Skocz do zawartości

Dragon Age: Origins

Featured Replies

Opublikowano

Jeśli jesteś pierwszy raz w tej posiadłości - nie otworzysz ich teraz. Nie będę ci psuł zabawy i nie napiszę więcej.

• Odpowiedzi 705
  • Wyświetleń 111,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tylko nie pier.doli, OK? A jak cię trzęsie, może coś można na to poradzić? Tak twierdzę i nic ci do tego - zamiast w crisisa, wolę zagrać w Baldurs Gate, zamiast interaktywnego środowiska Red Factio

• chłopcze??? Aleś się dowartościował, co nie? Teraz to dopiero jesteś najfajniejszy w całej dzielni Słyszałeś, że niektórzy są tak po(pipi).ani, że w RPG w karty grają? Oni się cofnęli, zastali, cz

• Wypuścili zabugowana niedorobioną gre?   To mnie wkur.wia w tych czasach, masakra jak developerzy mają graczy w dup.ie, mozna powiedzieć że nastąpiła pecetyzacja gier konsolowych, kiedyś na psx, n6

Opublikowano

tak, 18. W gram.pl za preordera daja kod na jakies 2 bzdury.

Opublikowano

Kuwaaa dodatek do Dragon Age jest x 3 PL, nie ma tak jak w podstawce wyboru oryginalnych glosow, co za debil to wymyslil :/

Opublikowano

Ej własnie zły dział;p tak wersja PC jest 100% po polsku, nie wiem co za idiota to wymyslil. Na xboxa pewnie mozna bedzie kupic wersje UK.

Opublikowano

mi tam wersja pl pasi, nie ja w to gram tylko dziewczyna i jakos polubilem sluchanie tych ludkow po polsku.

Opublikowano

No to FFXIII poszło w odstawkę miałem kupić God of War III ale sobie darowałem i od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem dodatku do Dragon Age.

Jestem po 2 godzinach gry. Ogólnie dobra ciekawa historia na razie. Gra trzyma poziom podstawki.

JEst jeden bug przynajmniej w wersji pc który mnie osobiście wkurzył. Zaimportowałem moją postać z podstawki i wylądowałem w samych gatkach na początku gry (a to akurat od razu walka jest)... Nic z mojej edycji kolekcjonerskiej, a z tych itemów korzystałem, nie pojawiło się w dodatku co jest troszkę dziwne tak samo smocza zbroja w którą ubrany byłem przez całą podstawkę. Dlatego rada dla tych co zaczynają grę niech lepiej w obozie przebiorą postać w jakieś uber sprzęty nie ściągane dodatkowo. Ja tak zrobiłem plus ogołociłem wszystkie inne postacie z broni i zbroji aby mieć więcej złota na początku przygody w przebudzeniu :)

Druga rzecz która mnie wkurzyła jak na razie to fabularny twist z d...

Pokaż ukrytą zawartość

Mam nadzieję że dalej nie będzie takich dziwnych akcji :)

P.S. Gram w Polską wersję językową i nie jest źle taki średni poziom podstawki. Tylko głosy spanikowanych ludzi nadal komicznie brzmią (chyba nie o to chodziło:P)

Edytowane przez blantman

Opublikowano

to zależy jak przechodzisz ja liżę każdą ścianę w takim rpg :) i na forum bioware dowiedziałem się że do wymaksowania gry potrzeba ok 25 godzin.

Jak na cenę 89 zł na pc czy 129 na x'sa to się cholernie opłaca. Porównajcie z długością większości gier na konsole i to takich co kosztują 200zł :)

Opublikowano

Cholera, to co blantman pisał, występuje tez w wersji na x-a, czyli zaimportowana postać nie ma przedmiotów z dodatków. Nie wiem, może to wina źle odczytanego sejwa albo co :/

Opublikowano

Dobra po 7h w grze mogę napisać że dodatek mi się cholernie podoba :D Gdyby nie brak czasu dziś czy jutro pewnie bym w to grał non stop :)

Podoba mi się rozwój twierdzy coś ala Neverwinter Nights 2 (kto grał to wie). Fajnie że wrócił Wade z genialnym kowalem (uwielbiam kolesia za jego wieczne narzekanie). Można udoskonalać budowle czy broń dla żołnierzy.

Minusem są niestety po tych 7 h postacie które dołączają do gry. Nie są złe ale do poziomu postaci z Mass Effect czy dragon age Origins im daleko. Jak dla mnie to można ten dodatek porównać z dodatkiem do NWN 2 czyli Maską Zdrajcy. Tu też jest historia mroczniejsza i bardziej skondensowana (nie tak rozlazła jak w podstawce) za to postacie dużo tracą na tym. Brakuje mi rozmów z postaciami i poznawania ich historii. Rozmowy są ale znacznie bardziej ograniczone niż to miało miejsce w podstawce.

Do tego brak (jak na razie ale nie zanosi się na zmianę) Miejscówek znanych z podstawki. Chciałbym wpaść na chwilkę do miasta krasnoludów albo do stolicy aby zobaczyć co się tam dzieje i spotkać starych znajomych. Miasto dostępne w dodatku to tak naprawdę małe miasteczko i można to porównać z Lothering z podstawki.

Nie zrozumcie mnie źle lokacje w dodatku są bardzo klimatyczne a questy ciekawe. Tylko jakby to wszystko w wersji mini no ale w końcu to nie pełna duża gra a dodatek zajmujący na dysku twardym ok 4 gb przy 16 gb podstawki:P.

P.S. Po 7h gry w polską wersję jestem zadowolony jak nie lubię lokalizacji (Mass Effect 1 i 2 w oryginale grałem, Uncharted 2 czy HEavy Rain także) tak tutaj mi się podoba a takie smaczki jak głos kolesia z Diablo II dodatkowo potęgują klimacik:) Minusem jest to że czasem jednak słychać u 2 postaci głos tego samego aktora tylko troszkę zmieniony. Widać że w polonizacji cieli koszty na aktorach:D Dlatego ten jegomość (nie wiem jak się nazywa) z Diablo II występował jak na razie w 2 odmianach bardzo różnych od siebie:).

Opublikowano

Nie mogę nigdzie znaleźć - dodatek będzie na marketplace?

edit: nieaktualne, podobno jest za 3200MSP. Dziękuję, postoję.

Edytowane przez milekp

Opublikowano

Mam wersję PC i śmiga mi po angielsku z polskimi napisami, tak jak w podstawce. ;) (odnośnie postów z poprzedniej strony)

Opublikowano

Dodatek wydany na płycie się instaluje i potem gra w niego korzystając z podstawowej wersji?

Opublikowano
  • Autor

To o co chodziło Miłkowi jak nie o to, że możesz grać albo w podstawkę albo dodatek? Zobacz jego posta tuż nad moim.

Edytowane przez Gooral

Opublikowano

Wystarczy chyba tylko save z podstawki. U mnie w każdym razie działa to teoretycznie jak samodzielny dodatek.

Opublikowano
  W dniu 20.03.2010 o 14:36, Gooral napisał(a):

To o co chodziło Miłkowi jak nie o to, że możesz grać albo w podstawkę albo dodatek?

No tak jak piszę - w zależności jaką płytę masz w napędzie w to grasz. To rozszerzenie jest osobną przygodą, która nie rozgrywa się w podstawce (tak jak poprzednie). Wybierając "new game" masz dwie ikony do wyboru (początek albo przebudzenie). Mając w napędzie przebudzenie nie mogłem przeskoczyć na ikonę podstawki, bo krzyczało o płytę. Jednak wydaje mi się, że w przebudzenie nie zagrasz, jeśli nie masz zainstalowanej podstawki (dlatego nie można powiedzieć, że jest to "samodzielny" dodatek).