Skocz do zawartości

Wycieczka do Japonii

Pejas123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, standby napisał:

Dlaczego kurwa nie da sie dodawac zdjec oraz obrazkow? Cos sie zjebalo?

No zjebali forum :)

Mieliście sytuację, że nie wpuszczono Was do jakiegoś lokalu? Podczas mojego wypadu zdarzyło się to dwa razy - ciekawe doświadczenie.

Opublikowano (edytowane)

To czekamy na foty :)

Musisz przez imgura i potem wklejać url- wiem, jebanina lekka.

Jeszcze jest Kawanishi H8K- ale został jeden który Amerykanie oddali JP i stoi w bazie w Kanoya.

Edit- a podaj kwotę jaka poszła na całość? W 10 się udało zamknąć?

Edytowane przez iluck85
Opublikowano
3 godziny temu, Sep napisał:

26 godzin w jedną stronę. To ile tam wychodzi "czystego lotu" i ile tych przesiadek?

15 godzin czystego lotu :) 12:45 z Paryża do Tokio i z Wawy do Paryża 2:20

Jedna przesiadka. Do tego doliczam jeszcze 4 godz jazdy z Opola do Warszawy i czas między lotami:)

• Plusik 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
22 godziny temu, standby napisał:

muzeum armii japońskiej które jest obowiązkowym punktem dla ,każdego fana historii. 

Yasukuni-jinja? Must-see na mojej liście

Poniżej robię tylko test czy da się juz wrzucać foty :leo:

3_3930817l.jpg.5ecad21c6930e9211346516e7a1d0309.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 31.12.2022 o 20:08, standby napisał:

15 godzin czystego lotu :) 12:45 z Paryża do Tokio i z Wawy do Paryża 2:20

Gdzie znalazłeś to połączenie? Robie od jakiegoś czasu rozeznanie i nie widziałem nigdzie takiej opcji, a wcześniej wspominałeś chyba, że dość korzystnie cenowo to wychodziło. Może już anulowali połączenie albo coś.

A dobra, już znalazłem na stronie przewoźnika. O kant dupy rozbić te wyszukiwarki lotów :)

Edytowane przez number_nine
  • Plusik 1
Opublikowano

Nawet na stronie przewoźnika nie jest łatwo znaleźć połączenie, które będzie dobre i tanie. Są takie, że za 2k w jedną stronę się poleci, ale lot 24h z przesiadkami. Albo znaleźć coś tańszego i planować ulrop pod loty, co nie zawsze jest możliwe.

Widziałem filmik jakiegoś gościa co poleciał z Polski do Japonii przez Niemcy na dwa tygodnie i razem całość go wyniosła niecale 7k (żarcie, spanie, loty). Nie wiem jak ludzie to robią, za 7k to same loty w obie strony potrafią wyjść

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio widziałem loty z Katowic do Tokio (z przesiadka w Stambule) za 2400 ziko z bagażem w dwie strony.
Teraz znalazlem loty w dwie strony za 3 kloce (przesiadka w Heatrow oraz Honkong) do Osaki :D 
Trzeba chyba czekac na okazje ;)  3 kola z bagazem to moim zdaniem spoko cena i tak. 
Niebawem dodam kolejna czesc relacji, zagrałem się w Elden ring i olałem wszystko xD

Edytowane przez standby
Opublikowano

No ceny są bardzo różne, ale ja wolałbym unikać połączeń z większą ilością przesiadek niż jedna ;) Bilety ogólnie strasznie podrożały, swojego tripa przygotowywałem w lutym 2020 i było dużo taniej, szczególnie na połączeniach bezpośrednich. No ale wiadomo co się stało po lutym 2020 XD i trip wpizdu 

Opublikowano

ogolnie loty podrożały w tym roku, nie wiem czy nie ma promocji czy nie ale jeszcze w listopadzie i pazdzierniku w 2022 mozna bylo leciec do Forli z Katowic za 35 zl w jedna strone xD

Opublikowano

Ja sobie zaklepałem lot na koniec Kwietnia. Nie miałem niestety wyboru, bo tak wynegocjowałem urlop. Ceny za lot może nie będę podawał, bo wstyd. Jedyny plus, że żadnych przesiadek, tylko bezpośrednio do Tokio