Skocz do zawartości

Szukam książki podobnej do...

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Pany co byście powiedzieli że lepsze. Saga o Wikingach Bernarda Cornwella czy te książki z cyklu Pierwsze Prawo Joe Abercrombie (tam chyba dwie trylogie są)?

I jeszcze pytanko czy te Conany i Kane które wydaje teraz Vesper to dobre czytadła są? 

Edytowane przez drozdu7
Opublikowano
W dniu 11.07.2024 o 20:57, drozdu7 napisał(a):

Pany co byście powiedzieli że lepsze. Saga o Wikingach Bernarda Cornwella czy te książki z cyklu Pierwsze Prawo Joe Abercrombie (tam chyba dwie trylogie są)?

I jeszcze pytanko czy te Conany i Kane które wydaje teraz Vesper to dobre czytadła są? 

Sam się czaje na Conana. Teraz kończę Terror od Vesper. Zajebsta jest. 

• Plusik 2
Opublikowano

Nie czytałem wikingów, ale sagę Pierwsze Prawo wraz ze spin-offami ( np Zemsta najlepiej smakuje na zimno) mogę polecić z czystym jak woda destylowana sumieniem. Jedna z bezwzględnie najlepszych książek/sag Fantasy na rynku.

Wysłane z mojego motorola edge 40 neo przy użyciu Tapatalka

• Plusik 1
Opublikowano
9 godzin temu, Hubert249 napisał(a):

Sam się czaje na Conana. Teraz kończę Terror od Vesper. Zajebsta jest. 

Terror świetny. Jeszcze trochę od Simmonsa mam do nadrobienia 

Mnie ciekawi czy ten Conan ma jakąś fajną fabułę czy to głupia siekanka. Filmów nie oglądałem.

8 godzin temu, Czezare napisał(a):

Jedna z bezwzględnie najlepszych książek/sag Fantasy na rynku.

Dzięki, może wskoczę w to jak już dokończę Sagę Hyperiona 

Opublikowano
55 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Terror świetny. Jeszcze trochę od Simmonsa mam do nadrobienia 

Mnie ciekawi czy ten Conan ma jakąś fajną fabułę czy to głupia siekanka. Filmów nie oglądałem.

Dzięki, może wskoczę w to jak już dokończę Sagę Hyperiona 

Znakomity pomysł. Abercrombie charakteryzuje się doprawdy wyśmienitym warsztatem pisarskim, a jeśli chodzi o kreowanie postaci to jest wręcz arcymistrzem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Proszę o propozycję książek podobnych do dzieł Stephena Kinga, raczej bardziej tych nazwijmy to s-f, jak np Instytut czy Bastion, a mniej horrorowatych. Potrzebuję na prezent dla siostry. Ona niestety wszystkie książki Kinga już siorbnęła.

Opublikowano
34 minuty temu, Czezare napisał(a):

Proszę o propozycję książek podobnych do dzieł Stephena Kinga, raczej bardziej tych nazwijmy to s-f, jak np Instytut czy Bastion, a mniej horrorowatych. Potrzebuję na prezent dla siostry. Ona niestety wszystkie książki Kinga już siorbnęła.

Coś z Deana Koontza, "Grom" lub "Kątem oka" np

• Dzięki 1