standby 1 725 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 Mam mnostwo zdjec oraz filmow np z muzeum i jak to dodać kurwa mac Cytuj
Badus 282 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 16 minut temu, standby napisał: Dlaczego kurwa nie da sie dodawac zdjec oraz obrazkow? Cos sie zjebalo? No zjebali forum Mieliście sytuację, że nie wpuszczono Was do jakiegoś lokalu? Podczas mojego wypadu zdarzyło się to dwa razy - ciekawe doświadczenie. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 Raz nie chceli nas wpuścic na All You Can Drink xD A tak to wszedzie wlazilismy 1 Cytuj
iluck85 2 967 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 Masz fotkę A6m2/5 potocznie nazywanego zero? Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 mam!! Stoi w tym muzeum https://en.wikipedia.org/wiki/Yūshūkan Cytuj
iluck85 2 967 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 (edytowane) To czekamy na foty Musisz przez imgura i potem wklejać url- wiem, jebanina lekka. Jeszcze jest Kawanishi H8K- ale został jeden który Amerykanie oddali JP i stoi w bazie w Kanoya. Edit- a podaj kwotę jaka poszła na całość? W 10 się udało zamknąć? Edytowane 31 grudnia 2022 przez iluck85 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 Square chyba już przywrócił wrzucanie fotek, a jak nie to mi szybko idzie wrzucanie na postimage. Cytuj
Sep 1 628 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 26 godzin w jedną stronę. To ile tam wychodzi "czystego lotu" i ile tych przesiadek? Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 3 godziny temu, Sep napisał: 26 godzin w jedną stronę. To ile tam wychodzi "czystego lotu" i ile tych przesiadek? 15 godzin czystego lotu 12:45 z Paryża do Tokio i z Wawy do Paryża 2:20 Jedna przesiadka. Do tego doliczam jeszcze 4 godz jazdy z Opola do Warszawy i czas między lotami:) 1 1 Cytuj
Damian14 226 Opublikowano 1 stycznia 2023 Opublikowano 1 stycznia 2023 22 godziny temu, standby napisał: muzeum armii japońskiej które jest obowiązkowym punktem dla ,każdego fana historii. Yasukuni-jinja? Must-see na mojej liście Poniżej robię tylko test czy da się juz wrzucać foty Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. standby 1 725 Opublikowano 1 stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 stycznia 2023 (edytowane) Działa dodawanie zdjęć ! Edytowane 1 stycznia 2023 przez standby 10 1 Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 1 stycznia 2023 Opublikowano 1 stycznia 2023 Jakim aparatem to robiłeś? 1 Cytuj
Pupcio 18 655 Opublikowano 1 stycznia 2023 Opublikowano 1 stycznia 2023 Zetty z Ciebie nie będzie Standby ale ciesze się twoim japońskim szczęściem. Też chce Cytuj
Mejm 15 367 Opublikowano 2 stycznia 2023 Opublikowano 2 stycznia 2023 20 godzin temu, _Red_ napisał: Jakim aparatem to robiłeś? Najtanszym Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. standby 1 725 Opublikowano 2 stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 stycznia 2023 (edytowane) Siema siema! Po pobycie w magicznym Tokio, wyruszyłem wraz z @Killabien do Hiroshimy. Pojechaliśmy oczywiście Shinkansenem, 805 km w 4godz i parenaście minut? I to z przesiadką? Jak najbardziej. Komfort podróży w Shinkansenie jest nieporównywalny z czymkolwiek, z czym spotkałem się na kolei ( a jeździłem kolejami w wielu krajach Europy). Miejsca na nogi jak w dobrym samolocie, pociąg pomimo że pędzi prawie 300 km na godzine, jest bardzo cichy, w pociągu jest bardzo czysto, można też bez problemu pić alkohol i jeść np Ekibena W Hiroshimie zakwaterowaliśmy się w hotelu kapsułowym który był na pełnym wypasie ( koszt około 100 zł) warunki naprawde wygodne, czysto, cicho, w centrum miasta, kapsułki były bardzo przestronne, w łazienkach były różne balsamy, kremy do ciała, dodatkowo była całodobowa sauna połączona z łaźnia, były tam 3 baseny, jeden z lodowatą wodą oraz 2 z jaccuzi (gorące). Ogólnie warunki super, hotel tylko dla mężczyzn a na łaźni można było być tylko i wyłącznie nago, więc co się naoglądałem japońskich fiutów to już mam dość XD Sama Hiroshima jest bardzo ładnym i pomimo miliona mieszkańców dość zbitym miastem, wszystkie ważniejsze rzeczy (pałac, muzeum bomby atmowej itd) są w dość bliskiej odległości. Muzeum Hiroshimy jest wstrzasające, można na własne zobaczyć co tam się dokładnie wydarzyło i jak to wyglądało. Wszedzie spalone, zwęglone rzeczy, widziałem ten murek po którym na człowieku został tylko cień. Są też zdjęcia oparzeń i efektów choroby popromiennej, ogólnie makabryczny widok, nie dający się z niczym porównać. Po muzeum udaliśmy się do zamku Hiroshimy gdzie nie wszędzie można było robić zdjęcia, w każdym razie była tam wystawa dotycząca średniowiecznej Japonii, historii zamku, można było zobaczyć róznego rodzaju wyposażenie japońskich domów z tego okresu, uzbrojenie, pancerze. Na górze czekał nas wspaniały widok na miasto i jego okolice Na wieczór poszliśmy na miasto coś zjeść( a dokladniej Hiroshima Okonomiyaki) które jest po prostu cudowne, jest to coś ala naleśnik z kapustą, sosami, kiełkami, miesem i innymi dodatkami ( nie wszystkie pamiętam). A potem klasycznie coś chclać Poniżej pare fot Widok na Hisoshima Dome Filmik z muzeum hiroshimy, wizualizacja efektów bomby W czasie spaceru po hisroshimie, miałem okazje zmierzyć się z zawodnikiem sumo :d Edytowane 2 stycznia 2023 przez standby 16 Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 2 stycznia 2023 Opublikowano 2 stycznia 2023 Ale odrazu widac roznice ktore zdjecia robil standby a ktore ja 1 1 7 Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 (edytowane) W dniu 31.12.2022 o 20:08, standby napisał: 15 godzin czystego lotu 12:45 z Paryża do Tokio i z Wawy do Paryża 2:20 Gdzie znalazłeś to połączenie? Robie od jakiegoś czasu rozeznanie i nie widziałem nigdzie takiej opcji, a wcześniej wspominałeś chyba, że dość korzystnie cenowo to wychodziło. Może już anulowali połączenie albo coś. A dobra, już znalazłem na stronie przewoźnika. O kant dupy rozbić te wyszukiwarki lotów Edytowane 16 lutego 2023 przez number_nine 1 Cytuj
Damian14 226 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 Nawet na stronie przewoźnika nie jest łatwo znaleźć połączenie, które będzie dobre i tanie. Są takie, że za 2k w jedną stronę się poleci, ale lot 24h z przesiadkami. Albo znaleźć coś tańszego i planować ulrop pod loty, co nie zawsze jest możliwe. Widziałem filmik jakiegoś gościa co poleciał z Polski do Japonii przez Niemcy na dwa tygodnie i razem całość go wyniosła niecale 7k (żarcie, spanie, loty). Nie wiem jak ludzie to robią, za 7k to same loty w obie strony potrafią wyjść Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 (edytowane) Ostatnio widziałem loty z Katowic do Tokio (z przesiadka w Stambule) za 2400 ziko z bagażem w dwie strony. Teraz znalazlem loty w dwie strony za 3 kloce (przesiadka w Heatrow oraz Honkong) do Osaki Trzeba chyba czekac na okazje 3 kola z bagazem to moim zdaniem spoko cena i tak. Niebawem dodam kolejna czesc relacji, zagrałem się w Elden ring i olałem wszystko xD Edytowane 17 lutego 2023 przez standby Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 No ceny są bardzo różne, ale ja wolałbym unikać połączeń z większą ilością przesiadek niż jedna Bilety ogólnie strasznie podrożały, swojego tripa przygotowywałem w lutym 2020 i było dużo taniej, szczególnie na połączeniach bezpośrednich. No ale wiadomo co się stało po lutym 2020 XD i trip wpizdu Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 ogolnie loty podrożały w tym roku, nie wiem czy nie ma promocji czy nie ale jeszcze w listopadzie i pazdzierniku w 2022 mozna bylo leciec do Forli z Katowic za 35 zl w jedna strone xD Cytuj
Damian14 226 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 Ja sobie zaklepałem lot na koniec Kwietnia. Nie miałem niestety wyboru, bo tak wynegocjowałem urlop. Ceny za lot może nie będę podawał, bo wstyd. Jedyny plus, że żadnych przesiadek, tylko bezpośrednio do Tokio Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 ile wyszło i jakimi liniami? XD Cytuj
Damian14 226 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 Lot i powiedzmy że 3k w jedną strone XD 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 To czekamy na relacje jak zarcie na pokladzie XD Ja tam z Airfrance bylem zadowolony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi