Opublikowano 28 stycznia 200916 l Stało się! Dostaliśmy oficjalne potwierdzenie powstawania gry Dead Rising 2 na PS3! oraz X360. A więc jednak. Sequel jednej z moich ulubionych gier, która była jednym z początkowych exclusive'ów na X360, zawita do nas jeszcze w tym roku. Notabene, w lutym tego roku, będziemy mieli okazję zagrać w Dead Rising na Wii. No ale to już jest ciekawostka . Jeśli lubicie filmy George’a Romero oraz tępienie populacji nieumarłych, a gry z Dead Rising w tytule stały się waszymi ulubionymi, to czeka na was miła wiadomość. W tym roku pojawić się ma Dead Rising 2. Ale to nie koniec pozytywów z obozu Capcomu – drugiej części doczeka się również Lost Planet. Japoński magazyn Famitsu często publikuje ciekawe fakty o nadchodzących grach i nie inaczej jest tym razem. Jeszcze w 2007 roku pojawiły się pierwsze doniesienia o pełnoprawnym sequelu Powstania Umarłych pochodzące właśnie z tego źródła i teraz przyszedł czas na kolejne, nieco konkretniejsze, informacje. Capcom zdradził redaktorom, że ten rok będzie „rokiem multiplatformowym”. Firma skupiać się będzie na wypuszczaniu tytułów przede wszystkim na X360 i PS3 – w tej kategorii znajduje się właśnie Dead Rising 2. Jest to równoznaczne z oficjalną zapowiedzią tytułu, który na pewno pojawi się na rynku do końca roku (posiadacze PS3 – radujcie się!). A dla właścicieli X360 Capcom ma miłą informację – na tej konsoli gra wyjdzie z różnymi przyjemnymi bonusami, które będą czymś w rodzaju pokazania dobrej woli w stosunku do Microsoftu i xboxowców. Źródło: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=44885 Jestem tym niesamowicie podekscytowany. Naturalnie jestem trochę rozczarowany, że nie zobaczymy konwersji jedynki na PS3, czyli pozostaje w nią młócić na X360, ale mimo wszystko, super wiadomość. A czego od gry oczekuję w odniesieniu do jedynki? Całego miasta, kontynuacji wątku z jedynki, więcej broni, trudniejszego poziomu trudności, mniej save'ów i jeszcze więcej umarlaków. Na grafikę leję, od tego mam Killzone 2. Jestem cholernie ciekaw, czy Isabeli i Frankowi się uda ostrzec wszystkich przed epidemią zombie.
Opublikowano 28 stycznia 200916 l Powiem tyle: Jest za(pipi)iscie!! Dead Rising to jedna z moich ulubionych gier z Xboxa i wogole jedna z najlepszych gier na te konsole. Dobrze ze wkoncu Capcom rozwial mą niepewnosc..BTW ciekawe czy Lost Planet 2 tez wyjdzie na ps3??
Opublikowano 28 stycznia 200916 l Małe amerykańskie miasteczko w górach + okoliczne tereny (tartak? kopalnia? port?) + większa kooperacja z innymi ocalałymi i więcej umarlaków i jestem zadowolony. A może dodatkowo co-op i arcade'owe tryby niczym w L4D? W każdym razie czekałem na tą wiadomość i gra wskakuje u mnie na pierwsze miejsce oczekiwanych tytułów. Edytowane 28 stycznia 200916 l przez tk
Opublikowano 28 stycznia 200916 l Małe amerykańskie miasteczko w górach + okoliczne tereny (tartak? kopalnia? port?) + większa kooperacja z innymi ocalałymi i więcej umarlaków i jestem zadowolony? A może dodatkowo co-op i arcade'owe tryby niczym w L4D? W każdym razie czekałem na tą wiadomość i gra wskakuje u mnie na pierwsze miejsce oczekiwanych tytułów. Ej to by bylo za(pipi)iste co do tego miasteczka.. Wyobrazcie sobie np stoicie w srodku lasu z pila mechaniczna..Przez korony drzew przedostaje sie delikatna poswiata a do okola was..gniezdzi sie tysiace zombiakow... Do tego mozna uzywac do walki srodowiska..Np mozna by zciac drzewo i poslac je w stado wyglodnialych (pipi)ow
Opublikowano 28 stycznia 200916 l a moim zdaniem jedna ze słabszych gier na X0. Bardziej mnie cieszy LP2, licze ponownie na genialne multi. DR nigdy nie skonczylem... w sumie dalej lezy pod TV i czeka chyba na nastepna generacje
Opublikowano 28 stycznia 200916 l A ciekawe czy w dwojce walna tak wyczesane trofea/achievmenty jak w pierwszej czesci. Aby zdobyc jeden z nich np trzeba bylo grac z tego co pamietam 24(?) h non stop....
Opublikowano 28 stycznia 200916 l Autor Oficjalnie było to 12 godzin (trwało 13, bo loadingi zajmowały razem godzinę). Sam zresztą to zaliczyłem . Dead Rising to była jedyna gra, która zaliczyłem na calaka na X360.
Opublikowano 28 stycznia 200916 l Oficjalnie było to 12 godzin (trwało 13, bo loadingi zajmowały razem godzinę). Sam zresztą to zaliczyłem . Dead Rising to była jedyna gra, która zaliczyłem na calaka na X360. To szacuken dla Ciebie bo w tej grze Achievy to byly naprawde Osiągniecia a nie tak jak w wiekszosci produkcji-przejdz na easy i 80% zapelnione..
Opublikowano 28 stycznia 200916 l Achievy było mocarne, nawet twórcy L4D dali Capcomowi ostatnio psztyczka w nos dając o jednego zombiaka więcej do zabicia . Ciekawe ile teraz dowalą. Zresztą to dla mnie wzór jeśli chodzi o Achievementy - 50 za 20gs, każdy z pomysłem. Dla prawdziwych hardkorowców.
Opublikowano 28 stycznia 200916 l OC jakos bardziej wierze niz gry online... http://www.onlinecenter.pl/4045/Aktualnosc...ost-Planet.html
Opublikowano 28 stycznia 200916 l Swietna wiadomosc jedynka byla prze kozak wiec czekam na dwojke mam nadzieje ze nic nie przesuna i wyjdzie na 100% w tym roku a tak pozatym przydalby sie wiekszy teren do dzialania wiecej zombie i oczywiscie cop ! PS. No i jak najmniej loadingow ;/ bo to w 1 bylo najgorsze Edytowane 28 stycznia 200916 l przez OlooS
Opublikowano 28 stycznia 200916 l Ja mam nadzieje, ze tym razem nie bedzie nas czas "gonil" <_< Ale czas w tej grze mial swoje uzasadnienie. Zauwaz ze duzo rzeczy dzialo sie w okreslonych porach dzieki czemu ponowne przechodzenie gry bylo wlasnie tak fascynujace. Ja tak naprawde mam nadzieje ze Dead Rising 2 nie bedzie jakos totalnie inny od pierwszej czesci. Raczej licze na bardziej dopakowana grafe, jeszcze wiecej zombiakow, narzedzi zbrodni no i przedewsztskim wlasnie zeby akcja nie dziala sie juz tylko w markecie ale w calym miescie lub tez maisteczku z lasem..I kurde zeby z nowu dali tak pokreconych bossow:D
Opublikowano 28 stycznia 200916 l Ja mam nadzieje, ze tym razem nie bedzie nas czas "gonil" <_< Ale czas w tej grze mial swoje uzasadnienie. Zauwaz ze duzo rzeczy dzialo sie w okreslonych porach dzieki czemu ponowne przechodzenie gry bylo wlasnie tak fascynujace. Ja tak naprawde mam nadzieje ze Dead Rising 2 nie bedzie jakos totalnie inny od pierwszej czesci. Raczej licze na bardziej dopakowana grafe, jeszcze wiecej zombiakow, narzedzi zbrodni no i przedewsztskim wlasnie zeby akcja nie dziala sie juz tylko w markecie ale w calym miescie lub tez maisteczku z lasem..I kurde zeby z nowu dali tak pokreconych bossow:D Jak pamietam to pewnie rzeczy a raczej zakonczenia byly uzaleznione od czasu. Swoja droga fajne zastosowane oraz kilka zakonczen.
Opublikowano 29 stycznia 200916 l a dla mnie grafika jest dobra wystarczy zostawic grafike jak jest napakowac zmobi 100000000000000x kopiuj wklej tylko wiekszy teren dzialania
Opublikowano 29 stycznia 200916 l Miasteczko pelne zombiakow to bylo by cos Niech mi zafunduja jeszcze wiecej przedmiotow destrukcji , charyzmatycznych bossow jak w "jedynce" i ciezkie trofea
Opublikowano 29 stycznia 200916 l Jakby w ramach bonusu dorzucili pierwsze Dead Rising na płytkę BluRay byłoby fajnie. Niech gra Dead Rising 2 będzie powiedzmy o 10$ droższa niż na X360. Były swego czasu plotki jakoby Dead Rising miało pojawić się PSN, wiec może coś się jeszcze wykluje w tym temacie. Znając podejście Capcom do zarabiania kasy to kto wie... Edytowane 29 stycznia 200916 l przez Kris77
Opublikowano 29 stycznia 200916 l Na tą wiadomośc czekałem, Capcom zrobił się Mutli więc była to kwestia czasu. Nie mogę się już doczekać siekania Zombiaków liczonych w setkach po mieście i okolicach, czekamy na jakies fotki z DR2 i Lost Planet 2 ^_^ . Jedynka była jedną z tych gier, które kusiły mnie do kupienia X'a ale jakos przebolałem a może faktycznie pojawi się na PSN byłoby ciekawie
Opublikowano 29 stycznia 200916 l Autor Nie liczcie na konwersję jedynki . Skoro Wii właśnie dostaje konwersję jedynki, a PS3 nie, to chyba sprawa przesądzona . Capcom skonwertował nawet Lost Planet na PS3, ale Dead Rising 1 jak widać nie chcą... a szkoda.
Opublikowano 29 stycznia 200916 l Szkoda, własnie zapomniałem o wersji na Wii, wkońcu na niej tez muszą natrzepać hajsu