mugen 1 946 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Szóstka Wron z tego roku podobno jest ok, ale jeszcze nie czytałem więc się konkretniej nie wypowiem. http://lubimyczytac.pl/ksiazka/309434/szostka-wron 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
columbo 1 108 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Jestem kompletnie zielony w temacie fantastyki naukowej i chciałbym się dowiedzieć, czy są w ogóle jakieś ciekawe, wydane w Polsce książki z fabułą podobną do tej z serii Dead Space? Daleka przyszłość, ludzie kolonizujący/pozyskujący surowce z innych planet + potwory/nadprzyrodzone zjawiska, które są wynikiem działalności człowieka w niezbadanych rejonach kosmosu?Ktoś, coś? Cytuj Odnośnik do komentarza
xtomashx 162 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Wkręciłem się w serial "Wikingowie" I szukam książek o podobnej tematyce. Poleci ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Książki historyczne o 1 i 2 wojnie? Takie ciekawie und rzetelnie napisane Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Gorzki Triumf - konflikt chińsko japoński 1937-1945. Bardzo gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Książki historyczne o 1 i 2 wojnie? Takie ciekawie und rzetelnie napisane Samobójstwo Europy. Wielka Wojna 1914-1918. A. Chwalba Europa walczy 1939-1945. Nie takie proste zwycięstwo. N. Davies Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Mozecie polecic jakas ksiazke na faktach o wojnie w wietnamie? Gdzieś tu się ostatnio przewijały Depesze. Reportaż. Może będzie w sam raz. Sam jeszcze nie czytałem, ale się przymierzam. Edytowane 1 Stycznia 2017 przez Kmiot Cytuj Odnośnik do komentarza
xbor 54 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Mozecie polecic jakas ksiazke na faktach o wojnie w wietnamie? Po polsku nie prawie nic, jak pisałem pracę licencjacką to korzystałem praktycznie tylko z amerykańskiej literatury i źródeł, te drugie jako ciekawostki są dość łatwo dostępne w internecie, między innymi depesze ambasady amerykańskiej. Jakbyś chciał po angielsku mogę Ci polecić, moze pożyczyć jak się dogadamy jakieś książki. Jeśli gdzieś na mailu znajde swoją pracę licencjacką to wrzucę tu bibliografię. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dobrej rzetelnej książki o historii Polski w XIX i XVIII wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) J. Zdrada Historia Polski 1795-1914; M. Markiewicz Historia Polski 1492-1795. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 O Wietnamie może to: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/49837/wietnam-podziemna-wojna Cytuj Odnośnik do komentarza
Canaris 304 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 A ja szukam ksiązki fabularnej w tematyce "Indiany Jones'a". Wiecie jakieś starożytne ruiny, sekrety historii, UFO albo magia, dżungle, pustynie, lasy deszczowe itp. Cussler odpada bo to już mam/czytałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
xbor 54 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) A ja szukam ksiązki fabularnej w tematyce "Indiany Jones'a". Wiecie jakieś starożytne ruiny, sekrety historii, UFO albo magia, dżungle, pustynie, lasy deszczowe itp. Cussler odpada bo to już mam/czytałem ;) Kopalnie króla Salomona. Edytowane 2 Lutego 2017 przez xbor Cytuj Odnośnik do komentarza
Xord 50 Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Szukam czegoś opartego o dark fantasy podobnego do naszego rodzimego Wieśka. Zna ktoś dobry tytuł który warto kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Szukam książki poruszającej, ogólnie rzecz ujmując, medycynę, nie tyle do nauki, a na przykład traktującą o ułamku jej historii, aspektach społecznych, dawnym leczeniu, czy czymkolwiek innym, najróżniejsze możliwe tytuły orbitujące wokół tych tematów. Najlepiej by była krótka(nie więcej niż 400 stron) i koniecznie nie wydana wcześniej, niż w 2015 roku. Sam potem poszukam, ale jeśli ktoś by chciał coś pochwalić, to byłbym kontent. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) W zasadzie wszystko od Jurgena Thorwalda, cześć może być bardzo ciężko dostępna, więc najłatwiej zacząć od zeszłorocznego tytułu - Ginekolodzy ( wyd. pol. Marginesy). Nawiasem mówiąc sporo trzeba było poczekać na to wydanie.Edit:Reszta jego książek jest rozrzucona po różnych wydawnictwach, na przestrzeni kilkudziesięciu lat. Niemniej polecam, nawet bardzo. Edytowane 22 Lutego 2017 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Ach, ten Pan, wykładowcy polecali jego "Stulecia...", więc pewnie parę osób się za ten temat weźmie(nie dodałem, że to w ramach zaliczenia jednego przedmiotu). Dziękuję za poradę, choć raczej będę celował w jakieś, no, mniejszego kalibru. Swoją drogą- w jednym temacie napomknąłeś, że nie możesz polecić "Czarnej Kompanii" Cooka, chętnie bym posłuchał twych argumentów przeciw, bo dla mnie to seria, którą żarliwie czytałem w liceum. Cytuj Odnośnik do komentarza
xbor 54 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Nie do końca mój post pasuje do tematu ale .... Dawno żadnej beletrystyki nie przeczytałem a chciałbym spróbować znowu jakiejś powieści czy ten "Syn" jest rzeczywiście taki genialny? http://upolu(pipi)ooka.pl/oferta,74240,syn.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Genialny? Nie, nie jest genialny, ale jest bardzo, bardzo dobrą pozycją. W zeszłym roku na pewno w moim top 5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Najlepsza książka o historii Japonii? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Ja przeczytałem swego czasu Historia Japonii - Totman Conrad. Zaraz po tym jak z Japonii wróciłem i byłem podjarany. Nie była to niestety łatwa lektura. Zbyt "akademicka" dla mnie. No ale dużo ciekawych informacji i taka historia w pigułce. Na pewno ktoś poleci coś lepszego. Swoją drogą szukając nazwy tej książki trafiłem na taką i mi się z forum skojarzyło :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Jesli pytasz o najlepsza pod wzgledem ilosci materialu i szczegolowsci, to bezapelacyjnie "Historia Japonii" Jolanty Tubielewicz. Jesli nie masz czasu na taka cegle, to spokojnie mozesz siegnac po jej skondensowana wersje - "Od mitu do historii". Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Ktoś to może czytał? Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez Malibu Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Myślałem nawet dzisiaj o tej książce ale recenzje mocno mieszane i żal było kasy na nią wydawać. Mam pytanie do fanów Sci Fi. Miałem długą przerwę w gatunku a ostatnio wkręciłem się w dwie serie : Marcina Podlewskiego Głębie i Hayden War Evana Currie. Czy wyszły w ostatnich 5-8 latach jakieś podobne serie. Od razu zaznaczę że Evana Curie już wszystko przeczytałem albo zakupiłem i przeczytam. Czytałem też campbella, Webbera i Resnicka. Kupiłem też ostatnio Expanse wszystkie tomu na amazonie (bo w polsce nie wyszły). Słyszałem że polskie fantasy i sci fi obecnie się rozwija. Widzę nową książkę Pana Lodowego Ogrodu pod tytułem Hel 3. Ktoś to czytał? Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Hel 3 brat wlasnie czyta i mu sie podoba. A Ty szukasz jakiejs space opery? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi