Gość lukasz Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 Zainteresowany pozytywnymi recenzjami, sięgnęłem z tydzień temu po debiut kultowej- wśród nowojorskiej bohemy- kapeli. To co uderza przede wszystkim Antony Hagerty, prawdziwy głos lidera . W zasadzie cała reszta często jest tylko dodatkiem do tego co on śpiewa czy deklamuje. Jeśli chodzi o warstwę instrumentalną to na płytach jest raczej oszczędnie i nie ma tutaj natłoku dźwięków. Główną rolę gra fortepian i naprawde "robi". Nie można tego słuchać za dużo, bo moze zlać się w całość a takie oskarażenie byłoby policzkiem dla "poetyzującego" Hagerty`ego. Z tego co słyszałem to odkrył go Lou Reed a to też o czymś świadczy, ten Antony chyba nawet w 2007 grał z nim "Berlin". Generalnie jeśli wam nie przeszkadza, że poruszana jest w tekstach tematyka transgenderyczna a wokalista jest chyba teraz wokalistką to śmiało ściągajcie! Ich debiut Antony and The Johnsons. Dwa pierwsze songi są genialne. http://rapidshare.com/files/30075384/Anton...he_Johnsons.rar Epka:: I Fell in Love with a Dead Boy. Teraz będe jej słucham to później powiem coś więcej. http://rapidshare.com/files/9238958/_2001_...Boy_EP.rar.html Antony & The Johnsons-I Am A Bird Now. Drugi album.Z tej płyty pochodzi jak narazie mój drugi ich ulubiony kawałek czyli "Hope there's someone" http://rapidshare.com/files/33559890/aab1rn0w.rar Password: nodatta.blogspot.com Nie wrzucajacie okładki pierwszej płyty, bo mi się nie podoba. Zdjęć Antonego też nie. Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 Podbijam temat. Ich najnowszy album, nie wiem czy jako całość nie jest też najlepszy. Tytułowy kawałek jest świetny. Coś pięknego. http://rapidshare.com/files/181650370/Antoni.rar.html Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 Cripple and the Starfish mnie zauroczylo, sciagne z pewnoscia. ogladalem ten kawalek na youtubie na zywo, wokalistek jest brzydkie i nieokreslone ;] Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 Słucham pierwszej płyty, twilight jest genialny, chwyta za serducho, bardzo dobry zespół. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 1 plyta jest genialna, ciagle odkrywam nowy swietny kawalek. teraz number uno jest atrocities, i deeper than love, no i jeszcze twilight, cripple... i zabawny hitler in my heart, moze znajdzie sie jeden slaby kawalek. Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 Oni chyba w zasadzie całą dyskografię mają równą, może poza drugą płytą, która ma genialne momenty, ale i dosyć średnie. Fakt faktem muszę się bardziej wsłuchać- narazie rozkoszuję się trzecim LP, Aeon jest wspaniałe. Niech ktoś powrzuca te wszystkie EPki, których brakuje aby leżała tutaj cała dyskografia. Ewentualnie jeśli dalej będą słuchać tego tylko trzy osoby na forum to ja to wrzuce ;] Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 (edytowane) Ej 3 osoby to i tak dużo ;] edit. i podobno demo najpierw ulyszał gość z Current 93 a nie Lou Reed. Edytowane 13 lutego 2009 przez _Be_ Cytuj
Blok 6 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 s/t dosłuchałem do drugiego kawałka i utknąłem, boski jest, zwłaszcza końcówka jak saksofon wchodzi. nieważne, że wokal należy do transwestyty. mozna nawet powiedzieć, że dzięki temu tym bardziej prawdziwe te teksty są, uniwersalne. ; ] no i po prostu dobre, w zasadzie to poezja śpiewana. mam nadzieję, że jutro dojdę dalej niż do cripple and the starfish i będę mógł coś więcej napisać. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 osiagnelismy 5 stopien spedalenia kapitanie Cytuj
Blok 6 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 czy transwestyta może być pedałem? Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 osiagnelismy 5 stopien spedalenia kapitanie Nie, spoko jest. Antony to wokalistka teraz oO Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 Antony to pizda przy: No ale Genesis to legenda muzyki a Antony to jakis gruby parch, ktorego nawet nie mam zamiaru sluchac, bo wystarczy mi jego wyglad by ocenic muzyke. Ta sama sytuacja z Gossip: W takich przypadkach zasada, ze liczy sie muzyka a nie wyglad wokalisty/okladka/nazwa/itp. nie obowiazuje. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 osiagnelismy 5 stopien spedalenia kapitanie Nie, spoko jest. Antony to wokalistka teraz oO Nie wiem, czy wiesz, ale bycie kobietą naprawdę nie czyni cię mniej pedalskim. Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 osiagnelismy 5 stopien spedalenia kapitanie Nie, spoko jest. Antony to wokalistka teraz oO Nie wiem, czy wiesz, ale bycie kobietą naprawdę nie czyni cię mniej pedalskim. Jak kobieta może być pedalska ? Antony był po prostu kobietą uwięzioną w ciele mężczyzny Oo Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 cripple and the starfish jest zaje.biste reszta juz mniej Cytuj
Manor 645 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 wciągająca muzyka. Dobry wrzut lukasz. swoja drogą, grają w teatrze wielkim w wawie 24 kwietnia, podjarałem się że pójdę na nich, patrzę na ticketpro ceny biletów: 160-450 ;/ to chyba pozamiatane Cytuj
Manor 645 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 jak mi zrobisz przelew na bilet to się zgodzę. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 2 maja 2009 Opublikowano 2 maja 2009 Z koncertu w wwa. Setlist: 1. Where Is My Power? 2. Her Eyes Are Underneath the Ground 3. Epilepsy Is Dancing 4. One Dove 5. For Today I Am a Boy 6. Kiss My Name 7. Daylight and the Sun 8. Another World 9. Shake That Devil 10. The Crying Light 11. I Fell in Love With a Dead Boy 12. Everglade 13. Fistful of Love 14. You Are My Sister 15. Twilight 16. Aeon Encore: 17. Cripple and the Starfish 18. Hope Mountain 19. Hope There's Someone Bootleg available - http://hennwill.blogspot.com Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 2 maja 2009 Opublikowano 2 maja 2009 Słyszałem, że bardzo udany koncert. Teatr Wielki gwarantuje wspaniałe warunki jeśli chodzi o akustykę. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 2 maja 2009 Opublikowano 2 maja 2009 (edytowane) Właśnie słucham. Dobra wrzuta. Zatrzymałem sie na Hitler in my heart Oo Dobra nie, edit. Od I Fell In Love With A Dead Boy idzie zwymiotować, dodatkowo zobaczyłem zdjecie tego typa w googlach. Edytowane 2 maja 2009 przez gekon Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 14 września 2010 Opublikowano 14 września 2010 http://music.is-amazing.com/2010/09/14/antony-and-johnsons-swanlights-2010 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi