Matt90 0 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 Znam ten ból... Latałem z gościem Apachem. Zaparkowałem na chwilę, żeby go naprawić, a koleś przesiadł się i rozwalił maszynę o pobliską górę. Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 (edytowane) Najgorszą rzeczą jaka się może przytrafić jest snajper - nie oznaczający celów, chociaż to jest jego główne zadanie medic - nie dzielący się apteczką lub nie używający defibrylatora, szczególnie jak się gra w ataku assault - który zapomniał że nosi paczkę z amunicją, do takich typów będę strzelał jak tylko włączą friendly fire no i oczywiście inżynier który zapomniał wiertarki a co do kradzieży pojazdu, należy grać drużynowo kierowca-strzelec, po to są drużyny. Wysiada strzelec i naprawia, a kierowca go osłania z alt. fire. Edytowane 16 lutego 2010 przez ziemia1 Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 Na każdym serwie da sie nawijać z mikrofona ? bo jak mi coś sie niespodoba, to bede niemiłośierny. Cytuj
Litwin81 1 160 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 Beka,wysiadłem naprawić czołg a kolo odjechał i mnie ściągneli.Nie ma jak akcja drużynowa Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 Co do medica to mam wrażenie że duża część gra nim tylko dla jego ciężkiego karabinu maszynowego. Cytuj
butch.stein 251 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 Co do medica to mam wrażenie że duża część gra nim tylko dla jego ciężkiego karabinu maszynowego. A jedyną zaletą RKM`u jest duży magazynek IMO Submachine i assault rifle są dużo lepsze. Cytuj
Prezes666 10 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 http://ultimateprestige.com/ Polecam tą stronkę można sobie obczaić mapy(satelitarne ujęcia), bronie i pojazdy. Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 (edytowane) Co do medica to mam wrażenie że duża część gra nim tylko dla jego ciężkiego karabinu maszynowego. A jedyną zaletą RKM`u jest duży magazynek IMO Submachine i assault rifle są dużo lepsze. Który i tak z przyzwyczajenia reload'owałem po kilku oddanych strzałach z przyzwyczajenia . A reload tej broni zajmuje wieki... W becie troche grałem medykiem i całkiem fajnie szło, w demku już tylko ta pierwsza klasa . Ehh...nie mogę już się doczekać fulla i serio boję się co się stanie z moim wolnym czasem po 5 marca... Edytowane 16 lutego 2010 przez Gazer Cytuj
humanno 201 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 Ehh...nie mogę już się doczekać fulla i serio boję się co się stanie z moim wolnym czasem po 5 marca... witaj w klubie. kilka miesięcy grania a potem nowy rok i w nocy 1/2go stycznia spontaniczne postanowienie o odinstalowaniu gry [pc] i nie zagraniu juz ani razu. Tak bylo w moim przypadku z mw1 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 Wczoraj w demie jak i poprzednio w becie miałem Wielką przyjemność walczyć przeciwko wspaniałym team'om Jiigalow oraz RaW. Jak dla mnie co wyprawiają te drużyny to jest kwintesencja i przykład jak powinno grać się w tą grę. Powiem jednym słowem blitzkrieg, Wykorzystanie pojazdów i równoczesny atak na dwa checkpointy a obrońcy biegają nie wiedząc co się właśnie dzieje i po chwili traci się wszystkie checkpointy. I widać że te ekipy szkolą się na betach i demach by pokazać MOC w pełnej wersji ja już zacząłem się bać. Widać że już powinno się zbierać team i się szkolić Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 (edytowane) Wlasnie dlatego POL juz trenuje BTW jesli nie bedzie wsparcia klanow w pelnej wersji to gra zginie na miedzynarodowej klanowej arenie tak samo jak 1 czesc Edytowane 17 lutego 2010 przez Welna Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 (edytowane) Najgorszą rzeczą jaka się może przytrafić jest snajper - nie oznaczający celów, chociaż to jest jego główne zadanie medic - nie dzielący się apteczką lub nie używający defibrylatora, szczególnie jak się gra w ataku assault - który zapomniał że nosi paczkę z amunicją, do takich typów będę strzelał jak tylko włączą friendly fire no i oczywiście inżynier który zapomniał wiertarki a co do kradzieży pojazdu, należy grać drużynowo kierowca-strzelec, po to są drużyny. Wysiada strzelec i naprawia, a kierowca go osłania z alt. fire. Mi się wydaje, że to gunner powinien osłaniać, nie dosć że ma zoom i szybciej się obraca, to siła rażenia jego broni jest dużo większa. W razie kłopotów zawsze może się szybko przesiąść i nawiać czołgiem za winkiel. Co do medica to mam wrażenie że duża część gra nim tylko dla jego ciężkiego karabinu maszynowego. A jedyną zaletą RKM`u jest duży magazynek IMO Submachine i assault rifle są dużo lepsze. O przepraszam ! RKM wymiata i tyle, dzięki jego sile i zasięgu nie raz stopowałem fale przeciwników z odległosci snajperskich, podstawa to krótkie serie (wręcz pojedyńcze, szybkie strzały). Jak ktoś oznaczy snajpera na górce , waląc na czuja "pod znaczek" to go rkm-em spod punktu pierwszej obrony ściągnać można. Choć racje macie, że ludzie to debile i zamiast leczyć/naprawiać/rzucać amunicję biegają i czają się tylko na fragi nie wiedząć że olbrzymie ilosci punktów dostaje się za taki właśnie support i działanie w drużynie. Edytowane 17 lutego 2010 przez Łebi Cytuj
oTOMo 19 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 Wsparcie dla klanów będzie - w wersji na pc. IMO tak się dzieje z dwóch powodów: Po pierwsze primo - użytkownicy konsoli to statystycznie mężczyźni 25-35, więc taki jest "target" gier konsolowych. Wypasione komputery do grania są w posiadaniu grupy wiekowej 15-25 czyli (wydaje mi się) wieku udziału w klanach i "competitive gaming". Konsola jest używana do casualowych zabaw, więc producent nie chce harcorowców na swoich serwerach, bo reszta nie będzie się dobrze bawić. (Tak, zdaję sobie sprawę, że można to uregulować tworząc 2 grupy serwerów - dla premade group i dla pick-up group, jak to jest na battlegroundach w WOWie). Po drugie primo - PSN i konsola w ogóle to dość hermetyczny twór - nie możemy używać modów, nie wiadomo czy będzie możliwość wykupienia własnego serwera itp. Komunikacja głosowa tylko w obrębie squadu to jakiś lol - trzeba by samemu postawić serwer ventrillo czy teamspeak i grać przy włączonym komputerze W MAGu może grać więcej osób na raz i jakoś mogą się komunikować, ale z drugiej strony wydawcą tamtej gry jest sony W taki sposób ja sobie tłumaczę całą tę sytuację "wsparcia klanowego" dla bc2 Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 Zaiste pokrecony umysł Twoj jest Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 Wsparcie dla klanów będzie - w wersji na pc. IMO tak się dzieje z dwóch powodów: Po pierwsze primo - użytkownicy konsoli to statystycznie mężczyźni 25-35, więc taki jest "target" gier konsolowych. Wypasione komputery do grania są w posiadaniu grupy wiekowej 15-25 czyli (wydaje mi się) wieku udziału w klanach i "competitive gaming". Konsola jest używana do casualowych zabaw, więc producent nie chce harcorowców na swoich serwerach, bo reszta nie będzie się dobrze bawić. (Tak, zdaję sobie sprawę, że można to uregulować tworząc 2 grupy serwerów - dla premade group i dla pick-up group, jak to jest na battlegroundach w WOWie). Po drugie primo - PSN i konsola w ogóle to dość hermetyczny twór - nie możemy używać modów, nie wiadomo czy będzie możliwość wykupienia własnego serwera itp. Komunikacja głosowa tylko w obrębie squadu to jakiś lol - trzeba by samemu postawić serwer ventrillo czy teamspeak i grać przy włączonym komputerze W MAGu może grać więcej osób na raz i jakoś mogą się komunikować, ale z drugiej strony wydawcą tamtej gry jest sony W taki sposób ja sobie tłumaczę całą tę sytuację "wsparcia klanowego" dla bc2 Uffff dobrze że tylko Ty sobie to tak tłumaczysz Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 na konsole nie bedzie wsparcia klanów ani możliwości wykupowania serwerów tylko 4 osobowe towarzystwo Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 Właśnie jestem po pierwszej sesji w BC2 i jestem na tak Najbardziej podoba mi się bieganie ze snajperką. Gorzej jak spotka się innego snajpera. Narazie jeszcze nie wiem co i jak ale bardzo mi się demko spodobało. Mój największy sukces to rozwalenie takiego jakby auto-czołgu z 5-6 kolesiami na pokładzie. Fajnie też jeździ się czołgiem. Nie idzie mi niestety latanie heli. Jakieś wskazówki? Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 Nie idzie mi niestety latanie heli. Jakieś wskazówki? zmień w ustawieniach sterowanie na bbc 1, jest łatwiej no i masz tutorial poniżej Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 A tak z ciekawości chłopaki. Jakie macie ratio? Cytuj
rado 5 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 How Not to Be a Noob at Battlefield: Bad Company 2 Cytuj
Gość szpic Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 A tak z ciekawości chłopaki. Jakie macie ratio? jak gralem samemu do ok 1.1 - 1.2 co jest chyba dobrym wynikiem jak na 1 fps w jaki gram na konsoli. potem ojciec sie dorwal do BF'a i tak mu sie gra spodobala, ze nawet nie przeszkadzaja mu wyniki typo 0:17 Cytuj
Matt90 0 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 How Not to Be a Noob at Battlefield: Bad Company 2 Super poradnik, dla zaczynających przygodę z serią Battlefield, lub dla niekumatych. Filmik ten tylko potwierdził mnie w przekonaniu, że to najlepszy online FPS w jaki przyszło mi zagrać. Mnóstwo możliwości i mnóstwo zabawy. Jedyne co trzeba do szczęścia to kumatych graczy, którzy nie będą frustrować, tylko pomagać. Czasami mam serdecznie dość gości, którzy kradną pojazdy i nie rzucają "paczek". To nie MW2, gdzie mecz wygrywa się dzięki jednej osobie. Trzeba myśleć zespołowo i tyle. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 Co do tych ratio i leaderboard to do mnie to nie przemawia. Pewnie są tacy cwaniacy którzy grają snajperem coś ustrzelą i wychodzą lub są w cieniu, a tu liczy się pójście z ekipą na żywioł sam nie raz oberwałem po d...e bo poszedłem jako pierwszy choć mogłem się chować po krzakach. Cytuj
oTOMo 19 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 ja mam 0,82 jakoś, co i tak jest sukcesem jeśli w becie miałem 0,5. To mój pierwszy BF w ogóle i drugi fps sieciowy evah (po TF2 na pc), nie doceniałem wcześniej tego gatunku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi