orion50 632 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Chyba w czwartek stanę się posiadaczem tego szpila doradźcie jaką postać najlepiej wziąć i jak grać ? W ogóle nie mam doświadczenia w grach typu Dragon Age Cytuj
miki77 16 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Mam problem z misją od Lorda Harrowmonta w Orzamarze, polegającej na znalezieniu bodajże jakiejś Patronki, która wyruszyła ze swym rodem do podziemi. Za wstępnymi informacjami ruszyłem na Rozstaje i tu rodzi się moje pytanie - ta babka znajduje się gdzieś na nich, czy jest w tej twierdzy po prawej stronie mapy? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 21 grudnia 2009 Autor Opublikowano 21 grudnia 2009 (edytowane) Chyba w czwartek stanę się posiadaczem tego szpila doradźcie jaką postać najlepiej wziąć i jak grać ? W ogóle nie mam doświadczenia w grach typu Dragon Age Orion, doradzanie komuś jak ma grać nie jest najlepszym pomysłem. Albo lubisz takie zabawy jakie DA proponuje albo lepiej nie tykać tego typu gier. DA ma na tyle wyważone klasy woja, maga i łotrzyka, że bez trudu można przejśc grę każdym z nich. A to kim zagrasz zależeć powinno od ciebie nie od nas. Pzdr następną grę przejdę jako mag elf No to Miłoszu zrozumiesz o czym mówiłem jak już elfem zagrasz. Edytowane 21 grudnia 2009 przez Gooral Cytuj
orion50 632 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 No kumam, ale chodziło mi raczej o porady typu w co inwestować (w jakie skilsy itp.) A jak mi nie podejdzie, to wymianka Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 "Nie mamy pełnej kontroli nad mieczem, nie ma bloku, kontry itp. jak np. w Risen" Mógłby to ktoś rozwinąć? Walka wygląda tak, jak w np Wiedźminie? Cytuj
miki77 16 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Po prostu - wciskasz A i bohater sam napierdala we wroga, a my możemy co najwyżej włączyć jakiś dodatkowy czar/umiejętność lub wypić potiona. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Wreszcie ktoś to dosadnie wyjaśnił dzięki miki. No cóż, dam grze szansę. Wideorecenzja gamespotu mnie zachęciła Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Zagrałem, i pierwsze, takie dziewicze spostrzeżenie - czy to tak brzydko musi wyglądać i czy scenariusz pokryje jakoś ta graficzną dziurę w grze (dawno nie widziałem takich kiepskich tekstur...) ? Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Jak już zakupię i grafika mocno będzie mnie boleć to ściągnę okulary - dodatkowy blur potrafi wszystko zatuszować Powiedzcie mi, czy jest coś co powinienem wiedzieć zanim zacznę grać ? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 23 grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 grudnia 2009 (edytowane) czy to tak brzydko musi wyglądać Musi. Ta gra jest ohydna graficznie i gadanie Kielicha tego nie zmieni. czy scenariusz pokryje jakoś ta graficzną dziurę w grze ? Pokryje po części. Jak się spodoba tobie główny wątek to masz szczęście. A jak nie to zostają znakomite historie towarzyszy oraz kilka znakomitych wątków pobocznych. PS: Koniecznie kup dodatek Stone Prisoner lub wpisz kod z pudełka. Shale to świetny golem z masą jeszcze lepszych tekstów. Najlepszy tank w grze. Powiedzcie mi, czy jest coś co powinienem wiedzieć zanim zacznę grać ? Nie zakładaj okularów do grania w DA. Mam to sprawdzone i gra wtedy wygląda ciut lepiej. Aha i mróż oczy przy oglądaniu rozmów. Zoom jest wtedy tak duży, że pikseloza tekstur pancerzy i skóry twarzy wyżera mi oczy. Tyle rad ode mnie. Czas na Kielicha "a mi się i tak podoba". Edytowane 24 grudnia 2009 przez Gooral Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Nie zakładaj okularów do grania w DA. Mam to sprawdzone i gra wtedy wygląda ciut lepiej. Aha i mróż oczy przy oglądaniu rozmów. Zoom jest wtedy tak duży, że pikseloza tekstur pancerzy i skóry twarzy wyżera mi oczy. Tyle rad ode mnie. Czas na Kielicha "a mi się i tak podoba". Wiedziałem, że będę mógł na Ciebie liczyć W takim razie do gry będę dodatkowo zakraplał oczy sokiem z cytryny, wtedy na 100% nic nie zobaczę PS. Dałbym sobie łapę uciąć, że jeszcze niedawno można było kupić nówkę na Allegro po 120zł, a teraz poniżej 160zł nie ma, cholerny świat Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Ta gra jest brzydsza niż kilkuletni Oblivion czy inne gry stworzone na początku obecności X360 na rynku, gdybym był zwykłym zjadaczem RPG i zobaczył tą grę po Mass Efekcie czy Falloucie 3 to rzuciłbym płytą przez pokój i nie zastanawiałbym się co gra ma do pokazania w kwestii scenariusza itd. Ale jestem masochistą Bioware więc pójdę dalej. Ale jak wyjdzie Mass Effect 2 to rzucę ją w cholerę... Cytuj
orion50 632 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 ja jutro zaczynam. jest aż tak źle? Proszę nie zniechęcajcie mnie Cytuj
Gość Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Ogolnie Mass Effect lepszy jako RPG? Poczekac miesiac na 2, czy w miedzyczasie nakarmic sie DA (srednio lubie klimaty fantasy)? Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Czekaj na Mass Effect 2(sądzę że się nie zawiedziesz, a DA ciągle po niebotycznych cenach jak na wykonanie z czasów KOTORa). Dla mnie początek gry to był cios w twarz poprzednią generacją. Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 (edytowane) Naprawdę jest aż tak źle? Na moim laptopie graficznie daje radę, nawet na tych nieco niższych ustawieniach. O_o I na pewno nie napisałbym, że jest ochydna, jak to określił Gooral. I to nie tylko dlatego, że ohydna pisze się przez samo "h". Edytowane 23 grudnia 2009 przez Hejas Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 początek gry: http://static0.blip.pl/user_generated/update_pictures/714355.jpg Cytuj
orion50 632 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Epic Fail. Mam nadzieję, że gra nadrobi systemem i fabułą Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Ja też mam nadzieję... Nie widziałeś jeszcze zbliżeń w trakcie rozmów, nie polecam.... Cytuj
Gość Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 (edytowane) To dlatego GT zrobilo recke na podstawie wersji PC ;] Edytowane 23 grudnia 2009 przez Gość Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Wiedziało co robi, nie pokazując wersji konsolowej... Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 24 grudnia 2009 Opublikowano 24 grudnia 2009 Uczepiliscie sie tej grafiki jak rzep psiego ogona - tak nie jest ona najwyzszych lotow ale w RPG przeciez nigdy o to nie chodzilo (co niektorzy z nas do dzis graja w starocie graficznie odstajace od dzisiejszych tytulow o lata swietlne) - Mysle ze porownywac nie ma co do ME jednak imo to gry na tym samym poziomie z przewaga DA:O W ME na plus idzie filmowosc rozgrywki ale niszcza ja jednak torche monotonne questy poboczne - za pierwszym razem ok ale za drugim przechodzilem bez zadnych emocji bo poza roznymi dialogami i wiazacymi sie od czasu do czasu konsekwencjami (czyt. rozwiazanie silowe zamiast gadki) przejscie renegatem badz idealista nie roznilo sie niczym co stwierdzam jest cholerna wada tej jakze pieknej gry. W DO:A zlapalem sie nad tym ze przechodzilem poczatek juz kilka raz i wylapywalem jakies smaczki. Mam wrazenie juz teraz ze ta gra jednak jest duzo bardziej rozbudowana (przynajmniej pierwsze wrazenia) niz ME ale to juz powinny sie wypowiedziec osoby ktore znaja oba tytull Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 24 grudnia 2009 Opublikowano 24 grudnia 2009 Nagraliście się w Uncharted 2 czy innego Bioshocka i marudzicie. To prawda, że gra nie należy do szczytów możliwości graficznych obecnych konsol, ale nie ten aspekt jest w przypadku takich gier najważniejszy. Spędziłem z DA przeszło 50 godzin i ani razu nie przeszkadzała mi nie wyróżniająca się niczym szczególnym oprawa graficzna. Bardzo mile wspominam czas poświęcony na tą grę. W pamięć szczególnie zapadła świetna fabuła, historie najważniejszych postaci oraz możliwości wpływu na przebieg wydarzeń, a nie kilka brzydkich tekstur... DA wciąga jak diabli i chyba właśnie to najbardziej się liczy. Cytuj
Gość Opublikowano 24 grudnia 2009 Opublikowano 24 grudnia 2009 (edytowane) Swietna fabula? Piszesz tu o glownym watku? Bo ktos tu pisal, ze slaby jest. O wlasnie, chyba byl to Gooral! Edytowane 24 grudnia 2009 przez Gość Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 24 grudnia 2009 Opublikowano 24 grudnia 2009 Sam sprawdź, czy według Ciebie też jest świetna. Co z tego, że akurat jemu mogła nie przypaść do gustu? Gooral jest wyrocznią? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi