shinu 0 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 a mam prośbę. Mógłby ktoś cyknąć kilka fotek grze w wlepić tutaj ewentualnie na PW podesłać? Bardzo bym prosiła Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 Po włączeniu gry i przejechaniu paru pierwszych wyścigów miałem dosyć mieszane uczucia. Jednak z czasem robiło się coraz lepiej i muszę powiedzieć, że nowy NFS to bardzo przyjemny arcade z elementami symulacji. Podoba mi się to, że gra nie jest tak nudna jak np. Forza- trasy są urozmaicone, tak samo wyścigi, no i do wykonania mamy mnóstwo zadań, że tak powiem, pobocznych Jak dla mnie nie jest źle, można pograć dla odstresowania, a i achievhunterzy będą zadowoleni- ja (czyli raczej noob) po 2-3 godzinach gry mam w tej grze ponad 300 Gamerscore'a, a reszta punktów nie wygląda na trudną do zdobycia. Gra dobra, ale nie za aktualną cenę. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 Achievy banalne, wiekszosc wpadnie po przejsciu kariery. Ustawiales sterowanie ? Podane na poprzedniej stronie bodajze ustawienia bardzo poprawiaja przyjemnosc z jazdy. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 Sterowanie mam takie jak mi gra doradziła Może jestem nie w temacie, ale w grze jest polska piosenka Brzmi jak Jamal, aczkolwiek głowy nie dam. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 Sterowanie mam takie jak mi gra doradziła Może jestem nie w temacie, ale w grze jest polska piosenka Brzmi jak Jamal, aczkolwiek głowy nie dam. Sprobuj tych ustawien w gameplay>cos tam gdzie mozna suwaki przestawiac od sterowania Steering Dead Zone 35 Accelerator Dead Zone 5% Brake Dead Zone 5% Steering Sensitivity 30% Braking Sensitivity 35% Speed Steering sensitivity 100% dla mnie duzo lepiej niz default. Cytuj
Stinkmeaner 12 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 Da rade odpalić grę na split-screenie? Cytuj
BartIrlandia 2 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 kupic czy nie kupic oto jest pytanie Cytuj
orion50 632 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 Bierz. Ja będę miał dokładnie za tydzień. Fajerwerki znane z NFS'ów, niezły model jazdy, widok FPP, świetne trasy = kozacka gra do premiery Fm3 Cytuj
kamilpolpak 61 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 (pipi) jakie swiat dawno nie widzial nic mi sie w tej grze nie podoba jeden wielki gniot odradzam kupowania tego zacofanego (pipi), kasiore lepiej wydac na Colina 2. Seria NFSa skonczyla sie na MW , a teraz wciskaja na sile takie nie wypaly Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 (edytowane) (pipi) jakie swiat dawno nie widzial nic mi sie w tej grze nie podoba jeden wielki gniot odradzam kupowania tego zacofanego (pipi), kasiore lepiej wydac na Colina 2. Seria NFSa skonczyla sie na MW , a teraz wciskaja na sile takie nie wypaly Poczatkowo rowniez mialem bardzo negatywne nastawienie do Shifta...model jazdy wydawal sie jakis taki "szarpany" i nieprzewidywalny. Jednak pogrzebalem w ustawnieniach czulosci gałek i spustow i wkoncu udalo mi sie znalezc w miare komfortowe. Ogolnie gra na pewno nie jest tak miodna jak ja maluja wielkie serwisy typi IGN. Ale z pewnoscia i tak jest to najlepszy NFS od czasow "Porsche 2000" zjadajacy na sniadanie te wszyskie Undergroundy, Most Wanted itp (ktorte wedlug mnie byly gniotami ). Poki co podoba mi sie bardziej niz dajmy na to Grid. Graficznie jest troche nierowno. Z widoku TPP nie wyglada to jakos nadzwyczjnie (+ praca kamery pozostawia wiele do zyczenia). Jesli natomiast gramy z perspektywy pierwszej osoby, gra zaczyna nabierac rumiencow..tak w kwestii gameplayu jak i grafiki. Kokpity sa wykonane bardzo fachowo (+ bajeranckie oswietlenie) i wg. mnie prezentuja sie na rowni z "Prologiem". Reasumujac..nie zrazajcie sie przy pierwszym kontakcie gdyz po prostu chlopaki skopali domyslne ustawienia kontrolera. Poeksperymentujcie troszke to znajdziecie w miare "plynna" konfiguracje a wrazenia z jazdy beda znacznie lepsze Jak dla mnie mocna 8-mka (gdyby jeszcze nie ten razacy pisk opon xD) Edytowane 18 września 2009 przez Magik Cytuj
trybun 1 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 Jak dla mnie po wprowadzeniu ostawień z poprzednich stron jeździ się trochę lepiej, co nie zmienia faktu ze dalej jest tragedia. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 (edytowane) Po czesci sie z Wami zgadzam, gra na 9 to w zadnym wypadku nie jest, ale mocne 8 trzyma spokojnie, trzeba tylko ogarnac sterowanie i jazde z widoku z wnetrza i jest dobrze. Strasznie podoba mi sie AI przeciwnika, w duelach 1on1 naprawde ciezko skubanca objechac, chociaz uber-agresywne nastawienie przeciwnika potrafi wkurzyc niemilosiernie. ps. Ide wyprobowac nowe ustawienia kontrolera: 20 5 5 65 100 100 100 Edytowane 18 września 2009 przez Bartg Cytuj
wrog 609 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 Jak wyżej. Dla mnie model jazdy jest spartolony. Pobawiłem się trochę ustawieniami i jest lepiej, ale nadal mi się to nie podoba. Według mnie to taki nieco dopasiony Pro Street, po którym tak wszyscy jechali, a był całkiem znośny. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 Poczatkowo rowniez mialem bardzo negatywne nastawienie do Shifta...model jazdy wydawal sie jakis taki "szarpany" i nieprzewidywalny. Jednak pogrzebalem w ustawnieniach czulosci gałek i spustow i wkoncu udalo mi sie znalezc w miare komfortowe.Ogolnie gra na pewno nie jest tak miodna jak ja maluja wielkie serwisy typi IGN. Ale z pewnoscia i tak jest to najlepszy NFS od czasow "Porsche 2000" zjadajacy na sniadanie te wszyskie Undergroundy, Most Wanted itp (ktorte wedlug mnie byly gniotami ). Poki co podoba mi sie bardziej niz dajmy na to Grid. Graficznie jest troche nierowno. Z widoku TPP nie wyglada to jakos nadzwyczjnie (+ praca kamery pozostawia wiele do zyczenia). Jesli natomiast gramy z perspektywy pierwszej osoby, gra zaczyna nabierac rumiencow..tak w kwestii gameplayu jak i grafiki. Kokpity sa wykonane bardzo fachowo (+ bajeranckie oswietlenie) i wg. mnie prezentuja sie na rowni z "Prologiem". Reasumujac..nie zrazajcie sie przy pierwszym kontakcie gdyz po prostu chlopaki skopali domyslne ustawienia kontrolera. Poeksperymentujcie troszke to znajdziecie w miare "plynna" konfiguracje a wrazenia z jazdy beda znacznie lepsze Jak dla mnie mocna 8-mka (gdyby jeszcze nie ten razacy pisk opon xD) Dla mnie U2 to chyba najlepsza część serii, ale to bardziej ze względu na sentyment i przechwałki z kumplami, a nie faktyczną jakość produktu A Shift nie jest taki zły, stawiam go na równi z Gridem i DiRTem. Forza to zupełnie inna bajka (nie, że taka dobra, ale przez to, że to sim) także jej tutaj nie ma co porównywać. Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 Jak ta gre mozna stawiac na rowni z GRIDem i DIRTem...serio nie rozumie...przeciez SHIFT to polka nizej o ile nie dwie...w jednym jest napewno lepszy - marketingowym wciskaniu kitu na ogromna skale Cytuj
Świrol 0 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 Dirt i Grid przynajmniej dawały frajdę z jazdy. To nawe nie chodzi o to że gra jest zła, ale o ten cały PR wokół tej gry, typu powrót do korzeni, że auta są nawet cięższe niż w Forza 2 itd. Takie są cięzkie że opony mają minimalną styczność z nawierzchnią, a jak wjadę komuś w zderzak to biorę go na barana (oponent turla się po moim dachu). Ktoś nam wmawia że to co widzimy to nie gó.no tylko trufle, a tego nie zdzierżę. Niech propaganda trzyma się polityki a nie mojej ulubionej rozrywki Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 No niestety hype nakrecony zostal do granic wymiotowania, coz ludzie graja bo akurat zadnej dobrej torowki po ograniu GRID'a dawno nie bylo. Zreszta w czwartek i tak wszyscy zapomna o Shifcie Sam fizyczny model jazdy wg mnie jest bardzo dobry, tylko jest okrutnie skiepszczony przez dziwne sterowanie. Z kabiny gra sie przyjemnie, natomiast po przejsciu na inna kamere ( zwlaszcza zewnetrzna ) auto jest nie do ogarniecia. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 http://www.gameswelt.de/downloads/demos/15485-Need_for_Speed_Shift_-_Demo.html Demko na PC jakby ktos byl zainteresowany Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 Jeszcze bardziej pozmienialem ustawienia pada i teraz gra mi sie naprawde przyjemnie Jestem pozytywnie zaskoczony bo po tylu nieudanych nfs-ach spodziewalem sie kupy. Radze rowniez pokombinowac z ustawieniami TV....ta gra na standardowych ustawieniach mojego samsunga wyglada srednio-dobrze...natomiast po paru zmianach w tv jest ladniej niz na obrazkach promocyjnych. Wnetrza imo kasuja te z Prologue'a (o gridzie nie wspominajac). Swietnie oddano tez detale w reflektorach. Fakt ze z zewnatrz widac ze w same auta nie wlozono tyle trojkotow to w GT5 czy FM3, ale za to nadrabia miazdzacym wrecz oswietleniem oraz tym ze w karoserii odbija sie nie tylko otoczenie ale i wszystkie pojazdy przeciwnikow (trzymajac przy tym plynna animacje). Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 Jesli mozesz to podaj ustawienia pada, ja testowalem chwile te podane przez mnie pare postow wyzej, ale moze masz lepsze, chetnie sprawdze Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 Ok..ale teraz mam wylaczona konsole wiec nastepnym razem Ogolnie z defaultowymi ustawieniami jest zonk z duzymi martwymi strefami i duza czuloscia co powoduje ze delikatne wychylenie galki (badz nacisniecie spustu) pozostaje bez reakcji a kiedy mocniej wychylisz stick (wyjdzie z poza martwej strefy) duza czulosc powoduje "szarpniecie". Aby uzyskac jak najwieksza plynnosc zredukuj martwe strefy do minimum i znacznie zmiejsz czulosc...wtedy pieknie (plynnie) bierze sie szybkie zakrety plynnie a galka wychylona do polowy. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 Warto też włączyć kontrolę trakcji i kilka wspomagaczy, gra się robi wtedy niesamowicie płynna, a w zakręty wchodzi się niczym w masło. Pokonałem tym sposobem Nordschleife czy jak się to bydle nazywa, poniżej 7 minut... co za gra. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 E tam imo za bardzo nakręcacie się przeciwko tej serii. Gra nie jest zła i nie ma się co spinać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi