Gość Pawlo_PL Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 (edytowane) Gra wychodzi na X360 i PC - potwierdzone. Niemalże pewne jest,ze w grze zobaczymy polski dubbing. Światowa data premiery jeszcze w 2009r. Risen to epicka gra role-playing za stworzenie której odpowiada niemieckie studio Piranha Bytes. Fabuła gry przenosi nas w średniowieczny świat, na wyspę której punktem charakterystycznym jest ciągle czynny wulkan. Gra pozwala nam wcielić się w postać zwykłego śmiertelnika, którego zadaniem jest przede wszystkim przetrwanie w tych niezwykle trudnych warunkach. Nieodłączną częścią gry są zadania zlecane nam przez bohaterów niezależnych, czy też członków różnych frakcji, które zamieszkują wyspę. Część z tych zadań odkrywa przed nami kolejne elementy układanki, odsłaniając fabułę programu. Twórcy gry przygotowali zaawansowany silnik charakteryzujący się między innymi cyklem dnia i nocy, czy też realistycznymi warunkami pogodowymi. Postaci, zarówno naszego bohatera, jak i przeciwników, czy też bohaterów niezależnych wykonane zostały z niezwykłą dbałością o szczegóły. Oświetlenie generowane jest przy wykorzystanie HDR. http://gamelobby.pl/screen/1138/risen/8720/ - screen z X360 http://gamelobby.pl/screen/1138/risen/8721/ - screen z X360 http://gamelobby.pl/screen/1138/risen/8722/ - screen z X360 - trailer Edytowane 16 lutego 2009 przez Pawlo_PL Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 (edytowane) Bo widocznie nikt nie ma żadnych oficjalnych informacji na jej temat. Swoją drogą zakładając temat powinieneś wrzucić jakiś link , screeny , gameplay , date premiery , cokolwiek. Mi ten tytuł nic nie mówi i póki więcej się nie dowiem zlewam go . Edytowane 13 lutego 2009 przez TheBesTia Cytuj
A.L.I 9 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 A to to potwierdzone że wychodzi na 360'tke? Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 (edytowane) UP Edytowane 16 lutego 2009 przez Pawlo_PL Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 (edytowane) No i właśnie trzeba było zacząć od takiego posta. Teraz to mam klarowny pogląd na sytuacje. Szczerze wcześniej nie słyszałem o tej grze, a ta z miejsca mnie interesuje , składają się na to trzy rzeczy : - średniowieczny klimat ; - gatunek RPG , których ostatnio mi brakuje w natłoku shooterów ; - smakowite screeny i nakręcający trailer . Na pewno będe śledził ten projekt. Edytowane 13 lutego 2009 przez TheBesTia Cytuj
DreicoPL 1 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 Szkoda że z gierki nic nie pokazali Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 No mam nadzieję że gameplay będzie jakiś soczysty, nie jak Oblivion, który po jakimś czasie mnie znudził. Jak na razie sądząc po screenach i filmikach to taki Oblivion +. Się zobaczy, bo Gothic mi w ogóle nie podszedł. Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 Jeśli Gothic ci nie podszedł,to rzeczywiście odpuść sobie tę grę.Oblivion nudził mnie głównie dlatego,że nasz bohater prez całą grę nie wypowiedział ani słowa.Bardzo nie lubie też gier,w których sami tworzymy wygląd naszego bohatera,ponieważ moim zdaniem psuje to klimat gry.Poza tym questy w Oblivionie były strasznie nudne.W Gothicu NPC rozmawiają ze sobą,siedzą przy ognisku,piją,pracują,w Oblivionie cisza. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 Co jeśli gra okaże się crap'em? Niemożliwe,za produkcję gry odpowiedzialna jest firma Piranha Bytes,znana z kultowej PC-towej serii Gothic. Mały fail z Twojej strony. Seria Gothic znana jest z obecności licznych bugów. Niestety, ilość ta wzrasta z każdą kolejną częścią serii tudzież dodatkiem. Nie zdziwię się, jeżeli wyjdzie gra gorsza od polskiego Two Worlds, które nomen omen jest zrobione na wzór serii Gothic. Nie czekam, w ogóle mnie to nie grzeje Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 Dla mnie każdy projekt rpg jest warty do śledzenia, i trzymam kciuki za tą produkcję. Ileż można w fpsy trzaskać? Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 (edytowane) He,tylko Two Worlds robiła polska ekipa,a dodatek do Gothica - Forsaken Gods - nie Piranie.To,że gra miała błędy techniczne,nie znaczy,że jest crap'em.Jeśli historia w Risen wciągnie mnie tak samo jak w Gothicu,to gra możed mieć grafikę oraz wszystkie błędy z Gothica "jedynki".Zresztą własnie dlatego Piranha Bytes połączyło się z nowym wydawcą - Deep Silver,ponieważ dawny wydawca bardzo gonił ich z terminami,przez co gra wyglądała technicznie jak wyglądała. Edytowane 14 lutego 2009 przez Pawlo_PL Cytuj
CODENAME 47 0 Opublikowano 16 lutego 2009 Opublikowano 16 lutego 2009 tez bym chcial miec takie wymagania jak ty Pawlo_PL,jednak mam nieco wyzsze i temu jest mało gier na xbox'a ktore sie mi naprawde podobały;/ Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 16 lutego 2009 Opublikowano 16 lutego 2009 Mi styl Gothica odpowiadał bardzo (bardzo swobodna eksploracja, masa subquestów, frakcje, dość interesująca fabuła, wiarygodni NPC), jak ta gra będzie w podobny deseń i nie będzie tragicznie zbugowana to jak najbardziej na tak jestem. Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 16 lutego 2009 Opublikowano 16 lutego 2009 Jak wiadomo gry na PC robi się pod różne konfiguracje systemowe.Tutaj sprzęt jest jeden,więc developerzy będą mieli łatwiejsze zadanie w wyłapywaniu technicznych niedoróbek.W przypadku PC sprawdzenie gry na na wszystkich konfiguracjach jest raczej niemożliwe.Akurat w przypadku Gothic 3,gra chodziła u niektórych lepiej na słabszych komputerach,aniżeli na tych "wypasionych" Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 16 lutego 2009 Opublikowano 16 lutego 2009 Będzie na konsole? To super. Gothic 3 był fatalny. Poddałem się przez bugi i zawiechy. Cytuj
Tołdi 8 Opublikowano 16 lutego 2009 Opublikowano 16 lutego 2009 Coś czuję, że będzie kolejny po kontynuacjii Beyond Good and Evil solidny bodziec do zakupu zestawu X360+jakiś znośny TV. Gothic 3 to straszna siara i porażka, ale jeszcze mocno wierzę szwabkom z Piranii, bo geniuszu którym wykazali się w przypadku dwóch pierwszych części nie można tak po prostu gdzieś zapodziać- na materiałach które widziałem na temat Riesen'a wygląda na naprawdę klimatyczny kawałek softu. Na co liczę przede wszystkim to: normalna pracę gry, czyli bez zwiech, przycieć, i tym podobnycvh atrakcji, co ze względu na architekture konsoli powinno się udać, ciężki klimat i przede wszystkim polską ścieżkę dźwiękową na poziomie tej z Gothic'ów Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 17 lutego 2009 Opublikowano 17 lutego 2009 Przeglądajac ostatnio przeróżne witryny w celu znalezienia czegoś nowego na temat Risen,natknąłem się na skany kilku stron niemieckiego magazynu Gamestar,w którym redaktorzy trochę przybliżyli fabułę gry.Jeśli ktoś dobrze zna niemiecki,to może wyczyta coś ciekawego,reszcie pozostaje obejrzenie kilku nowych obrazków z gry. http://screeny.pl/60755 - wrzuciłem screeny na tę stronę. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 ALL HAIL TO THE PIRANIA BAJT! Dla mnie ta gra może być duchowym następcą Gothica, jak tak będzie i gra dorówna poziomem jedynce, to dla mnie będzie to ważniejszy exclusive niż Gears of War i Lost and Damned razem wzięte! Czekam niecierpliwie, jak to będzie, bo po screenach (choć na 90 % to bullshoty) prezentuje się ładnie i klimatycznie. Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 ravenraven@to ja dorzucam 10% i daje ci "setke",że są prawdziwe Screeny pochodzą od "Piranii". Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 Na 90 % uważam, że to podkoloryzowane screeny, bullshoty . A to, że od samej Piranii, to mnie przekonało do końca, że to na bank nie będzie tak wyglądać. Choć kto wie...? Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 Bez przesady. Każdy screen mający promować grę jest trochę dopieszczony. Np jest ten z Fallouta 3 z rozwalonymi budynkami – u mnie na lcdiku aż tak fajnie to nie wygląda. Na pudełku od gta 3 na pc też screny są dopieszczone. Nie jest źle oczywiście, ale zazwyczaj jak się spotykałem z promo zdjęciami jakiejś gierki to zawsze były one lepsze od gry. Co do samej gry to widzę, że twórcy bardzo inspirują się pierwszym Gothickiem. Za pewne po premierze nie obędzie się bez porównań. Cytuj
miki77 16 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 Na 99% nie zagram. Seria Gothic to IMO syf, więc nie liczę, że nagle Piranie zmienią swoje podejście do gier. Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 Nie lubisz RPG,więc się nie wypowiadaj w tematach o nich.Gothic syf? Powiedz to milionom fanów... Cytuj
orion50 632 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 (edytowane) Dla mnie to wygląda na crapa i zdania nie zmienię. Screeny są brzydkie. Nawet ten retusz zbyt wiele nie pomógł. Edytowane 20 lutego 2009 przez orion50 Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 Oboje z mikim kupcie sobie Far Cry'a i jarajcie się grafiką... <_< Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi