych nazwijmy to s-f, jak np Instytut czy Bastion, a mniej horrorowatych. Potrzebuję na prezent dla siostry. Ona niestety wszystkie książki Kinga już siorbnęła. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września 34 minuty temu, Czezare napisał(a): Proszę o propozycję książek podobnych do dzieł Stephena Kinga, raczej bardziej tych nazwijmy to s-f, jak np Instytut czy Bastion, a mniej horrorowatych. Potrzebuję na prezent dla siostry. Ona niestety wszystkie książki Kinga już siorbnęła. Coś z Deana Koontza, "Grom" lub "Kątem oka" np 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi