Skocz do zawartości

Poker

Mathiu

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z głowy :D Gram jak potrafię, bez żadnych strategii. To co przeczytałem w SnG Strategy, już dawno z głowy wyleciało. Ważne, żeby myśleć co się robi, a sukcesy przyjdą z czasem. Tak mi się wydaje :P

Opublikowano

Finałowe rozdanie A7o vs K8o, flop A i po sprawie. A przedostatnie rozdanie to J9o vs A4o, na flopie 9 spadła i skasowałem mu znaczną część stacka, podwajając swój. Jeszcze jakieś pytania? Obso zadowolony z mojej postawy? Starczyłoby mi na buy-ina na twój limit ?

Opublikowano

no mam te 50 dolarow co dostalem z pokerstrategy i se cwicze. nie licze na zaden zysk, chce po prostu pograc za nie moja kasiore.

jestem 10 dolarow do tylu, wczoraj w nocy gralem kompletnie mi nie szlo. dzisiaj odrobilem juz 2 dolary ;p i gralem w turnieju sit'n'go i zajalem 3 miejsce. zarobilem na tym na czysto 0,60 dolara xD

moze kiedys bedzie lepiej, chociaz mozliwe tez, ze na pokera jestem zbyt glupi :-)

Opublikowano

drugi sit'n'go i znow trzecie miejsce. szkoda, bo na koncu wszedlem allin razem z drugim typem i mialem bad beat, oboje mielismy fulle, ale on lepszy ;/ no ale przynajmniej praktyka jakas jest.

aha ziomy mam pytanie, bo czegos nie czaje.

82558708.png

85152200.png

typ mial pare dam i pare waletow. ja mialem karete dam. czemu on zgarnal ponad dwa razy wiecej?

Opublikowano

Bo włożył dwa/trzy razy więcej do puli niż Ty.

Nie możesz wygrać 10 000 żetonów, jeśli do rozdania włożysz tylko 500. Od każdego gracza możesz wygrać tylko tyle, ile sam włożyłeś. To byłoby troszkę niesprawiedliwe, gdyby na stół wszedł koleś z 2$, a Ty byś miał 100$ i on by ufarcił, wygrywając całe twoje pieniądze, prawda?

Opublikowano

no w sumie. a szkoda, bo ten typ zrobil allin, a potem z nim przegralem i ostatecznie wygral. czyli gdyby wtedy odpadl to pewnie zajal bym 1 miejsce ;p

teraz biore sie za poradniki sit'n'go

Opublikowano

wiem obso, ze jak ty grasz to w puli jest na ogol rownowartosc budzetu kilku panstw afrykanskich, ale pamietam jak na spamie dawales skriny jak lansowales dobrym ukladem ktorym zgarniales kwoty rzedu 40 centow. :teehee:

Opublikowano

no, pierwszy tydzien gralem na male kwoty, ale szybko mi sie znudzilo. Fixed limit 25/50$ mi odpowiada i juz wyzej sie nie przesiadam. Minimum 300$ do wziecia w kazdym rozdaniu jest spoczko.

• Plusik 1
Opublikowano

To może zacznij już teraz grać na poważnie i nie będziesz 50$ w plecy ;) Znam kilku prosów, którzy zaczynali od 50$ z PS i teraz wymiatają. Mój znajomek w ostatnim miesiącu wyjął ok 60 000$.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja prze(pipi)ałem prawie 10 dolarów już :(

Prowadzę całą grę, 5/30 miejsc płatnych, 6/30 zostało i (pipi)a ja out... Szybko z 16 tysi stacka, gdzie inni mieli po 2-7, zrobiło mi się zero, ja pi.erdole, już więcej nie gram tak późno chyba, bo to wszystko przez to, że mi się karty poj.ebały... Myslałem, że mam kolor, a to było czerwo i karo <pro>

Opublikowano

Ja prze(pipi)ałem prawie 10 dolarów już :(

Prowadzę całą grę, 5/30 miejsc płatnych, 6/30 zostało i (pipi)a ja out... Szybko z 16 tysi stacka, gdzie inni mieli po 2-7, zrobiło mi się zero, ja pi.erdole, już więcej nie gram tak późno chyba, bo to wszystko przez to, że mi się karty poj.ebały... Myslałem, że mam kolor, a to było czerwo i karo <pro>

Ustaw sobie czterokolorową talię. Kumple już tak się do tego przyzwyczaił, że grając live, co chwilę kolor widzi na stole, a to leżą np. 2 kiery i karo ;)