Michas 0 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 (edytowane) Witam. Mam pewien problem. Jakiś czas temu nie miałem problemu z podłaczeniem X360 do netu , mogłem ściągać dema itp.Niestety od paru miesięcy motam się i nie wiem co z tym począć, ale to może w innym temacie porusze. W tej chwili chodzi mi głównie o to że chciałbym pograć w gry ze sterego xboxa ale musze mieć emulator zainstalowany na twardym dysku. Jak wiadomo nie mam połączonego netu z kosolą i zassałem emulator z jednej ze stron. Napisane było żeby nagrać na DVD lub CD później włożyć do napędu konoli i konsola sama sobie zaktualizuje ten sofcik. Nagrałem włożyłem i niestety kapa , nie wiem czy emulator jest walnięty czy może ja coś sknociłem przy nagrywaniu. Nagrywałem programik na DVD w nero z prędkością x 2. Jeśli ktoś miał podobny problem prosze o pomoc i dziękuje za wszelkie podpowiedzi. Jeśli temat jest w złym dziale to prosze moderatora o przeniesienie go w stosowne miesce. Pozdrawiam. Edytowane 11 lutego 2009 przez Michas Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 sproboj wgrac na pendrive'a (fat) ew z cdrw Cytuj
Michas 0 Opublikowano 11 lutego 2009 Autor Opublikowano 11 lutego 2009 Właśnie wrzuciłem to na pendrive ale nie wiem jak to kosola ma sobie zassać. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 Wloz plytke/pena i zresetuj Xa Cytuj
Michas 0 Opublikowano 11 lutego 2009 Autor Opublikowano 11 lutego 2009 Zrobiłem tak jak napsisałeś i niestety dalej nie działa. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 Masz NXE? Moze juz ma w sobie update emulatora i starszych updejtow nie lyka Cytuj
Michas 0 Opublikowano 11 lutego 2009 Autor Opublikowano 11 lutego 2009 kosola jest nie przerobiona i nie posiada żadnych aktualizacji tylko kodek do odtwarzania filmów Divix Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 A dysk oryginalny czy samoróbka? Moe głupie pytanie, ale jak byś przerabiał i nie wrzuciłeś emulatora, jak ja, to płytka raczej nie ma czego zaktualizować. O a może ta gra nie jest wpsiera?a Cytuj
Michas 0 Opublikowano 11 lutego 2009 Autor Opublikowano 11 lutego 2009 dysk jest oryginalny a gra jest wspierana Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 11 lutego 2009 Opublikowano 11 lutego 2009 (edytowane) jak dla mnie to w zlej formie wrzucasz pliki czy to na plyte czy na pena masz sciagnac plik spakowany rar rozpakowac to co tam jest, i bezposrednio wgrac to na plyte czy pena tak jak jest polecam CDRW z tym nigdy nie mialem problemow... po za tym nie wiem skad sciagales, wiec jak nie chce Ci sie szukac na stronie MS, to wejdz na moja strone, w zakaldce na dole po prawej stronie sa linki do NXE i emulatora bezposrednie ze strony MS... PS. NXE nie ma w sobie emulatora X1 ani to nie moze byc powodem, w NXE tak samo sie wgrywa emulator jak wczesniej... Edytowane 11 lutego 2009 przez Juchy Cytuj
Michas 0 Opublikowano 12 lutego 2009 Autor Opublikowano 12 lutego 2009 Jak się okazało problem stanowiła płytka DVD na którą nagrałem za pierwszym razem emulator, nagrałem ten sam pliczek na zwykły CD i poszło bez zająkniecia. Dziękuje wszystkim zainteresowanym w tym temacie i błyskawiczne podpowiedzi. Cytuj
Micuś 0 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 Witam : czy do odtwarzania gier z X1 niezbędny jest dysk ? Czy wystarczy emulator wgrany na kartę pamięci ? Cytuj
Micuś 0 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 Na 100% ? Dlaczego ? Czyżby gra była instalowana na dysku ? Cytuj
Micuś 0 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 A testował ktoś czy można użyć emulatora z karty pamięci ? Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 Nie istnieje coś takiego. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 Zainwestuj w X1 gdyz - emulacja na 360 jest slaba - malo tytulow - roznie dzialaja - na X1 masz 100% liste kompatyblinosci, emulatory, itp Cytuj
Micuś 0 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 dal garstki tytułów nie zakupię X1 Wolę odpuścić już te gierki ... Dzięki za pomoc! Cytuj
cureman 1 Opublikowano 23 marca 2009 Opublikowano 23 marca 2009 Mam pytanko jak chodzi MAX PAYNE 1,2 na X360 ??? Cytuj
konsola 4 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Dlaczego z orginalnej płyty z pierwszego x,a gra (pgr2) nie chodzi? Wyświetla się komunikat "Nie można uruchomic pobierz grę ponownie" jak rozwiązac ten problem? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Opublikowano 15 kwietnia 2009 tylko ta gra nie chodzi z X1 czy tylko ona a inne z X1 chodza? jaki masz dysk, oryginalny czy podrabiany z PCtowskiego, jakiej pojemnosci? Cytuj
konsola 4 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Opublikowano 15 kwietnia 2009 tylko ta gra nie chodzi z X1 czy tylko ona a inne z X1 chodza? jaki masz dysk, oryginalny czy podrabiany z PCtowskiego, jakiej pojemnosci? żadna gra z 1x,a nie chodzi, a dysk mam 120gb ten przerabiany, a czym on się różni od oryginalnego oprócz tego, że jest bez obudowy? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Opublikowano 15 kwietnia 2009 to nie obudowa mowi ze dysk jest oryginalny czy nie a to sam dysk mowi o tym ze jest oryginalny badz nie podrobka nigdy nei bedzie oryginalem bo oryginal to calkiem innej firmy dysk i nie ma zadnej mozliwosci w tej chwili by zrobic dysk pctowy tak by byl oryginalem, po prostu masz podrobke ktora zawsze bedzie tylko podrobka a co do problemu to standardowy, po prostu masz zle podrobiony dysk i nie ma partycji jednej na ktorej wlasnei ma sie znajdowac emulator X1 i dla tego nie chodzi zadna gra z X1, powinienes reklamowac taki dysk jesli sprzedawca niby obiecal ze to w pelni sprawny jak oryginal... Cytuj
Di 847 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Jak aktualnie wygląda stan emulacji X na X360? Planuję przetestować przejściówkę do pada na X360 na jakiejś bijatyce (ale nie party game pokroju DBZ czy Fight Nighta) i zastanawiam się, czy nie warto zamiast na X360 grę kupić na pierwszego X-a (znacząca różnica w cenie). Jako że chodzi o bijatykę, to nawet dwu- czy trzyklatkowe lagi wygenerowane przez emulator odpadają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi