Skocz do zawartości

Poker

Mathiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

60-40, nie tak tragicznie, ale i tak chu.jowo :/ Anyway ładnie, widzę, że coraz lepiej Ci idzie MTT ;]

Ja dzisiaj jedno FT, 4 miejsce, bo debil drawował do gutshota i znowu złapał... Moje 2 pary poszły się pier.dolić. Ale ważne, że ciągle się pnę w górę od tego dna :thumbsup:

Opublikowano

Najpierw przeje.bałem darmowe 50$.

Później zacząłem chodzić na ligę i wygrałem jakieś 30 ojro na Unibeta. Zrobiłem z tego w dwa dni ponad 110e i prze(pipi)ałem wszystko.

Nie wpłacałem żadnej kasy własnej na poksa więc w sumie przeje.bałem na to tyle, co na wpisowe do ligi na żywo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

soabl4.jpg

Masakra... Je.bany soft FTP :confused: 6h gry i tylko 30$ plus... Większego oszustwa nie widziałem chyba. Grywalnych rąk miałem może z 15 przez cały czas trwania turnieju, z czego połowę spasowali na preflopie. Czekałem ponad 1h na coś dobrego i się doczekałem. KK, które przegrało z AA i zostało mi kilka BB. Odbiłem się od dna i miałem jakoś 15BB, kiedy przyszło kolejne KK, które przeje.bałem z... AA, odpadając jednocześnie z turnieju <_< Nienawidzę mojego pecha. Gdybym ufarcił jeden turniej takiego kalibru, to bym rzucił studia i został pokerzystą zawodowym. A tak ciągle się w(pipi)iam...

Opublikowano

no ja w maju za duzo czasu na granie juz nie mialem, dzis zasiadlem do kompa i zgarnalem okolo 1000$ (z czego 700$ w okolo godzine), coz jestem zaje bisty (swoja droga to osobisty rekord, bo chyba najwiecej to w jeden dzien 800$ zgarnalem)

zabawne, ze wlasnie dzis przyszedl pin do karty N+

a rekord bedzie zylowany, bo wlasnie siedze na stole na 10 playerow i jestem na +90, troche dluzej sie czeka na dobre karty, ale i stawki wieksze;]

Opublikowano

Graczy FL uprzejmie prosi się o nie zabieranie głosu.

Od wtorku do czwartku miałem dobrą serię turniejową.

Wtorek drugie miejsce na party, środa wygrana na party i czwartek drugie miejsce na Paradise, oszukańczo wtopione najpierw A8 na A4 - 4 na turn. Rozdanie później 88 na A6 w kierach, flop z ósemką i trzema kierami <ok>.

Opublikowano

To i ja się pochwalę - ostro katuję NL25 na FTP na Rush. Oddają donki aż miło, a swingi są straszne. W tym tygodniu zaczynam grę pod bonus i rake back. Zobaczymy jakie to przyniesie zyski i czy w ogóle je przyniesie :)

Opublikowano

Olszeski widze, ze chcesz dolaczyc do obozu ludzi czytajacych pokerowe ksiazki, uzywajacych pokerowego slangu i osiagajacych sukcesu typu 5$ na rok do przodu :potter:

no ja dzis kolejne 250$ w godzine

• Plusik 1
Opublikowano

Zamyka oczy i klika na ALL IN.

1. Pewnie ebay

2. Zależy co masz zamiar grać. Obie platformy dobre, obie mają tak samo sick soft i musisz mieć nerwy ze stali, żeby cokolwiek ugrać.

PS: Rush <3

Opublikowano

tzn napie,rdalasz jak chopaki powyzej po 6 godzin w turnieja zeby wygrac 3 dolary

no fajnie sobie tak wieczorem popykac i jednoczesnie ogladac pokera na Sportklubie;]

Opublikowano

No mam, ale zalezy to od tego kto gra i na jakim etapie kasy jestem. Wielu graczy juz kojarze i z reguly wiem jak sie wobec nich zachowywac. Grunt to byc cierpliwym, czyli mniej wiecej masz racje;]

Opublikowano

fixed umiera, nie graj tego, to nawet nie poker. NL cash możesz grac, ale potrzebujesz solidne podstawy teoretyczne. Sng i MTT graj dopiero jak masz odpowiedni roll, tj. 100BI. Osobiście polecam Rush :)

Opublikowano

Mógłby ktoś opisać krok po kroku jak zacząć taką zabawę ? Ile trzeba zainwestować, gdzie założyć konta etc. :) będę wdzięczny

Ale rzeczywiście PokerStrategy to dobre miejsce, żeby zacząć. Odpowiedzi na quiz można znaleźć w necie, potem wystarczy przesłać skan dowodu i gramy. Jak ktoś chce przeje.bać te $50, to jego sprawa, a jak ktoś odnajdzie przyjemność w pokerze, to masa dobrych artykułów/filmików/treningów pomoże w osiągnięciu zadowalających wyników. Wystarczy tylko stosować się do zawartych tam rad.

Sam zaczynałem od PS i przy małym nakładzie czasu (gram ok. pół roku, rzadko więcej niż 10-12 godz. tygodniowo) z tych $50 zrobiłem $500.

Gdyby się znalazł chętny, to mogę odpowiednio pokierować, przynajmniej w początkowych fazach (mikrolimity).

Mój reflink: http://www.pokerstrategy.com/uZVISY , ale oczywiście ze strony głównej też się można rejestrować ;)

Przejrzyj ten temat, trochę się już o początkach pisało.

Opublikowano

Olchu pie.rdol ftp i p* jak masz zamiar grać mtt, bo grywa tam po kilka koła ludzi i trzeba wuchte czasu siedzieć żeby coś ugrać wartego wzmianki.

Lepiej jakiś mniejszy room typu party albo coś z sieci ipoker.

jak kesz tylko to w sumie bez różnicy, poszukaj sobie gdzie dają lepszy rakeback albo jakieś fajne pierdoły za punkty.

no i zapraszam na forum pokerkings.pl.