Skocz do zawartości

Battlefield Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema parę minut temu jak zajrzałem do sklepu, ukazała się aktualizacja 467MB o co chodzi co ona zmienia,to chyba nie jest ten dodatek bo nigdzie nie widzę żeby go włączyć.

To jest między innymi ten dodatek - tylko później trzeba go kupić - 800MSP, 4 mapy, do 4 graczy przeciwko botom, 120 GS.

Opublikowano

Miałem przed chwilą chyba najlepszą grę ever. Arica, Conquest, Hardcore. Tak przycisneliśmy wroga, że nie mógł się ruszyć ze spawn-pointu. Na jednym życiu nabiłem dokładnie 19 fragów + 2 odznaki za doświadczenie w walce.

Spawn-raping rlz <ok>

Opublikowano

Wiadomo, po prostu pierwszy raz mi się zdarzyła taka gra :D Do tego grałem infantry, Assault dokładnie. Klasą, którą ogarniam najmniej 8)

A, zapomniałem. Jeśli ktoś by chciał pociąć przez XBL, to dodawać mnie do znajomych. Brakuje mi jakoś osób z polski do multi. Headset oczywicho wskazany.

Opublikowano

W czołgu/ czoperze robi się ratio 30/0 i nikt jakoś nie sra ogniem.

To jakiś nierozgarnięty przeciwnik, jeśli nie potrafi cię wysadzić w powietrze w tym czołgu i pozwala na nabicie 30 fragów bez śmierci :whistling:

Opublikowano
To jakiś nierozgarnięty przeciwnik, jeśli nie potrafi cię wysadzić w powietrze w tym czołgu i pozwala na nabicie 30 fragów bez śmierci :whistling:

qb3k gra mecze tylko z kolegami :potter: grałem ze 20h w bc2 online i nigdy nie spotkałem się z kolesiem ani w mojej, ani w czyjejś drużynie, który wytrwałby w czołgu dłuzej niż 5minut.

Opublikowano

Nie wiecie, jak się zakampić w czołgu, dłużej niż 5 min, Arica, pierwsza baza, obrońca, wjeżdżacie na skały i trzepiecie wszystko ostro :P Jedyne zagrożenie to uław. Jeździć bez mechanika kilka minut jest trudno, owszem.

Opublikowano

Jeździć bez mechanika kilka minut jest trudno, owszem.

Właśnie to jest kluczowa postać - ogarnięty mechanik a do tego kierowca, który wie co i jak to załoga, którą trudno ominąć np. w pierwszej bazie na Arice.

Opublikowano

Nie wiecie, jak się zakampić w czołgu, dłużej niż 5 min, Arica, pierwsza baza, obrońca, wjeżdżacie na skały i trzepiecie wszystko ostro :P Jedyne zagrożenie to uław. Jeździć bez mechanika kilka minut jest trudno, owszem.

Bez przesady - tam w ataku są dwa albo trzy Abrahmsy, jest UAV, są moździerze i inżynierowie z ręcznymi wyrzutniami rakiet (dwóch - trzech i po ptakach) - jeszcze takiej akcji nie widziałem, by czołg tam siedział i cokolwiek robił, nawet z mechanikiem.

On tam wjeżdża do góry (po prawej stronie, gdzie snajperzy zawsze kampią?) ciekawe w jaki sposób zamiata tych co idą od dołu, pod górkę?

Opublikowano

Trzeba nim wjechać pod górkę po lewej od wjazdu, a nie po prawej, co nie jest takie proste. Dwóch dobrych gości w takim czołgu umie zrobić ładne ratio i akurat wiem co mówię. A najlepiej T90 sieka się na Port Valdez, jak się wie skąd. Rzekłem :P

Opublikowano (edytowane)

Musisz pograć ze zgranym skillowym składem to pokażą Ci kilka patentów i dobrych miejscówek na ustawienie się czołgiem. Na mnie nie licz - batka wymieniłem już jakiś czas temu - wystarcza mi 1943 :P

Edytowane przez KIELiCH
Opublikowano

Ale nagonka na mnie :D

Po pierwsze- częściej gram na Conqueście niż na Rushu.

Po drugie- takie ratio jest jak najbardziej możliwe. Na takiej Atakamie wystarczy wziąć chopper i mieć dobrego kompana. Odpowiednio szybko niszczymy helikopter przeciwnika, później po drodze możemy zestrzelić jakiś czołg i lecimy do bazy przeciwników. Tam polujemy na łosi co chcą nas zestrzelić z AT4/armaty przeciwlotniczej i fragi lecą same ;) Oczywiście gdy ktoś nas trafi odlatujemy na bezpieczną odległość, spawarki w dłoń i po chwili można bawić się dalej.

Z czołgiem wygląda to tak że w środku siedzi jeden albo dwóch kompanów, ktoś lata obok nich ze spawarką i również można poszaleć nawet przy w miarę rozgarniętych przeciwnikach.

Oczywiście nie mówię tutaj o graniu z 40-50 levelami, ale tak do 30. to można się bardzo dobrze bawić. Zaufajcie mi, teamwork akurat w tej grze się sprawdza ;)

Opublikowano

Jedną dobrą rzecz zrobili w pierwszej łatce multi - przyspieszyli lotkę tracer'a. Na takich głupków co w kółko latają nad bazą zawsze czaję. Ci lepsi piloci wiedzą jednak kiedy robić odwrót i potrafią w 2 na 6 przypadkach ominąć rakietę, ale tacy magicy rzadko się trafiają.

Opublikowano

Ta skała, na które da się zakampić jest po lewej stronie od wjazdu(gdy my bronimy), nie zdejmie cię żaden Abrams, bo po pierwsze mało kto wie, że da się tam wjechać a po drugie, nie podniesiesz tak wysoko lufy w czołgu, dla tego jedyne zagrożenie to uław ;) Milekp, chcesz to ci mogę pokazać parę ''sztuczek'' :P

Opublikowano

Jedną dobrą rzecz zrobili w pierwszej łatce multi - przyspieszyli lotkę tracer'a. Na takich głupków co w kółko latają nad bazą zawsze czaję. Ci lepsi piloci wiedzą jednak kiedy robić odwrót i potrafią w 2 na 6 przypadkach ominąć rakietę, ale tacy magicy rzadko się trafiają.

Widzialem raz takiego... wyszedlem z servera bo nawet ze spawna wyjsc nie mogl nikt. DRAMAT!