Skocz do zawartości

Sery

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

PARMIGIANO REGGIANO!!!1 Absolutny król serów (przynajmniej tych które próbowałem).

Oprócz tego bardzo lubię gorgonzolę, mozarellę albo chociaż polskiego niebieskiego lazura, oczywiście pięknie roztopionego na pizzy <3

Gość Grzehoo
Opublikowano

Camembert i wszystkie inne pleśniowe, lubię ten gorzkawy posmak.

Opublikowano

Kupiłem sobie ostatnio kozi ser President, nie warty swojej ceny. Z kategorii gówien muszę też wyróżnic sery firmy Reverend, które mój żołądek znosi wybitnie źle. Mój ulubiony ser pleśniowy to chyba... zwykły Valbon kremowy.

Opublikowano

ja uwielbiam prawie wszystkie sary oprocz wędzonych , najbardziej żółte (zwłaszcza roztopione:D) , wiekszosc plesniowych, fete lubie, topione tez, biale troche mniej ale tez spoko

sery to moje ulubione "jedzenie" zaraz po mięsie :D a najlepsze mięso z roztopionym serem xD

Opublikowano
bardzo mi smakują sery topione hohland ze szczypiorkiem czy tam z ziołami

mówisz o takich podłużnych? dobra rzecz. Ten i z 'cebulą i szczypiorkiem' chyba moje ulubione.

A ostatnio lubię bardzo te pleśniowe turki albo prezydenty (grzybowe, z ziołami) do piwa, idealne połączenie.

Opublikowano (edytowane)

serki fromage z różnymi dodatkami, naprawdę przechuje. szczególnie czosnkowy i cebulowy.

coś tędy:

121489914696156e22565113af3c9a1386860c8dfe_200x200.jpg

Edytowane przez ejcu
Opublikowano
bardzo mi smakują sery topione hohland ze szczypiorkiem czy tam z ziołami

mówisz o takich podłużnych? dobra rzecz. Ten i z 'cebulą i szczypiorkiem' chyba moje ulubione.

A ostatnio lubię bardzo te pleśniowe turki albo prezydenty (grzybowe, z ziołami) do piwa, idealne połączenie.

tak i o trójkącikach też

Opublikowano

Uwielbiam kanapki z pasztetem, dobrym brie i keczupem. Mogę sobie kupić 6 bułek rano i później wszystkie zjeść naraz w ten sposób.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

le_rustique.jpg

i wszystkie inne smierdzace. im bardziej (pipi)ie, tym smaczniejszy.

(chyba wrocam powoli do klubu smakoszy. mam kilka ciekawych nowych rzeczy do powiedzenia tukej;) )

Opublikowano

Czytałem ostatnio badania, jak ludziom przystawiali różne zapachy, zasłaniając wcześniej im oczy. Jak się powiedziało ludziom, że to ludzki pot, to mówili, że brzydki zapach, a jak się powiedziało, że to zapach sera, to mówili, że ładnie pachnie.

Opublikowano

Uwielbiam wszystkie rodzaje serków topionych, najbardziej smakują mi te hochlanda z szynką, ze szczypiorkiem, z czosnkiem.

Z zółtych serów tylko gouda.

Nie lubię oscypków i wszelkich śmierdzących skarpetą serów.

Opublikowano

wczoraj odkry;lem cos zaje.bistego, no moze przeczytalem gdzies w necie i troche ulepszylem

robisz spaghetti, na patelni mieso, sos (mnie bardziej smakuje z torebki wiec taki mialem) robisz wedlug przepisu i na koniec dodajesz do tego kostke sera niebieskiego starta, tak ok 150g, dorzucasz makaron i mieszasz az sie ser nie rozpusci. no masakra