Skocz do zawartości

Red Dead Redemption X360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak ktoś zrobi wyścigi dyliżansów to też będzie porównywany do RDR ? ; ]

podobnie jak Techland z kolejnymi COJ nie powinien być nigdy porównywany do RDR... dopóki gra nie przeobrazi się w sandboxa.

a co do samej gry, to jak nie jestem fanem sandboxów od R*, to uległem chyba trochę hajpowi RDR. poza tym filmiki prezentują się ciekawie. no i to pewnie będzie jednak inna gra niż seria GTA, na co akurat bardzo liczę. bo seria GTA nudzi mnie niemiłosiernie odtwórczością i powtarzalnością misji.

• Minusik 1
Opublikowano

grafika jest świetna. dla mnie niemal dycha. po dwóch godzinkach grania super, ale narazie się koncentruję na zwiedzaniu, a nie na misjach. duzy teren, jest co robic. wszystkim niezdecydowanym polecam. /u szeryfa juz mam przekichane

Opublikowano

Nitrom mniemam, że wersja na X360 jak z frameratem. Są jakieś większe zadychy? I jak z rozłożeniem sterowania, na neoGAFie strasznie psioczą na wersję PS3 z tego powodu.

Swoją drogą R* mógłby się nauczyć, że ludzi przestały interesować cheaty. Ostatnio pojawiło się info, że na Social Club będą specjalne wyzwania, a tym samym nagrody no i okazało się, że chodzi o cheaty... Szkoda, według mnie zmarnowany potencjał.

Opublikowano (edytowane)

Ale będą też inne nagrody. Ciuchy do avatarów między innymi.

Zresztą kto Ci karze korzystać z kodów. Niech będą, kody to dobra rzecz.

Nie mówię, o amunicji nieskończonej, czy regeneracji zdrowia. Ale np. bardziej "bekowe". Pijani kierowcy, agresja, 5 gwiazdek itd. Coś w tym stylu.

Co do sterowania. To nie chodzi do końca o to, że jest kiepsko rozstawione. Tylko, że strzelanie na PS3 jest pod R2. A "spusty" w DS3 są spier.dolone, krótko mówiąc.

No ale na Xbox-ie jest na odwrót. RT - spusty są zaje.biste więc nie ma o co się bać.

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

Swoją drogą R* mógłby się nauczyć, że ludzi przestały interesować cheaty. Ostatnio pojawiło się info, że na Social Club będą specjalne wyzwania, a tym samym nagrody no i okazało się, że chodzi o cheaty... Szkoda, według mnie zmarnowany potencjał.

Bo ja wiem, na pewno jest mnóstwo osób, które grają w GTA dla rozpier.duchy i chętnie przyjmą najlepsze bronie bez spędzania z grą 50 godzin.

Opublikowano
wersja na X360 jak z frameratem. Są jakieś większe zadychy? I jak z rozłożeniem sterowania, na neoGAFie strasznie psioczą na wersję PS3 z tego powodu.

jasne ze x:) narazie nie było żadnej najmniejszej zadyszki. sterowanie takie ze po 2 godzinach czujesz się jakbys grał w to wiele dłużej, celowanie wydaje się lepsze niz w gta4, mniej tego automatyzmu. bryczka jest troche bardziej wymagająca moze ale i wg mnie wszystko świetnie rozwiązane.

/haha właśnie widziałem jak pies się odlewa

Opublikowano

hm, nic wcześniej o tym Social Club nie słyszałem. rzuciłem okiem i prezentuje się okazale. trzeba się bliżej przyjrzeć... jak już kupię RDR.

Opublikowano

Zabili mnie podczas misji, gdzie najpierw musialem jechac 3 km konno i mile zaskoczenie. nie musze znow przemierzac wielkich terenow jak w gta, od razu praktycznie jestem w miejscu w ktorym zginelem. No dla mnie na plus, jako ze jestem czlowiekiem ktory ma za krótką dobę

Opublikowano

Co do sterowania. To nie chodzi do końca o to, że jest kiepsko rozstawione. Tylko, że strzelanie na PS3 jest pod R2. A "spusty" w DS3 są spier.dolone, krótko mówiąc.

No ale na Xbox-ie jest na odwrót. RT - spusty są zaje.biste więc nie ma o co się bać.

RDR to nie pierwsza gra od Rockstar, która korzysta z tego rozłożenia sterowania. To w takim razie jak radziłeś sobie w GTA IV i Epizodach? Przed chwilą skończyłem świetny meczyk w Multi i nie rozumiem co ludzie mają do sterowania na DS3.

Opublikowano (edytowane)

Texz nie będę w temacie RDR Xbox 360 pisał teraz o sterowaniu na Ps3...(nie sterowanie tylko strzelanie; R2)

A GTA4 i dodatki grałem i kończyłem na Xbox-ie.

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

Historia pokazuje, że każda część z GTA prędzej czy później ukazała się na PC. Nie wiem czy w podobny sposób można kwalifikować RDR, ale mimo iż nie zostało to zapowiedziane można na pewno założyć, że prędzej czy później RDR pojawi się na PC. Bo w sumie czemu by nie?

Opublikowano

mysle ze na pewno bedzie na pc. ale za pare dobrych ms.

co do gry, niestety pierwszy Bug się mi trafił juz po 10%. polegal na tym, ze nic się nie dało zrobić, ani zasaveować, ani np zdjąć skóry z jakiegoś zwierzaka, nie wyswietlały się ikony. z poł godziny gry w plecy, poza tym jak narazie ciągle świetnie.

Ci co nie umieją grać w texas holden poker niech się zapoznają z podstawami- póki co się przydaje:)

Opublikowano

Jeden koleś porównał już gry domowym sposobem. Wciskając nos w tekstury widać, że X360 jest odrobinę ostrzejszy. No i X360 ma ociupinkę lepszy frame rate w stresowych sytuacjach (choć na PS3 to nie przeszkadza). Koleś twierdzi, że patrząc normalnie, bez dokładnego sprawdzania, nie widać różnicy. Nie ma też "paskudnego" blura na PS3 jak w przypadku GTA4.

Opublikowano (edytowane)

Za to na PS3 jest V-sync, na X360 nie. Właśnie zeszło embargo na recenzje, więc będzie można się przyjrzeć obu wersjom.

btw. ten blur w GTA 4 mi się podobał, zakrywał błędy engine co widać po tym co się dzieje w TBOGT.

Edytowane przez Texz
Opublikowano

Stąd właśnie cudzysłów, bo wiele osób uważało to za plus. Co do V-sync to już dwie osoby pisały, że nie widać żadnego screen-tearingu na X360.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...