Skocz do zawartości

Red Dead Redemption X360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakoś jestem sceptycznie nastawiony do multi w sandboxach.

z jednej strony możliwość potyczek zorganizowanych grup wygląda sycąco, to jednak poza osobami, które nic innego nie robią tylko grają, to nie ma prawa się sprawdzić. wiem po sobie - gram na tyle, na ile pozwala mi czas. gram dużo, ale nie tyle, ile bym chciał już teraz. a na RDR trzeba będzie mieć nielimitowany czas na granie... uganianie się po otwartym świecie na koniach w zorganizowanej grupie ośmiu osób jest zdecydowanie poza moim zasięgiem czasowym. na pewno znajdzie się sporo zapaleńców, którzy będą spędzać w tym świecie masę czasu, będą organizować swoiste ustawki, będą żyć tym światem i robić wszystko na co im gra pozwala. jednak nie przypuszczam, żeby była to na tyle duża grupa ludzi, by można było mówić, że multi w RDR żyje własnym życiem.

podsumowując krótko - pomysł świetny, ale ciężki do podtrzymania w rzeczywistości przez okres dłuższy niż tydzień-miesiąc od dnia premiery.

• Minusik 1
Opublikowano

Przeciez mozna bedzie wskoczyc do dowolnego meczu z menu, nie trzeba bedzie jezdzic godzinami w poszukiwaniu lokacji ( przynajmniej tak dla mnie wynika z tego trailera ). Poza tym wyglada kozacko, swietne animacje zgonow, fajnie pomyslane tryby, moze byc hit takze w multi.

Opublikowano

pojawiła się ciekawa promocja. zassijcie trailer "Multiplayer Freeroam" z XBL między 26 kwietnia a 10 maja a macie szansę wygrać 400 msp. punkty wygrywa pierwsze 5000 osób. oprócz tego każdy, w przeciągu 4-6 tyg od zakończenia, otrzyma na maila token dający theme od R*. promocja tylko dla kont/userów w UK.

szczegóły

Opublikowano

Jeszcze pół godziny temu jakoś specjalnie nie jarałem się RDR, może dlatego, że GTAIV mimo całego hype'u nie podołało oczekiwaniom mojej osoby. Ale po tym co zobaczyłem w ostatnim trailerze MP przeszło moje oczekiwania. Grafika, dynamika rozgrywki i klimat. Pamiętam, że MP w GTAIV akurat był dobry, jak na sandbox, aż zadziwiająco dobry. Jednak ten trailer zaostrzył mój apetyt na tę grę :) Nareszcie jakaś odmiana od LB, VC i SA :D

Opublikowano

Panowie, ostatni czytałem że Rockstar nie liczy że coś im skapnie z tej gry. Biadolili coś że kończą tą grę żeby udowodnić że Rockstar San Diego (?) Potrafi robić dobre, wysoko budżetowe gry. Coś mi się wydaję że z tej okazji możemy liczyć na dużo DLC ze strony Rockstaru - jakieś opinie? :thumbsup:

Opublikowano

skąd takie przypuszczenia? źródło / powód? ta gra już praktycznie się sprzedała mimo że do premiery jeszcze 3 tyg. głupoty jakieś jak dla mnie.

Opublikowano

Hehehe jakie głupoty Colin.

Nie wiesz, że R* robi tylko RDR żeby udowodnić, że robią dobre gry :teehee: Może za darmo ją będą dawać, nawet.

Również chciałbym linka z tymi rewelacjami. Pewnie wp.pl albo onet.pl

Opublikowano

RDR swego czasu miała ogromne problemy, gra mogła być skasowana co nie jest wcale tajemnicą. Tajemnicą za to jest jak to się stało, że z gry typu "zmobilizujmy się chłopaki, to nasza ostatnia szansa, żeby pokazać na co nas stać" zrobić grę z hype prawie jak ta przed premierą GTA IV. Serio, dużo tu niewiadomych.

Opublikowano

Amen. Zgadzam się w pełni.

RDR swego czasu miała ogromne problemy, gra mogła być skasowana co nie jest wcale tajemnicą. Tajemnicą za to jest jak to się stało, że z gry typu "zmobilizujmy się chłopaki, to nasza ostatnia szansa, żeby pokazać na co nas stać"

Tylko co te duże problemy i długi developing (bo to jest prawda) mają wspólnego z postem Miszczukka. Że niby R* nie liczy na zarobki itd. To jest SHIT prawda, wyssana z palca. Mogę się założyć, że samo R* jest zdziwione tym całym hajpem a w ich oczach już przelatują/błyskają grube dolary. Poza tym Rockstar nic nie musi udowadniać ;p. Jeżeli ich gra/ich gry zaczną zawiedzie/zawodzić to znaczy, że koniec świata nastąpił. A na razie na to się nie zanosi.

Ja tam wierzę (jestem (pipi)a pewny), że te 5 lat produkcji na pewno nie poszły na marne.

Wolałbyś, żeby pierwotni właściciele Red Dead Revolver wydali RDR heh? Czyli Capcom.........to by była porażka.

zrobić grę z hype prawie jak ta przed premierą GTA IV.

Nie zgadzam się z tym. Hype choć duży, nie dorównuje nawet w połowie temu z GTA4. Nawet na przykładzie tego forum. Np. post Keymakera a takich osób jest mnóstwo. Markę GTA zna każdy cholera każdy kto nie miesza w jaskini. A RDR, większość ludzi na chwilę przed premierą się dowiadują o co kaman. A i tak pewnie dużo osób, dowie się o RDR po samej premierze, recenzjach itd.

A stąd, że marka nie jest nawet w połowie tak znana jak GTA (ba w 1/4 nawet) to jak to nazwałeś "robią hype prawie jak przed premierą GTA4". Przy GTA wystarczyłby jeden trailer a miliony i tak by kupiły (mi tam nawet trailer nie byłby potrzebny). A przy RDR trzeba hajpować tytuł jak się tylko da. Zresztą sam wiesz ile swoich zasad, złamało R* przy RDR. Choćby te całe gameplay series. A po co to wszystko. No właśnie po to.

Choć tak jak napisałem nie ma co porównywać tego hypu z RDR do tego z GTA4.

Serio, dużo tu niewiadomych.

Tego nie rozumiem, kompletnie ;p. Znaczy nie wiem o co chodzi. Kto jak kto ale Ty Texz wątpisz w R*, w RDR <wstyd>.

Opublikowano (edytowane)

Pod względem możliwości i rozbudowania świata RDR na bank będzie lepszy niż GTAIV.Licze też na ciekawe misje fabularne ( raczej się nie zawiodę bo nawet cut-scenki zapowiadają się tak dobrze jak w GTAIV).GTA poszło troszke inną drogą, takim SanAndreas tej generacji będzie wg. mnie właśnie RDR.Mi pasuje, a RDR zapowiada się mega, a nowe GTA i tak pozamiata i wszyscy to wiedzą.

Edytowane przez 44bronx
Opublikowano

Hmm, żadnych znajdziek? Trochę to dziwne jak na Rockstar. Być może te tajne osiągnięcia są związane z misjami singleplayer bo trochę mało ich jest w wyświetlonej liście. Swoją drogą już nie mogę się doczekać. Ta gra to moje marzenie od momentu gdy zacząłem czytać książki Maya i Wernica, odkąd zacząłem oglądać westerny. Gun do tej pory zajmuje honorowe miejsce wśród moich ulubionych produkcji, a mam nadzieję, że RDR nie zawiedzie moich gigantycznych oczekiwań.

Opublikowano (edytowane)

Znajdzki mogą być wliczone w achivie "Redeemed - Attain 100% in the Single Player Game Completion stat."

A raczej na pewno są wliczane, skoro nie ma za nie osobnego achiva.

Podobno jest ich cholernie dużo (tak piszą w previewach). Co nie dziwi patrząc na teren po jakim będziemy hasać.

Edytowane przez SłupekPL
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...