Snejk 273 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 Kolor Magii podoba mi sie:) Bardzo zabawne i ciekawe. Kapitalny humor. Czas na Blask Fantastyczny! Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 Zakupiłem niedawno Kolor Magii (nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z twórczością Praczeta), no i muszę powiedzieć, że trzeba nadrobić zaległości jak najszybciej. Jaram się, no. Świetne motywy, jak np (daje w spoiler ale chyba każdy to czytał) Rincewind atakujący Czarnobrodego (wymawia nibyzaklęcie, a tak naprawdę dezorientuje typa, podbiega i kopie go w krocze xD) . Cytuj
NerkoWiktor 52 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8490062.stm Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 Zakupiłem niedawno Kolor Magii (nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z twórczością Praczeta), no i muszę powiedzieć, że trzeba nadrobić zaległości jak najszybciej. Jaram się, no. Świetne motywy, jak np (daje w spoiler ale chyba każdy to czytał) Rincewind atakujący Czarnobrodego (wymawia nibyzaklęcie, a tak naprawdę dezorientuje typa, podbiega i kopie go w krocze xD) . Lyknij Pieklo Pocztowe i Swiat Finansjery tez Przy pierwszej momentami nie dawalem rady tak sie smialem. Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 11 lutego 2010 Opublikowano 11 lutego 2010 Za discworld.pl Mamy dla Was - fanów Terry'ego Pratchetta - wspaniałą wiadomość. Tegoroczne walentynki będą naprawdę wyjątkowe, bowiem właśnie w najbliższą niedzielę - 14 lutego, o godz. 13:40 - Telewizja Polska wyemituje pierwszą część filmu "Koloru Magii"! Część drugą natomiast, będziemy mogli obejrzeć tydzień później - 21 lutego - także o 13:40 w TVP1 Od siebie dodam, że warto obejrzeć, choć szczególnego wrażenia nie robi i do lektury pewnie nie zachęci. Ale Samwise Gamgee jest. Cytuj
Wojtq 790 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 (edytowane) Czy książki z tego "Świata Dysku" należy czytać w jakiejś ściśle określonej kolejności, czy nie ma to większego znaczenia ? Byłem dzisiaj w bibliotece i natknąłem się na 5 pozycji Pratchett'a, ale nie wiedziałem za co się zabrać i w rezultacie nie wziąłem żadnej. Edytowane 8 kwietnia 2010 przez Wojtq Cytuj
szaden 228 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 (edytowane) Większość książek zalicza się do poszczególnych cykli, ale jest też parę oddzielnych. Na tej stronie dowiesz się szczegółów: http://discworld.pl/news.php Ps. Wie ktoś gdzie można kupić te grę? Edytowane 8 kwietnia 2010 przez szaden Cytuj
Gość Opublikowano 11 kwietnia 2010 Opublikowano 11 kwietnia 2010 Z tego co widzę, jest tylko wersja on line. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Opublikowano 12 kwietnia 2010 Znalazłem na je.baju, ale tymczasowo nie kupuje. Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 Spryciarz z tego Praczeta. Książka o tematyce piłki nożnej raczej trafiłaby tylko do męskiej części czytelników, więc dorzucił kobietę jako główną bohaterkę i obserwatorkę wydarzeń. Faceci się cieszą trafioną tematyką, kobiety utożsamiają się z Glendą i jedynie faceci niezainteresowani futbolem mogą poczuć się pokrzywdzeni oraz upośledzeni. Wątek meczu robi dobrze tej książce, problemy egzystencjalne kucharki już mniej i mnie w pewnym momencie zaczęła irytować swoim pier'doleniem, ale za chwilę przyszła w sukurs końcówka z relacją z meczu. Do tego czasu miałem wrażenie, że za mało piłki w książce, ale właśnie wtedy rozpoczął się mecz (od razu skojarzył mi się z "Shaolin Soccer"; dobry film) i zrobiło się naprawdę komicznie. Pratchett ostatnio zdecydowanie... "jak brzmiało to kuchenne określenie?", ach tak - "w dobrej formie". Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 Faceci się cieszą trafioną tematyką, kobiety utożsamiają się z Glendą i jedynie faceci niezainteresowani futbolem mogą poczuć się pokrzywdzeni oraz upośledzeni. I tak powinni się tak czuć. Cóż, tematyka skłania do przeczytania, będzie mój pierwszy Preczet od czasów Piekła Pocztowego(chyba). Cytuj
Rik 13 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Sam nie przedadam za piłką nożną (;>) ale NA w sumie mi się podobali. Nie była to może najlepsza część sagi, ale nie była też zła (mecz i komentarz de Worde'a był świetny). Widać że Pratchett ewoluuje. Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 No, ostatnie tomy to zdecydowanie wyższa półka. Tak gdzieś od Straży Nocnej (kapitalna) i nowsze. Między najnowszymi tomami czytałem Panowie i damy, Ruchome obrazki i Muzykę duszy, wszystkie raczej wczesna twórczość i różnica poziomu była wyraźna. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 17 maja 2010 Opublikowano 17 maja 2010 Seria o straży w ogóle roz.(pipi)ia. Cytuj
Ak0nia 28 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 wiem, że nie jestem zbyt na czasie, ale po przeczytaniu ileśtam lat temu kolor magii, blask fantastyczny, ciekawe czasy i paru innych po około 2 latach sięgnąłem dopiero po straż straż. Ameryki nie odkryję, ale książka wgniata jak mało co, dawno nic tak dobrego nie czytałem Cytuj
Rik 13 Opublikowano 20 maja 2010 Opublikowano 20 maja 2010 To lepiej przeczytaj kolejne z serii o straży, każda kolejna lepsza od poprzedniczki (może z wyjątkiem Thud! który moim zdaniem nie pobił Straży Nocnej, ale i tam jest dobry). Cykl o straży w kolejności chronologicznej: Straż! Straż! Zbrojni Na glinianych nogach Bogowie, honor, Ankh-Morpork Piąty Elefant Straż nocna Łups! Ewentualnie można zaliczyć do niego też Prawdę i Potworny Regiment, ale w tych dwóch książkach straż nie jest na pierwszym planie. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 kończę NA, póki co za(pipi)iście mi się podoba, odpadłem gdzieś tak przy ostatnim kontynencie i elefancie więc sporo nadrabiania, w sam raz na urlop. Cytuj
jan95kes 40 Opublikowano 23 października 2010 Opublikowano 23 października 2010 (edytowane) Czytam teraz Kolor Magii (wiem na czasie jeste że hoy), i mi sie zayebiście podoba. Edytowane 23 października 2010 przez jan95kes Cytuj
Gość Opublikowano 23 października 2010 Opublikowano 23 października 2010 A to dopiero początek Zazdroszczę trochę Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 24 października 2010 Opublikowano 24 października 2010 http://discworld.pl/viewpage.php?page_id=236 Tak a propos Koloru magii. Na DVD, w Polsce. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 października 2010 Opublikowano 24 października 2010 o (pipi), tim curry! muszę to obejrzeć w końcu. Cytuj
zduniacz 123 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Te Kolory Magii z 2008 roku straszna kupa (film), ale obejrzałem wczoraj Going Postal (nie czytalem ksiazki) i zaje.biscie mi sie podobało, nawet dziewczyna pozyczyla ode mnie jedną książkę! Cytuj
Stona 569 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Książka ofkoz lepsza! Z filmów jest jeszcze Wiedźmikołaj chyba. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi