blantman 5 780 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 Ten film to kompletna kupa jeżeli wierzyć recenzji w najnowszym filmie:) Ja widziałem na razie trailer który optymistycznie mnie nie natchnął <-- za dużo patosu i robią z Popiełuszki kolesia z filmów akcji. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 (edytowane) Dobre by było jakby zrobili z niego kogoś ala Van Helsing i polowałby na komunistów. XD Edytowane 11 lutego 2009 przez gekon Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 Lepsze niż oryginał. heheh no troche beki jest. Oto co w NIE napisali : "Wprawdzie film o księdziu wchodzi do kin dopiero 27 stycznia, ale dystrybutor już ujawnił koncepcję promocyjną. Banalny tytuł "Popiełuszko" zmieniono na ekscytujący i poetycki "Popiełuszko. Wolność jest w nas", a plakat toczka w toczkę taki sam, jak do Jamesa Bonda, z tym że zamiast astona martina jest syrenka a zamiast rozebranej Evy Green- ubrane ZOMO. Ale sam bohater z nonszalancko zwisającym szalikiem jest taki spoko gość, że Daniel Craig wysiada razem ze swoją muszką. Wprost nie możemy się doczekać, jak będzie wyglądał w sequelu." Cytuj
Osaka 4 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 (edytowane) Będzie ok. Wycieczki szkolne dadzą te kilka milionów złotych przychodu. A jak nie to zrobimy film o jakimś innym Polskim księdzu, kto chce zgadywać jaki teraz ? Czemu większość Polskiej (nowej) kinematografii to albo kretyńskie komedie albo filmy dla wycieczek szkolnych ? @gekon xD Edytowane 11 lutego 2009 przez Osaka Cytuj
Mq 73 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 widzac szturmowca w gornym prawym rogu plakatu cos mi przyszlo do glowy. zeby zainteresowac mlode pokolenie trzeba troche zmodyfikowac fabule i wprowadzic maly crossover [miejsce: zatłoczony bar mleczny] w kantynie w ścisku próbują spożywać marne jedzenie smutni patroni. nagle wchodzi nowy przybysz i siada przy jednym ze stolików Slyszalem ze mozna u was zalatwic sobie transport... potrzebuje przemycic bliblie. Dobrze slyszales. Mam najszybsza syrenke w tej czesci galaktyki. Trase do Legionowa robi w 12 persekow. Raaaaarrr! Cicho Czułi! nagle do baru wpada zomo To nie jest opozycjonista ktorego szukacie. To nie jest opozycjonista ktorego szukamy.... Niezla sztuczka, ale to nie pomoze kiedy bedziemy musieli przeslizgnac sie obok Palacu Kultury Smierci! Znam kung-fu. Raaaaarrr! Hurrrrr hurrrrr. Jestes moim synem. Dolacz do mnie i razem rzadzmy galaktyka! NIGDYYYYY ! ... na szczescie Palac Kultury Smierci ( z laserowym zegarem) zostaje ostatecznie zniszczony w desperackim ataku Solidarnosci ,kiedy mlody pilot Han Papiez wjezdza w swoim traktorze do szybu wentylacyjnego , taranuje rdzen i w ostatniej chwili przed zawaleniem wyjezdza na wolnosc. Ihaaa.! Cytuj
Manor 645 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 MQ wygrał. Z całym internetem. Czegoś tak śmiesznego to już dawno nie było <tu powinna być emotikonka, ale wkur.wiają mnie trochę to nie daję> Cytuj
Osaka 4 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Han ? Szykuje się jakiś azjatycki wątek ? Pytanie do forumowiczów : Czy wersja Mq jest już oficjalnie zatwierdzona i zobaczę właśnie taką idąc do kina z wycieczką tudzież dziewczyna ? Nie chciałbym znowu w(pipi)ać się na bubla w stylu "historia o księdzu co kochał, ale od tyłu i miał syrenkę" ? Bardzo podoba mi się to, nowe, świeże, i młodzieżowe podejście do trudnego kina awangardowego, taki film z przyjemnością zobaczę. Szykuje się jakieś połączenie Mission Imposible z Normanem Davisem posypane szczyptą Georga Lucasa. TAK TRZYMAĆ POLSKA KINEMATOGRAFIO ! Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Przeczytałem tekst Mq kilkukrotnie o różnych porach dnia, niestety, nadal nie dostrzegam w tym niczego super śmiesznego. Ok, lekko można się uśmiechnąć, ale codziennie na wykopie/ innych tematach na tym forum są teksty śmieszniejsze. Poważnie się pytam, co wy w tym widzicie takiego super? Cytuj
JAM1 0 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Przeczytałem tekst Mq kilkukrotnie o różnych porach dnia, niestety, nadal nie dostrzegam w tym niczego super śmiesznego. Ok, lekko można się uśmiechnąć, ale codziennie na wykopie/ innych tematach na tym forum są teksty śmieszniejsze. Poważnie się pytam, co wy w tym widzicie takiego super? nic. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Przed "ktorego" powinien byc przecinek. Cytuj
Carleone 31 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 (edytowane) poza tym My name is Popiełuszko, ksiądz Popiełuszko! Edytowane 13 lutego 2009 przez Carleone Cytuj
wozek 77 Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 obudziles sie z tym bondowskim porownaniem. oficjalne promo filmu w rytmie hh, cZaDzioR Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 15 lutego 2009 Opublikowano 15 lutego 2009 Najpierw plakat, potem trailer z syrenką wpadającą w poślizg, a teraz te promo. Nie ma wątpliwości, że twórcy filmu chcą trafić do młodzieży. Cytuj
Mq 73 Opublikowano 16 lutego 2009 Opublikowano 16 lutego 2009 Ten film jest dobrym przykladem sytuacji kiedy pryki , ktore swoja mlodosc zakonczyly z 40 lat temu probuja trafic do mlodziezy. Eh, moj wnuczek lubi hipi hopa i dzejmsa banda , jak to wrzucimy (chociaz nie pasuje do tresci filmu) to beda walic do kin milionami. Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 16 lutego 2009 Opublikowano 16 lutego 2009 Jezu, ale to będzie ch.ujowe. Jak nisko może upaść jeszcze polskie kino skoro z kogoś takiego jak Popiełuszko robimy drugiego Ojca Mateusza z TVP tylko po to aby przyszły dwie osoby więcej do kina Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 16 lutego 2009 Opublikowano 16 lutego 2009 (edytowane) Szum w mediach jest, że to największa produkcja polska 2008, a nawet i 2009. Najgorsze jest to, ze to jest prawda;/ A ja właśnie dowiedziałem się o kawałku promującym film. Troche po czasie, ale i tak lol. Aha, bo dzisiaj był pokaz przedpremierowy. Opinia o filmie Prezydenta Kaczyńskiego niszczy. Najbardziej denerwuje fakt, że ludzie gadają o ks.Popieuszce, nie o filmie, że niby należy się szacunek, bo to film o kolejnym księdzu. Edytowane 17 lutego 2009 przez gekon Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 17 lutego 2009 Opublikowano 17 lutego 2009 Tą konwencją osiągną chyba efekt odwrotny od zamierzonego. Prędzej bym się chyba skusił na "zwykły", szary film. No ale obejrzeć pewnie obejrzę, wcześniej lub później. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi