Opublikowano 18 stycznia 201015 l Grafika na początku rzeczywiście porażą "na minus" (co można poczytać w moich poprzednich postach) jednak po pewnym czasie można się przyzwyczaić. Został mi Orzamar, trochę mi się już nie chce zapuszczać się w te lochy...
Opublikowano 18 stycznia 201015 l Autor Hehe. Dasz radę przeca to kultowy następca Baldurs Gate on nudny nie może być
Opublikowano 18 stycznia 201015 l Ok. dwóch dni. A to ze względu na maile z panią dyżurną. I nie wiem tylko czemu, kazała mi te kody napisać na pudełku od gry. Że niby jak opchnę grę i ktoś kupi z nowym IP, to kody będą nadal ważne?
Opublikowano 18 stycznia 201015 l Jak jest z tymi kodami? Na co one są i w jaki sposób się je zdobywa?
Opublikowano 19 stycznia 201015 l Są kody w pudełku z grą (teoretycznie) na Blood Dragon Armor i Stone Prisoner, jest kod w cyfrowej edycji kolekcjonerskiej na Warden's Keep i kody z zamówień przedpremierowych na pojedyncze przedmioty (unikalne dla różnych sklepów).
Opublikowano 24 stycznia 201015 l Ten dodatek co będzie do gry to będzie na płycie czy w pudełku będzie po prostu kod na DLC ?
Opublikowano 24 stycznia 201015 l POMOCY! nie wiem jak okraść babkę na targu.. to jakiś poczatek... pierwsze duże miasto... misja poboczna od majstra co dostaje procentówkę od tego co sam zarobie z jego poleceń. Mam odpowiednia Klasę Postaci zeby ukraść ale podchodze do baby i nic... tylko w kółko powtarza ze Jej Pani będzie nie zadowolona....
Opublikowano 26 stycznia 201015 l Musisz przy niej otworzyć podręczne menu (to okrągłe) i tam chyba na górze masz opcję kradzieży.
Opublikowano 29 stycznia 201015 l Wspaniała gra . Naprawdę świetnie mi się grało i mam zamiar przejść ją jeszcze raz Łucznikiem Humanem ( obecnie przeszedłem ją grając Dwarfem bez-kastowcem wojownikiem ) . Oczywiście napotkałem wiele denerwujących błędów ( np. długie czekanie po zabiciu kogoś aby quest został zaliczony / drzwi otwarte oraz błedy z niezaliczaniem achivementów ) . Nie mogę się doczekać dodatku . Gorąco polecam grę wszystkim , nie tylko fanom gatunku .
Opublikowano 1 lutego 201015 l Wspaniała gra . Naprawdę świetnie mi się grało (...) Głupie pytanie, ile ci zajęło przejście?
Opublikowano 1 lutego 201015 l W moim przypadku było to ok. 35h, większość questów robiłem. Jeżeli robić by wszystkie i jeszcze przed questem Zjazd Możnych zrobić save, by obejrzeć wszystkie zakończenia może wyjść nawet z 60h. Poziom trudności też ma znaczenie
Opublikowano 1 lutego 201015 l Mi przejście zajęło 60 godzin ze wszystkimi questami i pobocznymi przeciwnikami. Bez "robienia save'ów i oglądania wszystkich zakończeń".
Opublikowano 1 lutego 201015 l 79 godzin - lizanie ścian, 2 DLC, praktycznie wszystkie questy poboczne zrobione.
Opublikowano 3 lutego 201015 l panowie prosiłbym o mała radę z waszej strony: która wersja językowa jest lepsza? czy polska wersja jest na miarę baldura 2? czy angielska wersja jest zrozumiała( angielski znam nie najgorzej? co poradzicie?
Opublikowano 3 lutego 201015 l W wersji angielskiej jest Claudia Black, czyli od niedawna najseksowniejszy głos gier video. Z drugiej strony w polskiej mamy Fronczewskiego, czyli najbardziej klimatyczny głos w tej części galaktyki. Od dawna. Ja wybrałem wersję angielską. Co prawda bez Stena Fronczewskiego, ale i bez drewnianych aktorów rodem z "W11".
Opublikowano 4 lutego 201015 l Autor Allistair wypadł znacznie lepiej w wersji PL. Nie nazwałbym głównych (postacie w ekpiy plus kilku najważniejszych sojuszników i wrogów) dubbingowców DA drewnianymi aktorami rodem z W11. Właściwie to ludziom grającym w W11 brakuje sporo do ludzi, którzy pracowali nad DA PL. Tak więc bez przesady, hejas, bo się chyba zagalopowałeś w złości na "kiepską" polską wersję.