Skocz do zawartości

Battlefield 1943

wrog

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To jest właśnie jeden z tych, którzy lubią prześladować ludzi w AA gunach(i wszystkich innych z przeciwnej drużyny), koleś ma konkretnego skilla, opanowanie maszyny do perfekcji praktycznie, ja też bym tak chciał...

Opublikowano

Nie wiem, czy dobrze rozumiem pytanie, bo jakoś dziwnie je sformułowałeś :P Ale spróbuję odpowiedzieć: Jak klikasz na listę znajomych i widzisz, że ktoś gra w BF:1943 i ma napisane "Dołącz do trwającej sesji" to możesz w ten sposób wejść do tego meczu, ale nie koniecznie będziesz z nim w drużynie (zależy od ilości miejsc w jego teamie). Najlepszym sposobem na zagranie ze znajomymi jest założenie tzw. "squadu". Można to zrobić w głównym menu (Join game with friends), lub z poziomu meczu (Create a squad). Wtedy zapraszasz ziomków z listy i jesteście w jednym teamie. Popróbuj...Korzyści ze squadu, to m.in. np. respawn za ziomkiem, a nie tylko na flagach, czy lotniskowcu..Pozatym można zagarnąć aczivmenta, różne znaczki i pocztówki. Miło być na koniec meczu w "Top squad" :D

Opublikowano (edytowane)

Chciałem najprościej a wyszło odwrotnie :) własnie to chciałem wiedzieć dzieki za info

A jak gameplay nie nudzi na dłuższą metę ?

Pozdr. z ziemi Lubuskiej :D

Edytowane przez Bushisan
Opublikowano

Zależy co lubisz, ja mam ponad 100h nabite w multi i jakoś mi się nie znudziła :P Masz się czego uczyć (snajpa, samolot, czołg), gra jest skilowa i można grać różnymi stylami w zależności od mapy i rozwoju sytuacji na polu walki. Jest co robić, nie to co CODy (kampa, leżenie itp - nuuuuda !) Mnie COD4 znudził w multi po 50h i poszedł na wymianę, a BF nie mam dość po >100h. O czymś to świadczy (chociaż to moja subiektywna opinia ;))

Również pozdrawiam :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fun przedni ! :) Do tego plusy za różnorodność i za dowolną taktykę którą możemy sobie dowolnie obrać.Ogólnie bez większej głębi ale jak na XBLA jest w deche, choć nie mam innych porównan do tej formy zakupów.Ale nie żałuje wydanych pieniędzy oprócz tego zachorowałem na syndrom "wojenny" i nawet "Szeregowiec Ryan" po raz kolejny w czytniku się zakręcił, a nie powiem długo czekałem na odwzorowanie w multi historii z D-day.Czy nawet poczuć choć trochę to co działo się w.w. dziele Spielberga.Mam nadzieje że kolejne serie bedą bardziej brutalne i DICE pokusi się o krwawą jatkę i urywające od wybuchów nogi czy też ręce :diablo:

Opublikowano

Mam nadzieje że kolejne serie bedą bardziej brutalne i DICE pokusi się o krwawą jatkę i urywające od wybuchów nogi czy też ręce :diablo:

Nie wiem, czy wiesz, ale destrukcja ciał mogłaby wpłynąć na lagi...Zobacz na COD4 i 5. W drugim jest taka destrukcja i gracze skarżą się na występujące czasami lagi, które w COD4 nie miały miejsca (a to ten sam silnik w 4 i 5). Zniszczalność otoczenia w BF wystarczająco obciąża łącze. Ale nie powiem, też chciałbym zobaczyć pękające głowy i odrywane kończyny jak w GOWach, jednak wydaje się to mało prawdopodobne w BF...

Opublikowano (edytowane)

Może i dziwna, ale zastanów się, ile danych więcej musi wysłać gra do wszystkich graczy, żeby powiadomić ich jaka część ciała i komu odpadła (głowa, ręka, noga itp.). Wiem, że brzmi to dziwnie, ale gram w GOWy od dawna i to (oprócz braku serwerów i średnio napisanego kodu sieciowego) jest jednym z powodów lagów i dziwnych sytuacji w grze...Z drugiej strony nie twierdzę, że DICE nie umiałoby tego poprawnie wprowadzić, tak żeby nie ucierpiała jakość połączenia graczy...Jednak nie robią tego i (moje) teoretyczne zwiększenie obciążenia łącza może (ale nie musi) mieć na to wpływ.

Edytowane przez KIELiCH
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

ile to ma map?

3 podstawowe, dość duże, o różnej charakterystyce (górzysta, fajna dla snajperów; kilka małych wysepek z widokami jak z widokówki i Iwo Jima ze stromą górą z jednej strony i równym terenem z lotniskiem z drugiej). Plus jedna tylko do latania samolotem.

Edytowane przez Wampis
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem ilu z was wie o fakcie, że mamy powód do dumy narodowej :D Omawiany kilka postów wyżej "niezmordowany" kolega FerggiPL jest od jakiegoś czasu 1szy na świecie w BF1943. A że mam przyjemność z nim grywać, to wiem, że miejsce zdobył uczciwie, bo jest skilowy i na dodatek zabawny :teehee: Wczoraj jaja robiliśmy do 4tej :P Najlepiej jak na Wake Island wylatujemy na początku meczu fighterami i niszczymy 2 przeciwne samolociki + jakieś łódki zawsze :D Tak czy inaczej Ferggi ma przewagę nad 2 gościem ponad 100k pkt, więc jego pozycja przez jakiś czas nie będzie zagrożona, przynajmniej do premiery Bad Company 2. Liczymy jednak na jakieś mapki do 1943...

Opublikowano

Ja także liczę na dodatkowej mapki w najbliższym czasie ;). To jest jedna z niewielu gier do której chętnie kupiłbym takiego map packa oczywiście za rozsądna ilość punktów. Mechanika gry wciąż mnie jara, tylko mapki już nudzą.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powie mi ktoś dla czego od kilku dni mogę grać tylko na jednej mapie/wyspie IWO JIMA czy jak to się piszę ?

W cześniej mogłem grac na wszystkich ,od kilku dni losuje mi tylko jedną wtf ?