Figuś 21 141 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Gra dostała FPS Boost na Series X? Jest do wyrwania za 25zł na węgierkim marketplace i się zastanawiam, ale nie wiem czy dam radę w 30 klatkach grać? Odnośnik do komentarza
GearsUp 129 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Ja grałem i było spoko tylko nie bierz wersji GOTY (nie wiem nawet czy jest taka w digitalu). Kupujcie zawsze najpierw RDR a potem oddzielnie dodatek. Thank me later. First off, wanted to say that the Headless zombie glitch is NOT in all versions of Undead nightmare. The GOTY edition of RDR and the undead nightmare standalone disc include a patch (the latest patch) which includes all the most common glitches (headless zombie for example). When the patch is deleted, this goes away. If you have the latest patch then you will get the glitch 9/10 times. For the standard version of Red dead (on disc or download) you can play undead nightmare as a DLC alongside the standard version. Doing this will NOT include the glitch (since the standard edition is not the same as the GOTY edition). Do NOT buy the GOTY edition of RDR for undead nightmare. Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 8 godzin temu, GearsUp napisał: Ja grałem i było spoko tylko nie bierz wersji GOTY (nie wiem nawet czy jest taka w digitalu). Kupujcie zawsze najpierw RDR a potem oddzielnie dodatek. Thank me later. Nie rozumiem tego. Wczoraj doszedł mój egzemplarz w wersji GOTY właśnie, którego jeszcze nie instalowałem. Zgodnie z opisem z aukcji gra i tak miała ściągać się jako wersja cyfrowa. Więc co to za różnica? Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 370 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 2 godziny temu, Elitesse napisał: Nie rozumiem tego. Wczoraj doszedł mój egzemplarz w wersji GOTY właśnie, którego jeszcze nie instalowałem. Zgodnie z opisem z aukcji gra i tak miała ściągać się jako wersja cyfrowa. Więc co to za różnica? Różnica jest taka, że w wersji GOTY dodatek ma błąd z bezgłowymi zombiakami spawnującymi się w nieskończoność, podczas gdy dodatek jako DLC do podstawki nie ma tego błędu. Grać się da, ale jak natrafisz na jakiekolwiek postacie bez głów to musisz dać im się zabić i zrespawnować obok ostatnio odwiedzanego miasta, co jest uciążliwe i niszczy tempo gry. Dzięki R*, jak zawsze najwyższa jakość z waszej strony. Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 315 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 Na ps3 tego nie ma Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 370 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 6 minut temu, Pupcio napisał: Na ps3 tego nie ma Jeśli masz GOTY na płytce i zainstalujesz patch 1.08 to jest. 1 Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 6 godzin temu, Bzduras napisał: Różnica jest taka, że w wersji GOTY dodatek ma błąd z bezgłowymi zombiakami spawnującymi się w nieskończoność, podczas gdy dodatek jako DLC do podstawki nie ma tego błędu. Grać się da, ale jak natrafisz na jakiekolwiek postacie bez głów to musisz dać im się zabić i zrespawnować obok ostatnio odwiedzanego miasta, co jest uciążliwe i niszczy tempo gry. Dzięki R*, jak zawsze najwyższa jakość z waszej strony. I przez tyle lat nikt tego nie naprawił?! WTF! Choć jak się nad tym zastanowić to może to być element głębszej strategii marketingowej. Po co to naprawiać jak ktoś kupił wersję GOTY, to potem kupi jeszcze raz podstawkę i dodatek. Lata temu grałem na x360 i chciałem sobie odświeżyć wspomnienia, a z tego co widzę mogę nie być zadowolony... Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 370 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 Już nie opłaca im się tego naprawiać, bo po co - co się miało sprzedać to się sprzedało, a kod tej gry to jeden wielki bajzel trzymający się na taśmę klejącą. Grać się da, przejść się da, jest to jednak upierdliwy bug i może pojawić się trzy razy w ciągu dziesięciu minut albo ani razu przez trzy godziny. Loteria, ja sobie właśnie wróciłem do UN z GOTY i wczoraj miałem headlessy dwa razy, a dzisiaj gram już z godzinę i nie widziałem żadnego. Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 315 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 Kurczę aż dziwne że nie wiedziałem o takim błędzie przez tyle lat no ale i tak wpadnie goty bo tylko takie mi brakuje do kolekcji (mam podstawkę na płycie, undead nightmare na płycie to i goty musi być xD) Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 W dniu 12.10.2021 o 14:21, Elitesse napisał: Z tego co pamiętam to cały region z pierwszej części miał być odtworzony w II więc kwestia czasu kiedy R* wyda remake. Tiaaa... Chyba Rockstar nie znasz Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 27 października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 października 2021 Godzinę temu, Wredny napisał: Tiaaa... Chyba Rockstar nie znasz Czas to pojęcie względne Ale faktycznie może być tak, że dopiero pod koniec tej generacji dowiemy się że robią remake... To by nawet wpisywało się w pewną prawidłowość - trylogia GTA z epoki ps2 remasterowana dopiero na przełom ps4 i ps 5 więc remaster gry z epoki ps 3 może nam się pojawić pod koniec ps5 i ps6... Chyba, że już będą trzepać kasę tylko na trybach online... Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 20 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2021 Skończyłem wczoraj pierwszą część RDR. Wszystkie misje fabularne i znaki zapytania skończone poza jednym, gdzie NPC w Meksyku potrzebował materiałów do stworzenia lotni/skrzydła. Nie byłem w stanie znaleźć bobrów. Udało się tylko ze dwa albo trzy odstrzelić, a potem już na żadnego nie mogłem trafić w Tall Tress. Może jakiś bug albo się coś sknociło przez to, że miałem cały czas pełny inwentarz. Nie sprzedawałem niczego - skóry, kości, kwiaty itp. poza kilkoma razy, gdzie fabuła wymuszała na mnie abym coś sprzedał. Udało mi się osiągnąć kilka rang w wyzwaniach - tm razem, grając po latach, nawet chciało mi się w to bawić. 10 lat temu szybko mnie to nudziło, a cała gra się dłużyła i nużyła. Ledwie ją skończyłem, bo porzuciłem wtedy granie gdzieś przy końcu fabuły. Dopiero przejście dodatku skłoniło mnie do powrotu. Jeżeli o dodatku mowa, to pojawia mi się ten wspomniany wcześniej bug z postaciami bez głowy. Z tym, że u mnie on trochę inaczej wygląda. Po zabiciu kilku zombie w ich miejsce (chyba wstają) pojawiają się normalnie NPC tylko, że bez głowy Normalnie gadają między sobą i wykonują inne czynności dnia codziennego. Ale bez głowy. Można ich bez problemu zabić, tyle że nie ma możliwości strzelania headshotów Czasem podczas odbijania miast robi się zabawnie kiedy mechanizm gry traktuje takich NPC jako wrogów (czerwone kropki) i każe do nich strzelać natomiast NPC, które bronią miasta (niebieskie kropki) i do nich strzelają atakują moją postać kiedy zaatakuję takiego cywila bez głowy... Czasem NPC bez łba broni się i sam zaczyna do mnie strzelać. Ułatwia to konieczność ginięcia i odradzania się w okolicy najbliższego miasta Natomiast kompletnie psuje feeling i radość zabawy. Dzięki Rockstar! W każdym razie ich metoda na sprzedaż działa, bo drugi raz zakupiłem ich gry - tym razem zgodnie z zaleceniami. Podstawkę i dodatek. W sumie to miałem przejść od razu do drugiej części i tutaj wszystko wymasterować, zbieractwo, łowiectwo, wyzwania itp. ale z ciekawości włączyłem dodatek i nawet się wciągnąłem. Tu chyba nie będzie Meksyku ani rozbudowanych zadań więc szybko go przejdę. Zresztą nie wiem czy po zagraniu w RDR 2 na XSX chciałbym wracać do tej grafiki i mechanizmów, mogłoby być ciężko się przekonać. Za to w drugą stronę powinno być ok. Grafika w podstawce jak i dodatku nie jest aż taka zła. Obawiałem się, że będzie gorzej jak z powrotami do innych gierek po 10 i więcej latach. Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 23 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2022 Odnośnie bezgłowych postaci, wziąłem to na cebulowej promce https://www.xbox.com/pl-PL/games/store/red-dead-redemption/BWKLFHWT7DHC czyli teraz mam dokupić ten dodatek, żeby uniknąć buga? https://www.xbox.com/pl-PL/games/store/undead-nightmare-pack/BV8STWV74V3N/0001 Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 370 Opublikowano 24 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2022 Tak. 1 Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 30 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2022 Te wszystkie DLC-ki poza UN dodają cokolwiek do normalnej gry, czy są tylko powiązane z multiplayerem? Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 315 Opublikowano 30 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2022 Tomahawka i wybuchową strzelbe + chyba nowe czelendże do tych dwóch broniek Odnośnik do komentarza
pioooti 4 Opublikowano 5 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 lutego 2022 Jak wygląda ta cała WK, kochani? Nabyłem XSX i co muszę teraz zrobić, aby zagrać prawilnie w jedyneczkę? Muszę dorwać pudełko, czy cyfra jest gdzieś tam w xboxowym store?Zepnie się ta historia zgrabnie, jeśli najpierw grałem w dwójkę? Czy dziury będą za duże? Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 315 Opublikowano 5 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 lutego 2022 Chyba normalnie jest cyfra. Wszystko zepnie sie legancko Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 370 Opublikowano 5 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 lutego 2022 Cyfra jest w sklepiku. Jak wolisz pudełko to włóż płytę, gierka się ściągnie i grasz. I to tyle. Odnośnik do komentarza
pioooti 4 Opublikowano 15 września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 września 2022 Ukończyłem i nie dziwię się, że nie robią remake’u - jest zupełnie niepotrzebny. Gra na XSX wciąż wygląda obłędnie. Kapitalna, skondensowana przygoda i uzupełnienie dwójki (grałem odwrotnie). Chciałem sprawdzić Undead Nightmare, ale pamiętam z jakiegoś tematu tu na forumku, że trzeba kupić którąś edycję, żeby nie było tych glitchy. Dobrze kojarzę? Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 315 Opublikowano 15 września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 września 2022 Jak masz wersje goty to jest bug z zombiakami bez głowy. Jak kupisz zwykłą wersje i dlc osobno to będzie git. Chyba. Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 370 Opublikowano 15 września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 września 2022 Tak jak pupcio-chan pisze, Te bezgłowe zombiaki nie są gamebreaking, ale czasami można kilkanaście minut progresu stracić, mi udało się przejść grę w wersji GOTY (z tym bugiem) i łącznie może godzinę dłużej mi to zajęło. Gdy bug się pojawia to dajesz się zabić i robisz restart near town, wtedy znów jest spokój. Albo kupujesz podstawkę i UD jako DLC, wtedy nie musisz się tym przejmować w ogóle. Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 315 Opublikowano 15 września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 września 2022 9 minut temu, Bzduras napisał: Te bezgłowe zombiaki nie są gamebreaking, ale czasami można kilkanaście minut progresu stracić, mi udało się przejść grę w wersji GOTY (z tym bugiem) i łącznie może godzinę dłużej mi to zajęło. To w sumie nie błąd tylko ficzer skoro możemy spędzić więcej czasu z red dedzikiem kochanym 1 Odnośnik do komentarza
pioooti 4 Opublikowano 15 września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 września 2022 Danke. Akurat kupowałem podstawową wersję, więc teraz tylko dokupić DLC i jazda. Odnośnik do komentarza
pioooti 4 Opublikowano 23 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2022 Za mną 80 godzin i oprócz złotych medali w misjach nie mam już co robić. Kapitalna pozycja. W czasie premiery tej gry miałem w życiu krótką przerwę od grania ze względu na inną zajawkę i szkoda, że nie dane było mi zagrać w nią day one. Anyway, jest jakiś sposób w Undead Nightmare, żeby sprowokować hordę do ataku na dany settlement? Potrzebuję uratować jedną mieścinę, a zombiaki jak na złość napadają na wszystko inne, tylko nie to. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi