balon 5 370 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Słupek, to ty ? http://www.ps3site.pl/red-dead-redemption-na-nodze/42315/
Słupek 2 181 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Opublikowano 5 kwietnia 2010 (edytowane) Haha nie nie. Nie lubię kolorowych dziar ;] Ja mam Marstona na plecach hehe. Widziałem już jakiś czas temu kolesia znaczy jego "malowidło" a nawet tu wklejałem. Zaraz się zacznie bez przesady hehe ;p Dzisiaj miał się ukazać filmik/info odnośnie multi. Póki co cisza. Na razie tylko http://www.playstatic.com/news/1639 Edit: Jakby ktoś nie widział pierwszy teaser z 2005 roku heh. Edytowane 5 kwietnia 2010 przez SłupekPL
Słupek 2 181 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Opublikowano 6 kwietnia 2010 http://www.rockstargames.com/reddeadredemption/news/article/4501/red_dead_redemption_multiplayer_details_coming_this_week info o multi w tym tygodniu, nowy screenshot
Słupek 2 181 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 (edytowane) http://www.rockstargames.com/reddeadredemption/news/article/4461/exclusive_new_red_dead_redemption_screens_people_of_the_west_%28part_three%29 http://www.rockstargames.com/reddeadredemption/features/people Aktualizacja "People of The West" to już część trzecia. Plus 3 screeny. Szykuje się prawdziwa plejada gwiazd hehe. Mój faworyt póki co to Seth Briars (w końcu go ujawniono). Edytowane 7 kwietnia 2010 przez SłupekPL
Yano 3 697 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 czy mi cos umkneło czy bardzo mało mowili o indianach w grze?
PRQc 705 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 ja pierwsze słyszę o indianach w RDR.
Yano 3 697 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 (edytowane) ja widzialem jednego albo 2 (na screenach, i jeden jest na liscie postaci) i tak sie zastnawiam czy to już niby inne czasy że oni byli juz pozamykani w rezerwatach? bo tyle filmikow juz bylo a na żadnym nie widać np obrony karawany przed najazdem indian, indiańskich zasadzek, itp a w koncu na chłopski rozum dziki zachód to "indianie i kowboje" czy moze jednak bylo cos pokazane tylko mam zanik pamięci? Edytowane 7 kwietnia 2010 przez Yano
Colin 1 976 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 (edytowane) na trailerze przedstawiających osobowości RDR był Indianin z tego co pamiętam ale wydaje mi się że bym on bardziej jako friend a nie wróg. chyba że z czasem wypuszczą coś nowego i będzie zadyma miedzy kowbojami a indianami. Edytowane 7 kwietnia 2010 przez Colin84
Słupek 2 181 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 (edytowane) a w koncu na chłopski rozum dziki zachód to "indianie i kowboje" czy moze jednak bylo cos pokazane tylko mam zanik pamięci? Nie, nie było nic konkretnego. I całe szczęście, że głównym założeniem RDR nie jest walka z czerwonoskórymi. Nudaaaaa Zdecydowanie ciekawsze są pojedynki między kowbojami. Kur.ewski szeryf, bandyci, itd. itp. hehe Ja właśnie nadrabiam SPORE zaległości w westernach (filmy). I też póki co nie ma indiańców, a nigdy nie oglądałem właśnie westernów bo kojarzyły mi się z indiańcami. Paradoks heh. I kto mówi, że gry nie uczą, nie rozwijają ;]. Gdyby nie RDR nigdy nie sięgnąłbym po western ;p Edytowane 7 kwietnia 2010 przez SłupekPL
Texz 670 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 RDR stawia na czasy równo sto lat temu, rozwoju industrialnego Wild Westu. O ile mnie pamięć nie myli do westernów za czerwonymi karaluchami uganiali się kilkadziesiąt lat wcześniej jeszcze w XIX wieku. A niech sobie przypomnę Back to the Future 3, przedstawione tam dzieje (akcja z Indianami włącznie) to rok 1885, a więc ponad 30 lat przed RDR. Szybki rzut okiem na kinematografię i dochodzimy do filmu inspiracji dla ekipy z Rockstar San Diego czyli "There will be blood" z 2007 roku. Kto nie oglądał niech to nadrobi. Film zaczyna się na przełomie XIX i XX wieku, w późniejszej części dochodzi do lat, o których jest mowa choćby w wideo dziennikach RDR, nie pamiętam tylko czy w pierwszej czy drugiej części.
Yabollek007 314 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 A ja bym chcial, zeby wprowadzili watek z indianami. Nie mowie, ze musi sie to znajdowac w glownej osi fabuly, ale mogliby dac to jako jakas linie sidequestow. Imho pomoc indianom w jakiejs nocnej zasadzce na bialasow to bylby niezwykle klimatyczny motyw (cicha, skradankowa misja bez broni palnej - tylko luk i tomahawk). Fajne byloby tez wspolne polowanie z indianami. W zasadzie rockstar moglby tutaj zrobic taki rozjazd fabularny - gracz moglby np. trzymac albo z Indianami, albo z jakimis redneckami i tepic niedobitki indian.
Słupek 2 181 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 (edytowane) RDR stawia na czasy równo sto lat temu, rozwoju industrialnego Wild Westu. O ile mnie pamięć nie myli do westernów za czerwonymi karaluchami uganiali się kilkadziesiąt lat wcześniej jeszcze w XIX wieku. A niech sobie przypomnę Back to the Future 3, przedstawione tam dzieje (akcja z Indianami włącznie) to rok 1885, a więc ponad 30 lat przed RDR. Szybki rzut okiem na kinematografię i dochodzimy do filmu inspiracji dla ekipy z Rockstar San Diego czyli "There will be blood" z 2007 roku. Kto nie oglądał niech to nadrobi. Film zaczyna się na przełomie XIX i XX wieku, w późniejszej części dochodzi do lat, o których jest mowa choćby w wideo dziennikach RDR, nie pamiętam tylko czy w pierwszej czy drugiej części. Tak Powrót do przyszłości 3 dzieje się w 1885 roku. Ale czemu ponad 30 lat temu przed RDR? RDR zaczyna się w 1908 roku to 23 lata ;] Posprawdzałem w necie. I rzeczywiście lata 1900 wzwyż to koniec uganiania się za czerwonymi. Mało tego to powoli koniec kowbojów. No i to by się zgadzało czytając opis Marstona i jego główny cel. Tak czy siak to dobrze, bardzo dobrze. Yabollek spokojnie jakieś wątki na pewno będą z indiańcami ;]. Jacyś będą choćby ten wspominany przez Colina. A zamiast indiańców będą meksykańce heh. Edytowane 7 kwietnia 2010 przez SłupekPL
Voytec 2 761 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Jutro nowy film z Gameplay Series o Free Roamie w Multi http://www.rockstargames.com/reddeadredemption/news/article/4521/red_dead_redemption_multiplayer_week_%22multiplayer_free_roam%22_-_the_next_gameplay_series_video_is_coming_thursday_april_8th
balon 5 370 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 (edytowane) Nie no ja też jestem z obozu CzejenówApaczów , czyli bardzo liczę na akcje z "Czerwonymi" i tak szczerze mówiąc, szkoda, że akcja nie dzieje się w połowie XIX w. Jakoś lepiej i klimatycznej kojarzy mi się tamten okres. p.s. Meksykańców za Indiańców nie chcę, mam ich aż za nadto, teraz w CoJ Więzy Krwi. Edytowane 7 kwietnia 2010 przez balon1984
Texz 670 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 (edytowane) RDR stawia na czasy równo sto lat temu, rozwoju industrialnego Wild Westu. O ile mnie pamięć nie myli do westernów za czerwonymi karaluchami uganiali się kilkadziesiąt lat wcześniej jeszcze w XIX wieku. A niech sobie przypomnę Back to the Future 3, przedstawione tam dzieje (akcja z Indianami włącznie) to rok 1885, a więc ponad 30 lat przed RDR. Szybki rzut okiem na kinematografię i dochodzimy do filmu inspiracji dla ekipy z Rockstar San Diego czyli "There will be blood" z 2007 roku. Kto nie oglądał niech to nadrobi. Film zaczyna się na przełomie XIX i XX wieku, w późniejszej części dochodzi do lat, o których jest mowa choćby w wideo dziennikach RDR, nie pamiętam tylko czy w pierwszej czy drugiej części. Tak Powrót do przyszłości 3 dzieje się w 1885 roku. Ale czemu ponad 30 lat temu przed RDR? RDR zaczyna się w 1908 roku to 23 lata ;] Miałem napisać: "prawie 30 lat", nie ponad. Nieważne. Pokazuje to, że gra nie stara się trafiać w ten najbardziej oklepany schemat westernów, a pokaże coś w rodzaju "Ostatniego Samuraja", zmierzch pewnej epoki. Podsumowanie czasów gdy Amerykanie naprawdę byli (jeszcze) wolni. Edytowane 7 kwietnia 2010 przez t3xz
Słupek 2 181 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 (edytowane) O tak podobałoby mi się takie podejście jak w Ostatnim samuraju. "Marston - ostatni kowboj", "Zmierzch wolności". I na coś takiego się zanosi w każdym bądź razie nie będzie to standardowy western jak wspomniałeś. Wiem co Ci chodzi po głowie heh a przynajmniej domyślam się ;] Niedawno podawałem wpisy z nowego numeru GamesTM. A tutaj proszę skany i cały artykuł, naprawdę wyczerpujący. Chyba najlepszy jaki do tej pory się ukazał. Polecam. http://www.rockstarbase.com/?page_id=4048 "The fact that the lead designer started work after the release of San Andreas is telling: Redemption has been in development for more than five years, and was ambition of Houser?s before its predecessor, Red Dead Revolver was even released." Nowy gameplay series ukaże się o 1PM Eastern. Kto tam się zna na czasach ;p. Która to będzie u nas? Edit: http://www.imfdb.org/index.php?title=Red_Dead_Redemption fanatycy już doszli jakie dokładnie bronie będą (choć to raczej nie wszystkie) Edit 2: Haha gadam o skanach a zapomniałem dać linka ;p już poprawione. Edytowane 8 kwietnia 2010 przez SłupekPL
Colin 1 976 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 (edytowane) 1 PM Eastern to u nas 19, czyli filmik tradycyjnie się pod wieczór. co do samych broni to faktycznie fanatycy. rozłożyć wszystkie filmy na stop klatki i dopasować giwery, konkret spory arsenał się zapowiada, ciekawe jak bardzo będą odczuwalne różnice pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami. Edytowane 8 kwietnia 2010 przez Colin84
Yano 3 697 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 kurde serio sporo tych broni (zwazywszy na to ze w wielu grach np gta jest zwykle po 1-2 modele z kazdego rodzaju.. z drugiej strony tu sa tylko 3-4 rodzaje) tez sie zastanawiam czy beda jakies roznice, czy tylko niektore wyjątki, a reszta podobna do siebie
Słupek 2 181 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 (edytowane) http://www.gametrailers.com/video/gameplay-series-red-dead/64249 gameplay series ""Multiplayer Free Roam" Edytowane 8 kwietnia 2010 przez SłupekPL
Faranell 279 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 http://www.gametrailers.com/video/gameplay-series-red-dead/64249 gameplay series ""Multiplayer Free Roam" Dla mnie bomba;) Za(pipi)iste bedzie multi.
Yabollek007 314 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Wszystko super - mega mi sie podoba, jest tylko jedno ale: czy duzo ludzi bedzie gralo w multi i czy bedzie dobry matchmaking? Juz widze, ze te multi pokocham (nawet GTA IV mialo bdb multi) - jednak jesli grac bedzie malo osob, albo skopia matchmaking i bedzie sie gralo w niepelnych skladach, to niestety taki fajny ten online juz nie bedzie Jednak jestem dobrej mysli, bo R* musialoby byc skonczonymi idiotami, zeby nie uczyc sie na wlasnych bledach (z GTA IV). Ciekawi mnie tez sprawa lobby w tym Free Roamie - troche malo szczegolowo to opisali. Bedzie tak jak w jakims MMO, czy co? Jesli tak to sweet - kilkanascie roznych gangow eksplorujacych caly swiat i spotykajacych sie randomowo na roznych miejsach mapy? To byloby poprostu niesamowite.
Yano 3 697 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 (edytowane) i dont even.... brzmi to za(pipi)iscie, jak cala gra, oby nie bylo jakichś bugów i bzdetów jak w assasin creed ktory w zapowiedziach wydawal sie fajny a wyszlo jak wyszlo ;p najbardziej mi sie podobal kawalek jak jedna grupa uciekała dyliżansem a drugia próbowała ich rozalić Bedzie tak jak w jakims MMO, czy co? w jednym momencie mowie że sixteen albo sixty - graczy na raz, raczej 16 a nie 60 zkałdajac ze mowil ogolnie o ilosci graczy w tej samej grze (a nie o jakims konkretnym trybie) to raczej nie ma mowy o MMO Edytowane 8 kwietnia 2010 przez Yano
Yabollek007 314 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 (edytowane) 16 znowu, tak jak w GTA IV? Cienko troche, mogliby dac tych 24 graczy przynajmnniej, ale nie jest najgorzej. A tak juz sie podjaralem tymi wojnami gangow w swiecie gry, robieniem zasadzek i innymi tego typu akcjami Edit: Pod wzgledem MMO chodzilo mi bardziej o rodzaj struktury - wszyscy gracze caly czas biegaja sobie po mapie swobodnie itd. - przy 60 graczach takie cos mialoby sens i wprowadzaloby posmak MMO. Edytowane 8 kwietnia 2010 przez Yabollek007
Słupek 2 181 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 (edytowane) Trochę krótki ten filmik. Tyle pytań a tak mało odpowiedzi. Ale jedno wiem na pewno będzie to moja trzecia gra po Girsach 1 i 2 w której będę grał w multi. I nie chodzi tylko o trophy ;]. Mniej więcej na początku filmiku. Widać ten krajobraz z wodą :O:O:O aż mnie zatkało. Druga sprawa lepszy model konia mnie rozwalił hehe. Od osła po mustanga. Yabollek żywotnością multi bym się tak bardzo nie przejmował. Patrząc przez pryzmat GTA4. Edytowane 8 kwietnia 2010 przez SłupekPL
humanno 201 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 (edytowane) Ta gra na prawde ma zakusy na bycie mega kotem. A multi to bardzo intrygująca sprawa. czego mi troche brakuje - celowania z "muszki", no ale to nie fpp w sumie... no i tradycyjnie trawa a ta woda na początku prezentuje sie "ooosom". Edytowane 8 kwietnia 2010 przez humanno
Rekomendowane odpowiedzi