waldusthecyc 4 767 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Jak masz dobrą ekipe to dobrze sie gra obrońcami,ja dziś 2 razy trafiłem w conquest taką ekipe że z respa wyjść nie mogliśmy,ratio 8 do 20,powinienem wyjść ale honor mi nie pozwolił. ja nigdy nie wychodzę przed końcem, walczę do upadłego (chyba, że zaqair mi karze hehe...) ale podzielam teorię, że obrońcami gra się gorzej - trzeba dużo lepiej zgranej ekipy: atakującymi nawet z randomami jakoś łatwiej mi idzie. z resztą może też dlatego, że wolę szturmować: jestem bardziej kreatywny, kombinujący, pomysłowy. obrona to dla mnie bierne czekanie, lub inaczej: gra pod "grę" przeciwnika. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Ja nie lubie obrony bo jestem nie cierpliwy,a jak już jestem to łatwo kose zgarnąć. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 atacama jest dziwna jak dla mnie. 1 baza mcom w domu + za skrzyniami. Gdzie skrzynie oslaniaja i podkladaja c4 z drugiej strony. Kolo statku tez 2 mcomy gdzie latwo wbic zaminowac i czekac na kogos wbiegajacego. a ostatnia baza to samo. 1 mcom notorycznie niszczony przez c4 podkladane na scianie budynku za skrzyniami... krotko mowiac obroncy maja tu prze(pipi)ane Cytuj
hivonzooo 12 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Jak masz dobrą ekipe to dobrze sie gra obrońcami,ja dziś 2 razy trafiłem w conquest taką ekipe że z respa wyjść nie mogliśmy,ratio 8 do 20,powinienem wyjść ale honor mi nie pozwolił. ja nigdy nie wychodzę przed końcem, walczę do upadłego (chyba, że zaqair mi karze hehe...) ale podzielam teorię, że obrońcami gra się gorzej - trzeba dużo lepiej zgranej ekipy: atakującymi nawet z randomami jakoś łatwiej mi idzie. z resztą może też dlatego, że wolę szturmować: jestem bardziej kreatywny, kombinujący, pomysłowy. obrona to dla mnie bierne czekanie, lub inaczej: gra pod "grę" przeciwnika. To spróbuj podłożyć wspólnie randomami pakę, grając przeciwko zgranej ekipie. I na odwrót - obroń się z randomami przeciwko zgranej paczce. Jak myślisz, łatwiej jest się w takim wypadku bronić czy atakować? Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Opublikowano 24 sierpnia 2010 (edytowane) Jak masz dobrą ekipe to dobrze sie gra obrońcami,ja dziś 2 razy trafiłem w conquest taką ekipe że z respa wyjść nie mogliśmy,ratio 8 do 20,powinienem wyjść ale honor mi nie pozwolił. ja nigdy nie wychodzę przed końcem, walczę do upadłego (chyba, że zaqair mi karze hehe...) ale podzielam teorię, że obrońcami gra się gorzej - trzeba dużo lepiej zgranej ekipy: atakującymi nawet z randomami jakoś łatwiej mi idzie. z resztą może też dlatego, że wolę szturmować: jestem bardziej kreatywny, kombinujący, pomysłowy. obrona to dla mnie bierne czekanie, lub inaczej: gra pod "grę" przeciwnika. To spróbuj podłożyć wspólnie randomami pakę, grając przeciwko zgranej ekipie. I na odwrót - obroń się z randomami przeciwko zgranej paczce. Jak myślisz, łatwiej jest się w takim wypadku bronić czy atakować? Ale żeś Amerykę odkrył... I gdzie Waldusthecyc napisał że zawsze młóci zgranych defenderów lecąc z randomowymi attakersami ? Siedzi w tym temacie garstka tych samych userów a Ty sypiesz stwierdzeniami jakbyś pierwszakom tłumaczył... Wchodzę bo myślę że ktoś coś ciekawego napisał a tu takie mdłe, puste posty... ehhhh Edytowane 24 sierpnia 2010 przez Łebi Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Opublikowano 24 sierpnia 2010 @hivonzooo - chodzi o to, że jeśli gram mecz random vs random to znacznie łatwiej mi wygrać atakując niż broniąc. sytuacje, które podałeś to oczywista oczywistość: nieraz broniąc nie puszczaliśmy nawet za pierwszą bazę a co dopiero dalej. jeszcze parę insygni i wszystko zrobione. choć ostatnio heavy rain grany wraz z żoną kradnie mi czas! dawać mi już tutaj ten VIETNAM kurka! Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 widze ze ekipa twardo walczy dalej:) jeszcze jutro ostatni dzien i wracam do gry po przymusowym urlopie:) Cytuj
Gość szpic Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 niech gnoje naprawia bugi najpierw zanim zabiora sie za liczenie kasy za vietnam... arica harbour - pojawiaja sie 2 nowe czolgi. 1 biore ja, 2 kumpel z squadu jedziemy sobie nagle ja wybucham potem kumpel. co sie okazalo? z nikad zabil nas wrog z jakiegos t90 ( kazdy z nas 1 szlag i kaput) z tego co wiem t90 nie spawni tak dlugo jak te nasze 2 sa w uzyciu port valdez - siedze w krzekach. Gosc sie tylem skrada do mnie. Nie widzi mnie staje tak blisko ze lufa mojego m24 jest praktycznie w jego glowie... Strzelam gosc nie pada. Bo koniec mojej lufy byl juz poza jego glowa z drugiej strony xD Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Moja dziewczyna z tobą grała szpic wczoraj(malenka84)ale ci akurat nie szło Cytuj
Gość szpic Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 mi zawsze nie idzie ;( ps wierzac bfbcs.com wczoraj nie gralem w bc jedynie dzis a wczesniej to w niedziele pozatym taki nick w statach bym zapamietal Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 To może dwa dni temu,grałeś z nią na tej planszy co zaczyna sie na spadachronie w porcie. Cytuj
walek 96 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Twoja dziewczyna gra w BFBC2? ... malenka, tak? Musze dodac ja do listy znajomych:) Ostatnio spotykam sie z czestym podkladaniem min przy m-com'ach. To bardzo skuteczna metoda. Dopiero niedawno skumalem ze anti-tank miny dzialaja na piechote przeciwnika. Poza mozna je uzywac jak granaty przeciw pancerne. (4:50 min) rzucil mina (jak granata) w bradley'a, i boom Znacie jakies jeszcze jakies ciekawe patenty? Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Ostatnio spotykam sie z czestym podkladaniem min przy m-com'ach. To bardzo skuteczna metoda. Dopiero niedawno skumalem ze anti-tank miny dzialaja na piechote przeciwnika. Poza mozna je uzywac jak granaty przeciw pancerne. (4:50 min) rzucil mina (jak granata) w bradley'a, i boom Znacie jakies jeszcze jakies ciekawe patenty? pierwszy raz coś takiego widzę... na konsolach to chyba niemożliwe jest Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Widziałem rzucane na czołgi,na piechote nie widziałem. Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 co do min pułapek to działają zawsze świetnie, ale samoczynny wybuch raczej wątpię trochę ciekawostek są 3 części http://www.youtube.com/watch?v=GSXt6tka8YM&feature=related inne ciekawe sposoby na fragi co prawda z pc ale działają również w naszym świecie http://www.youtube.com/watch?v=uZLsPoC6Mo4 wiem hivonzooo że potrafisz tak a nawet lepiej i nabiłeśjapie.rdolęniewiemilefragów tym sposobem, no jesteś miszcz Cytuj
hivonzooo 12 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Min rzucać się na piechotę nie da. Tak samo jak w nie "wdepnąć". Owszem, rzucają miny na M-Comy, ale tylko po to aby je zniszczyć. @Bartek - dzięki za czułe słówka 1 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Ta gra moja panna,a bynajmniej próbuje chociaż lepiej wychodzi nam co-op ,ona rozgląda sie na boki jak ja gram a ja na wprost Cytuj
mersi 804 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 jak ten typek strzela z UAV'a granatami dymnymi? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Może ma ustawioną zasłone dymną w pojazdach. Cytuj
hivonzooo 12 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 No oczywiste że ma zasłonę dymną w UAV'ie ustawioną Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Nie wiem jak to jest,ale odejmuje mi dog tagi w menu podczas gry,mialem 1150 w tym unikatowych 1000,a teraz mam 1148 i unikatowych 1000,. Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=Gssbal96qmM&feature=player_embedded#! Cytuj
TomajS 0 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Z tymi minami to jest dziwna sprawa. Już wiele razy mi się zdarzyło rzucić 2-3 miny parę metrów przed pojazdem - on na nie wjeżdża i nic się nie dzieje. Z tego co wiem,to miny nie mają jakiegoś systemu uzbrajania się,więc powinna "działać" natychmiast po rzuceniu. A co do rzucania minami bezpośrednio w pojazd,to sam to kilka razy już robiłem,skuteczna metoda. I jeszcze pytanie odnośnie niszczenia czołgów - jest to raczej bug,ale trafił mi się już 3-4 razy - otóż mając czołg w pełni sprawny,koleś wysadził mnie w powietrze jednym granatem - nie było w okolicy min,ani żadna rakieta,ani żaden mortar akurat mnie nie trafił. Czy ktos się z tym spotkał ? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 tak zdarzaja sie takie rzeczy. Widzialem juz ze ktos z snajperki ustrzelil kierowce w czolgu lub zostal zasztyletowany przez pancerz na boardzie ea skarzyli sie ze zdarza sie ze czolgi wystrzeliwywuja 2 pociski naraz wiec cos chyba jest na rzeczy Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 (edytowane) jak ten typek strzela z UAV'a granatami dymnymi? To jest chyba jedyny minus BC2. Nikt do końca nie wie jak w to grać. Ja spędziłem przy grze ponad 70 godzin i też o tym nie wiedziałem. Tak samo wiele osób nie wie, że miny są typu zbliżeniowego i stawia je po środku drogi. Wystarczy wrzucić je krzaki przy poboczu a one i tak wybuchną. Nie ma szans, żeby ktoś je zauważył. Pojazd wcale nie musi na nie najechać. Edytowane 27 sierpnia 2010 przez rkBrain Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi