humanno 201 Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 (edytowane) no zauważyłem, granatnik i RPG wcale nie jest takie skuteczne, trzeba dobrze trafić, ale zaraz po tym przyszedł mi na myśl noobtoobe z MW2 i postanowilem ze nie bede sie czepiał granatnika itp w BC2, lepiej tak, niz jak w MW. Edytowane 8 lutego 2010 przez humanno Cytuj
rado 5 Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 zarowno beta jak i demo wciagnely mnie maksymalnie, pozostale gry laduja na polce, a to tylko jedna mapa i jeden tryb, nie czekam na recenzje i opinie na forum, do zobaczenia na froncie nie wiem jak Wam, ale mi bardzo podoba sie muzyka w menu, bardzo fajne kompozycje (inny kawalek w becie i inny w demie), temat przewodni z battlefieldow doczekal sie godnych nastepcow Cytuj
Kaucz 6 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Pytanko. Od zawsze w grach z serii BF na PS3, mam problemy z połączeniem. BF:BC1, BF z PSN, BF:BC2 beta, demo. Zawsze po około 5 minutach gry rozłącza mnie z grą (mam internet 1MB i żadnych lagów), wyskakuje komunikat o błędzie i sprawdzeniu swoich konfiguracji. Nie wiem czemu tak się dzieje, może to wina routera? Należy odblokować porty, nie mam pojęcia. Cytuj
ATG 1 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 (edytowane) Musisz przypisać w routerze DMZ (virtual serwer) do numeru ip konsoli czyli poprostu pozbawić ją firewalla. Sprawdzone przeze mnie, powinno być cacy. Edytowane 9 lutego 2010 przez ATG Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Wczoraj wieczorkiem odpaliłem demo na chwilkę i wpaaaaadłem. po pierwsze w mojej ocenie gra wygląda lepiej niż w becie - mam wrażenie, że teksturki są bardziej odpicowane i do tego animacja robi wrażenie zdecydowanie płynniejszej (choć podejrzewam, że to moje wrażenie, bo w rogu mam cały czas napis BETA więc założe się że to ten sam kod). Specjalnie nad rozgrywką rozwijać się nie będę bo to już zostało dokładnie opisane przez tutaj obecnych szanownych użytkowników forum - ogólnie miód cycuś i orzeszki. Jest jeden minus - upgrade broni. Trochę szkoda, że gra wymusza kolejny model broni jaki pojawi się po dobociu do danej ilości punktów - podobało mi się to, że w BF:BC mogłem sam sobie wybrać. W ten właśnie oto sposób zostałem bez mojej podstawowej broni w BF:BC czyli bez shotguna.... poza tym co więcej - mapa rewelacja. Wydaje się, że obok KILLZONE2 to będzie gra z doskonale skrojonymi mapami. Aż chce się grać. Super Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 W ten właśnie oto sposób zostałem bez mojej podstawowej broni w BF:BC czyli bez shotguna.... shotguna dość szybko dostajesz, tyle że nie pamiętam za co i możesz go potem używać w każdej klasie Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Shotgun wpada chyba przy okazji levelowania postaci, najpierw dart gun a potem pompka. Dziś w nocy przysiedziałem by poznać dobrze mapę (dopiero teraz czas na demo znalazlem) i po początkowym nią rozczarowaniu muszę przyznać, że się myliłem. Mapka nie jest gorsza, jest poprostu zupełnie inna niż ta w becie, wymusza inną taktykę (nie to co bardziej otwarte tereny portowe) Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Shotgun wpada chyba przy okazji levelowania postaci, najpierw dart gun a potem pompka. Dziś w nocy przysiedziałem by poznać dobrze mapę (dopiero teraz czas na demo znalazlem) i po początkowym nią rozczarowaniu muszę przyznać, że się myliłem. Mapka nie jest gorsza, jest poprostu zupełnie inna niż ta w becie, wymusza inną taktykę (nie to co bardziej otwarte tereny portowe) Było dobrze tylko potem brakowało ochotników do bicia Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Shotgun wpada chyba przy okazji levelowania postaci, najpierw dart gun a potem pompka. Dziś w nocy przysiedziałem by poznać dobrze mapę (dopiero teraz czas na demo znalazlem) i po początkowym nią rozczarowaniu muszę przyznać, że się myliłem. Mapka nie jest gorsza, jest poprostu zupełnie inna niż ta w becie, wymusza inną taktykę (nie to co bardziej otwarte tereny portowe) Było dobrze tylko potem brakowało ochotników do bicia oj bylo grubo lepiej aby takie kwiatki z pustymi sererami nie mialy miejsca w pelnej wersji.. Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Shotgun wpada chyba przy okazji levelowania postaci, najpierw dart gun a potem pompka. Dziś w nocy przysiedziałem by poznać dobrze mapę (dopiero teraz czas na demo znalazlem) i po początkowym nią rozczarowaniu muszę przyznać, że się myliłem. Mapka nie jest gorsza, jest poprostu zupełnie inna niż ta w becie, wymusza inną taktykę (nie to co bardziej otwarte tereny portowe) Było dobrze tylko potem brakowało ochotników do bicia oj bylo grubo lepiej aby takie kwiatki z pustymi sererami nie mialy miejsca w pelnej wersji.. To chyba wina gry a nie brak grających. O 4 nad ranem nagle zaczelo laczyc do pelnych serwerow. Zagrałem dzis w południe godzinkę sam bez ekipy friendsów i kurna musiałem wyłączyć bo rożnica miedzy grą prawdziwie zespołową a grą w gronie ćwierć debili jest porażajaca. Albo 6 snajperów kółko różańcoiwe na górce prowadziło (regularnie wycinani w pień przez jadnego rambo bez problemu zakradającego sie im od tyłu), albo dosiadali stalowe rumaki i pędzili w sam srodek pozycji wroga nie bacząc czy mają wsparcie reszty drużyny. Oczywiscie owocowało to dużą rotacją w punkcie respawnu czołgów, tak to jest jak sie czołg jako autobus wykożystuje hehe Cytuj
maztika 36 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 po zagraniu paru meczy w demo bylem troche zniesmaczony, mapa z bety podeszla mi sto razy bardziej, ale wczoraj przysiadlem na dluzej i wkrecilem sie tak jak w bete nie zdazylem sprawdzic, snajpere przeladowuje sie jak w becie czy mozna pod przyciskiem strzalu (tak mialo byc bodajze) ? Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 (edytowane) Dziwi mnie, że tak mało osób używa shotguna. W moim przypadku 60% walk jest w odległości 3 - 10m od przeciwnika a ta broń sprawdza się wyśmienicie na takim dystansie. Jarken gram każdą klasą, nawet snajperem mogę chodzić z shotem przecież. Edytowane 9 lutego 2010 przez Wiolku Cytuj
jarken 33 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 (edytowane) A jaką klasą grasz? Edytowane 9 lutego 2010 przez jarken Cytuj
Emet 1 088 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Czy to prawda, że BC2 na X360 będzie zlokalizowany (PL) a na PS3 nie? Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Czy to prawda, że BC2 na X360 będzie zlokalizowany (PL) a na PS3 nie? Pierwsze słysze... Wydaje mi się że na obie konsole gra zostanie wydana z polskim dubbingiem. PS. jak na razie Jarosław Baka mnie swoim głosem nie przekonuje by grać w naszym języku ojczystym. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 (edytowane) Lista Trofeów I knew we'd make it [/b](15 GP) Campaign: finish Operation Aurora Retirement just got postponed. (15 GP) Campaign: finish Cold War It's bad for my karma man! (15 GP) Campaign: finish Heart of Darkness They got all your intel? (15 GP) Campaign: finish Upriver Salvage a vehicle. (15 GP) Campaign: finish Crack the Sky Alright, here it is. (15 GP) Campaign: finish Snowblind Nobody ever drowned in sweat (15 GP) Campaign: finish Heavy Metal Ghost rider's here! (15 GP) Campaign: finish High Value Target Sierra Foxtrot 1079 (15 GP) Campaign: finish Sangre del Toro Thanks for the smokes, brother! (15 GP) Campaign: finish No One Gets Left Behind Save me some cheerleaders. (15 GP) Campaign: finish Zero Dark Thirty Turn on a light. (15 GP) Campaign: finish Force Multiplier P.S. Invasion cancelled, sir. (30 GP) Campaign: finish Airborne It sucks to be right. (50 GP) Campaign: finish Airborne on Hard New Shiny Gun (15 GP) Campaign: find 5 collectable weapons Guns Guns Guns (50 GP) Campaign: find 15 collectable weapons Link to the Past (15 GP) Campaign: destroy 1 satellite uplink Communication Issues (15 GP) Campaign: destroy 15 satellite uplinks Complete Blackout (50 GP) Campaign: destroy all satellite uplinks Ten Blades (15 GP) Campaign: 10 melee kills Taxi! (15 GP) Campaign: drive 5 km in any land vehicle Destruction (15 GP) Campaign: destroy 100 objects Destruction Part 2 (30 GP) Campaign: destroy 1000 objects Demolish (15 GP) Campaign: demolish 1 house Demolish Part 2 (30 GP) Campaign: demolish 50 houses Assault Rifle Aggression (15 GP) Campaign: 50 kills with assault rifles Sub Machine Gun Storm (15 GP) Campaign: 50 kills with sub machine guns Light Machine Gun Lash Out (15 GP) Campaign: 50 kills with light machine guns Sniper Rifle Strike (15 GP) Campaign: 50 kills with sniper rifles Wall of Shotgun (15 GP) Campaign: 50 kills with shotguns Multiplayer Knowledge (15 GP) Online: reach Rank 10 (Sergeant I) Multiplayer Elite (50 GP) Online: reach Rank 22 (Warrant Officer I) Assault Expert (15 GP) Online: unlock 3 weapons in the Assault kit Engineer Expert (15 GP) Online: unlock 3 weapons in the Engineer kit Medic Expert (15 GP) Online: unlock 3 weapons in the Medic kit Recon Expert (15 GP) Online: unlock 3 weapons in the Recon kit Battlefield Expert (50 GP) Online: obtain all unlocks in any kit or all Vehicle unlocks 15 Minutes of Fame (15 GP) Online: play for 15 minutes Mission... Accomplished. (15 GP) Online: in a round do one kill with the knife, the M60 and the RPG-7 Pistol Man (15 GP) Online: get 5 kills with every handgun in the game Airkill (15 GP) Online: roadkill an enemy with any helicopter Et Tu, Brute? (15 GP) Online: knife 5 friends Demolition Man (15 GP) Online: get 20 demolish kills Careful Guidence (15 GP) Online: destroy an enemy helicopter with a stationary RPG The Dentist (15 GP) Online: do a headshot kill with the repair tool Won Them All (15 GP) Online: win a round in all online game modes Squad Player (30 GP) Online: obtain the Gold Squad Pin 5 times Combat Service Support (15 GP) Online: do 10 resupplies, repairs, heals, revives and motion mine spot assists Award Aware (15 GP) Online: obtain 10 unique awards Award Addicted (30 GP) Online: obtain 50 unique awards Edytowane 9 lutego 2010 przez marekjw2523 Cytuj
mersi 804 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Et Tu, Brute? Online: knife 5 friends eee? jak to ma sie trophy niby zrobić? Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 (edytowane) Et Tu, Brute? Online: knife 5 friends eee? jak to ma sie trophy niby zrobić? Chodzi pewnie o zasztyletowanie 5 osób z friendlisty Edytowane 9 lutego 2010 przez Łebi Cytuj
Matt90 0 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Haha, już widzę te ustawki na wspólne dźganie. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Tak i wszyscy będą śpiewać piosenkę Liroya Scyzoryk Cytuj
walek 96 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Et Tu, Brute? Online: knife 5 friends eee? jak to ma sie trophy niby zrobić? Chodzi pewnie o zasztyletowanie 5 osób z friendlisty Najprawdopodobniej tak. Et Tu, Brute to slynny cytat I ty Brutusie, przeciwko mnie. Fajna nazwa dla trophy Cytuj
humanno 201 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 (edytowane) The Dentist (15 GP) Online: do a headshot kill with the repair tool :biggrin: headDRILL kill chyba Edytowane 9 lutego 2010 przez humanno Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 dla mnie fajnie brzmi ten dubing i gra obsluguje muzyke z XMB Cytuj
oTOMo 19 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Tja, a nazwa misji Heart of Darkness nawiązuje do Czasu Apokalipsy, czym się z resztą chwalili developerzy opisując singla. Nikt nie zwrócił uwagi na newsa jaki obiegł neta, że z notki ESRB można wywnioskować jakieś nawiązanie do przeszłości (do battlefield 1943?) w kampani singlowej: http://www.esrb.org/ratings/synopsis.jsp?Certificate=28597 A z innej beczki to ciekawe czy w multi będzie dostępna lornetka widoczna na wspomnianym powyżej filmie od 2:09 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Już sam nie wiem... po poprawkach z bety miała być lornetka dzięki której namierzaliśmy cel i następował atak ale w demie w menu nie ma lornetki tylko jest to urządzenie. Więc już się pogubiłem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi