oTOMo 19 Opublikowano 1 czerwca 2011 Opublikowano 1 czerwca 2011 Dla mnie Vietnam jest renesansem bc2. Dzięki niemu polubiłem conquest, bo wszystkie wietnamskie mapy są imo lepsze do tego trybu niż większość map z podstawki - nie są tak liniowe. Za to rush jest dla mnie za ciasny, w podstawce mi się ciekawiej w niego gra. Trochę inny jest też styl gry, broń jest mocniejsza, ale nie ma optyki. Czuć też znany z filmów klimat wojny w Wietnamie - muzyka z lat sześćdziesiątych sącząca się z głośników w bazach i pojazdach US, spiker telewizyjny na loadingach, propaganda Hanoi Hannah, wydrapana pacyfka na UZI. Moim zdaniem dodatek wart każdego wydanego grosza. Gdybym tylko miał teraz więcej czasu na granie w domu, heh. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 2 czerwca 2011 Opublikowano 2 czerwca 2011 Heh no to podsumowal Dzis zrobilem KD ratio = 7.0 jako snajper. Mam wrazenie ze podstawowa snajperka jest bardzo slaba. Czasami musialem wladowac 3 strzaly zeby zabic przeciwnika. Sam czesto zgarniajac killa po jednym dobrym strzale. Gracie w Vietnam? Czekam na otwarcie sklepiku i chyba dokupie Vietnam to cudo i szkoda ze AK47 nie ma w podstawce,bo to moja ulubiona broń.Nie masz jeszcze magnum ammo wiec i słabe pociski masz, Cytuj
Aki PL 3 Opublikowano 2 czerwca 2011 Opublikowano 2 czerwca 2011 Ok dzieki za wyjasnienie. Wczoraj mialem taki przypadek ze strzelilem do faceta wlasnie z pierwszej snajperki i pokazal sie znaczek HIT ale koles zyl dalej i z tej samej odleglosci zabil mnie z UMP z tlumikiem poczulem zazenowanie SMG nie powinny miec tak dobrego zasiegu jak assault rifles, nie wspominajac o snajpach. Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 2 czerwca 2011 Opublikowano 2 czerwca 2011 SMG inżyniera z lunetą x4 jest często spotykanym sposobem na snajperów :] Więc to nic dziwnego, że ktoś Cie tak załatwił. Ja ostatnio gram PP2000, wg statystyk to jakiś paździerz, ma najsłabszy damage w grze, ale wypluwa najwięcej pestek na minute i ma minimalny rozrzut. Cytuj
Aki PL 3 Opublikowano 2 czerwca 2011 Opublikowano 2 czerwca 2011 (edytowane) No tak, ale jak ktos pogral chociaz troszke nawet w ASG to wie ze SMG jak Uzi, MP5 nie ma szans ze zwykla snajperka No ale to tylko gra Btw. ponoc sklepik powstal w popiolow Czyzby juz dzis wieczorem przywitalo mnie logo Vietnam? Edytowane 2 czerwca 2011 przez Aki PL Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 2 czerwca 2011 Opublikowano 2 czerwca 2011 To jest gra, a nie symulacja. Ma być grywalna i jest. Po za tym, tak jak zauważył Litwin, na twoim poziomie, nie odblokowałeś jeszcze Magnum Ammo (+25% do uszkodzeń zadawanych bronią), który jest standardem w grze. Twój przeciwnik pewnie ją miał i dlatego Cię skosił. Cytuj
Aki PL 3 Opublikowano 2 czerwca 2011 Opublikowano 2 czerwca 2011 (edytowane) Ok, dzieki za odpowiedz. Wczoraj w koncu ja mialem szczesliwy dzien. Zalapalbym sie na 3 kosy ale zadna nie weszla i zawsze chociaz uderzalem jako drugi to trafialem Faktycznie ten bug potrafi wkurzyc Przy okazji dziekuje za doradzenie zakupu dodatku Vietnam. Jest niesamowity! Edytowane 6 czerwca 2011 przez Aki PL 1 Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 9 czerwca 2011 Opublikowano 9 czerwca 2011 To jest gra, a nie symulacja. Ma być grywalna i jest. Po za tym, tak jak zauważył Litwin, na twoim poziomie, nie odblokowałeś jeszcze Magnum Ammo (+25% do uszkodzeń zadawanych bronią), który jest standardem w grze. Twój przeciwnik pewnie ją miał i dlatego Cię skosił. Dokladnie ! Jak zaczynałem grać drugi raz od zera punktów to niczego tak mi nie brakowało jak magnum ammo Ps. Wpis po to by temat przywrócić na pierwszą stronę hehehe Cytuj
walek 96 Opublikowano 9 czerwca 2011 Opublikowano 9 czerwca 2011 To jest gra, a nie symulacja. Ma być grywalna i jest. Po za tym, tak jak zauważył Litwin, na twoim poziomie, nie odblokowałeś jeszcze Magnum Ammo (+25% do uszkodzeń zadawanych bronią), który jest standardem w grze. Twój przeciwnik pewnie ją miał i dlatego Cię skosił. Dokladnie ! Jak zaczynałem grać drugi raz od zera punktów to niczego tak mi nie brakowało jak magnum ammo Ja raz sie wkurzylem, i zalozylem sobie drugie konto (marciniak69), bo ciagle mnie wrzucalo do slabych druzyn grajacych przeciwko 50 lvl. Bez magnum ammo, po 7 godzinach zdobylem 9lvl, skill points 730- grajac glownie reckonem uzbrojonym w SAIGE. Mimo wszystko, rywalizujac przeciwko zgranej ekipie, magnum ammo to podstawa. Cytuj
Sam100 0 Opublikowano 10 czerwca 2011 Opublikowano 10 czerwca 2011 Wróciłem do gry po dłuższym okresie odpoczynku i nadal jestem zdania, że BC2 to obecnie najlepszy tytuł multi i ogólnie FPS. Granie daje masę frajdy z helikopterami i czołgami jeżdżącymi dookoła. Ostatni meczyk był świetny, udało mi się w nim wykręcić oszałamiające 23 kille do 11 zgonów (co dla mnie jest nie lada sukcesem) i wbić trzy kosy hy hy hy hy. Trafiłem też na normalnych ludzi, którzy grali drużynowo.....może dlatego ten meczyk był taki wyjątkowy ? Hehe Jedynie mnie boli trochęto, że DICE i EA mają już gdzieś BC2 i nie poprawiają błędów z kolizją i zerowaniem statystyk. Szkoda. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 12 czerwca 2011 Opublikowano 12 czerwca 2011 (edytowane) M16A2 to zaiste świetna broń. Kosi z dłuuuugich dystansów, wystarczy strzelać pod trójkącik Idę w niej po platynę Edytowane 12 czerwca 2011 przez Rozi Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 12 czerwca 2011 Opublikowano 12 czerwca 2011 (edytowane) Dla mnie jest za słaby,chociaż w wersji Spec wygląda fajnie.Jednak dla mnie Aug to przekozak,a AK47 deklasuje wszystko Edytowane 12 czerwca 2011 przez Litwin25 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 12 czerwca 2011 Opublikowano 12 czerwca 2011 Tak, ale Kałachem nie postrzelasz w podstawce Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 12 czerwca 2011 Opublikowano 12 czerwca 2011 (edytowane) I to jest największy minus Edytowane 12 czerwca 2011 przez Litwin25 Cytuj
Aki PL 3 Opublikowano 13 czerwca 2011 Opublikowano 13 czerwca 2011 Oj to prawda, mi generalnie jakos "latwiej" sie gra w Vietnam. zwykle K/D ratio powyzej 1.0 i czesciej wygrywam mecze chociaz to juz nie jest tak bardzo zalezne wylacznie od mojej gry. Chyba ze to moj skill juz tak podrosl. Mam dopiero 11 lvl ale KD uroslo z 0,63 do 0,78. Podstawki juz dawno nie ruszalem. Swoja droga jak losuje mi American Army to zamiast AK biore jednak M16. Bardziej czuje ten klimat. US nie biegalo z kalachami (wczoraj zarzucilem Plutoon a dzis Full Metal Jacket - az milo potem sie gralo w multi). Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 13 czerwca 2011 Opublikowano 13 czerwca 2011 Oj zdziwiłbyś się amerykańce doceniali AK47 i często zabierali Vietkongowi,zamieniając swoje awaryjne M16. Cytuj
Aki PL 3 Opublikowano 13 czerwca 2011 Opublikowano 13 czerwca 2011 (edytowane) Dobrze ze bron nie zacina sie w grze tak jak w realu Dopiska: Swoja droga mogli by wypuscic kolejny dodatek w stylu Vietnam ale dotyczacy WW2. Juz to widze, stacjonarne MG, Tygrysy w miescie, motory z miejscem na pasazera + MG. Bralbym to w ciemno. Nawet wiedzac ze BF3 zbliza sie duzymi krokami. Multi od DICE jest juz dla mnie wyznacznikiem jakosci i funu. Bo pomimo bledow nadal chce w to grac Edytowane 14 czerwca 2011 przez Aki PL Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 14 czerwca 2011 Opublikowano 14 czerwca 2011 Sprawdziłem i na 1659 kos byłem koszony 328 razy. Całkiem nieźle IMO. Graliśmy dzisiaj z Mersonem i Jabolem z niezłymi wymiataczami na CQ na Arice. Pykali nas miło, choć 10 kos złapanych, z czego 7 złotych. Miałem tak samo przyjemność (lub nieprzyjemność) zagrać przeciwko 4 typkowi na świecie - DaZzy_94. Tak jak myślałem, bez przerwy napierniczał z helikoptera Nie mogłem go skosić Cytuj
dApo 313 Opublikowano 14 czerwca 2011 Opublikowano 14 czerwca 2011 nie dziwie się prawie 90k zabójstw z heli... tez bym chciał umieć nimi latać ;/ Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 14 czerwca 2011 Opublikowano 14 czerwca 2011 Sprawdziłem i na 1659 kos byłem koszony 328 razy. Całkiem nieźle IMO.Graliśmy dzisiaj z Mersonem i Jabolem z niezłymi wymiataczami na CQ na Arice. Pykali nas miło, choć 10 kos złapanych, z czego 7 złotych. Miałem tak samo przyjemność (lub nieprzyjemność) zagrać przeciwko 4 typkowi na świecie - DaZzy_94. Tak jak myślałem, bez przerwy napierniczał z helikoptera Nie mogłem go skosić Mogłeś się rzucić z budynku i wbić mu kose w locie Ja straciłem 330 kos na 6100 wbitych,też całkiem,całkiem ale może nie powinienem pisać bo Mazzeo zaraz tu wpadnie Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 14 czerwca 2011 Opublikowano 14 czerwca 2011 nie dziwie się prawie 90k zabójstw z heli... tez bym chciał umieć nimi latać ;/ To żaden fun. Piechotą najlepiej! Może zorganizowalibyśmy kiedyś forumowy meczyk. Powiedzmy zebrałoby się nas 10 i w teamach po 5 ładowalibyśmy Squad Rush'e lub Squad Deathmatch'e? Wczoraj pykałem tak z Ukarzycielem i niezwykle fajna sprawa. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 14 czerwca 2011 Opublikowano 14 czerwca 2011 nie dziwie się prawie 90k zabójstw z heli... tez bym chciał umieć nimi latać ;/ To żaden fun. Piechotą najlepiej! Może zorganizowalibyśmy kiedyś forumowy meczyk. Powiedzmy zebrałoby się nas 10 i w teamach po 5 ładowalibyśmy Squad Rush'e lub Squad Deathmatch'e? Wczoraj pykałem tak z Ukarzycielem i niezwykle fajna sprawa. przyznaj ze nie zalezy ci na zabawie tylko na forumowych kosach co to bylaby za przyjemnosc gry w ktorej zamiast pilnowac bazy trzeba pilnowac aby ktos z drzewa z kosa nie spadl :potter: Cytuj
rpgfan 4 Opublikowano 14 czerwca 2011 Opublikowano 14 czerwca 2011 nie dziwie się prawie 90k zabójstw z heli... tez bym chciał umieć nimi latać ;/ To żaden fun. Piechotą najlepiej! Może zorganizowalibyśmy kiedyś forumowy meczyk. Powiedzmy zebrałoby się nas 10 i w teamach po 5 ładowalibyśmy Squad Rush'e lub Squad Deathmatch'e? Wczoraj pykałem tak z Ukarzycielem i niezwykle fajna sprawa. Nie da sie ustawic squad deathmatchu. Tylko rush albo CQ jak juz chcecie probowac Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 14 czerwca 2011 Opublikowano 14 czerwca 2011 Szpicu, nie patrzyłem na to w ten sposób, ale dobry pomysł Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 14 czerwca 2011 Opublikowano 14 czerwca 2011 Szpic coś wyczuwam aluzję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi