STRETCH 30 Opublikowano 23 marca 2009 Opublikowano 23 marca 2009 ser z niebieska plesnia np. blue stilton iczy inne lazurowe Cytuj
Tori 12 Opublikowano 31 marca 2009 Opublikowano 31 marca 2009 kocham oscypki tradycyjne, w górach zawsze do deski zajadam to jak batony Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Chciałem se zrobić ten ser, ale kurczę, chyba nie mam tarki. Będę musiał kupić w markecie. Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Tartare orzechowa aleja - niesamowity smak, od czasu do czasu mogę nawet cały bochenek z tym zeżreć. Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 Fracuskie Wszelkiej maści Cammenbert'y, Cantale, St. Agury itp. I m bardziej spleśniałe i śmierdzące, tym lepsze Cytuj
Tori 12 Opublikowano 5 listopada 2009 Opublikowano 5 listopada 2009 W Grecji do każdego dania żarłem fetę z pomidorami (mają wyje.iste, "chrupiące" i soczyste pomidory), czerwoną cebulą i czarnymi oliwkami. Po czasie przywykłem do tego sera i czasem nawet na grzanki kładłem. Z tą grecką sałatką jest tak, że albo to pokochasz, albo znienawidzisz. Dla mnie choćby sama feta z pomidorem to bajka. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 cześć widze ze macie pilny problem wiec postanowilem odpisac na post z kwietnia moze komuś sie przyda kiedys:p Chciałem se zrobić ten ser, ale kurczę, chyba nie mam tarki. Będę musiał kupić w markecie. jak sie dorzuca ser do spagetti to w 90% przypadkow można śmiało olać tarke i poprostu pokroić w kostke, i tak sie roztopi tak jak trzeba im ser jest bardziej miękki i trudniej sie kroi tym lepiej sie roztapia , a niebieskie pleśniowe to juz woogole sie roztapiaja odrazu, mozna wrzucac spore kawalki btw mi jakoś nie pasuje niebieski pleśniowy do spagetti pomidorowego, o wiele bardziej wole dodac zwykly zolty ser a plesniowy dodaje do spagetti na bazie śmietany (carbonara itp) Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 21 lutego 2010 Opublikowano 21 lutego 2010 Ja odkryłem niedawno nowy ser - włoski Mascarpone. W odróżnieniu od innych serów ten jest robiony ze śmietany, a nie z mleka. Konsystencja podobna do serków śniadaniowych. Dla mnie rewelacja. Dobrze wchodzi z owocami leśnymi. W moim przypadku są to przeważnie czarne jagody. Generalnie często jest stosowany do deserów. Podobno świetnie też nadaje się do pieczenia z mięsem. Sam jeszcze tak nie próbowałem, ale kumpel (kucharz) zachwalał. Ser jest super tłusty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.